Мачът между Кобрата и Джошуа може да остане само мечта

Трима боксьори са пред българина в списъка на британеца
2 май 2017 08:38,
55
Мачът между Кобрата и Джошуа може да остане само мечта
Снимка: архив, Reuters

След като Антъни Джошуа победи Владимир Кличко с нокаут в 11-ия рунд пред 90 000 зрители на "Уембли" и стана носител на титлите в тежка категория на Международната боксова федерация (IBF), Световната боксова асоциация (WBA) и Международната боксова организация (IBО), на дневен ред за всички почитатели на този спорт излезе въпросът кой ще е следващият съперник на британеца.

Казусът вълнува и родните среди, тъй като след защитата на интерконтиненталната си титла срещу Кевин Джонсън в "Арена Армеец", Кубрат Пулев се превърна в основен претендент за пояса на IBF. Българинът обаче е едва номер 4 в списъка на бъдещите съперници на Джошуа.

Причината е, че с предимство е загубилият и бивш притежател на титлите - Владимир Кличко. В договорът на двамата боксьори, които си разделиха по 15 млн. паунда за зрелището на "Уембли", фигурира клауза за реванш. Оказва се, че само 41-годишният украинец може да се възползва от нея.

Минути след като беше нокаутиран, Кличко призна, че ще обмисли добре тази възможност преди да действа. Той трябва да вземе крайно решение в близките 3 месеца. Евентуален реванш между двамата би събрал доста приходи, което е добре дошло за промоутърите, а домакин на събитието най-вероятно ще бъде Германия или отново Англия.

Не е изключено обаче 41-годишният боксьор да не бъде подмамен от възможността да се присъедини към клуба на трикратните световни шампиони, каквито са Мохамед Али, Ленъкс Люис, Ивендър Холифийлд и брат му Виталий, като прекрати активната си спортна кариера без да поиска реванш.

Тогава на дневен ред, според анализаторите, излиза друг бивш притежател на титлите, който вече е побеждавал Кличко - Тайсън Фюри. Джошуа и Джипси Кинг вече се заканиха един на друг. Младокът спомена първо името на сънародника си, когато триумфира на "Уембли". Мач между двамата британци със сигурност би събрал доста приходи. Първо обаче Фюри трябва да изтърпи наказанието си за употреба на кокаин, заради което му бяха отнети титлите.

Под №3 в списъка на Джошуа е американецът Дионтей Уайлдър. Именно той държи единствения пояс, който не е притежание на Антъни - този на Световния боксов съвет. Ако го спечели и нея, британецът може да се провъзгласи за абсолютен световен шампион в тежка категория. За последно такъв стана Ленъкс Люис през 2000 г. след като победи Холифийлд.

Американецът може да се похвали с актив от 38 победи (37 с нокаут) в професионалния бокс и нито една загуба. Среща с победителят в 19 срещи (19 с нокаут) Джошуа със сигурност ще привлече рекорден зрителски интерес и приходи, а най-вероятната локация за евентуален мач е Лос Анджелис или Ню Йорк.

Чак след американеца в списъка изниква името на интерконтиненталния шампион в тежка категория на IBF Пулев. Като претендент той има право да предизвика Джошуа, но всичко друго зависи от разговорите между промоутърите. Мач с Кобрата едва ли би събрал очакваното количество приходи и зрителски интерес, към който се стремят от щаба на британеца.

Българският боксьор все пак има шанс да стане световен шампион и без да среща точно Джошуа на ринга, стига новият носител на поясите да оваканти желания от него, съобщи bTV.

Още спортни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
4
 
32
 
! Отговори
До Комплексар преди 7 години
Явно си някакво светило в спорта щом и процентите изчисли колко са в плюс за Пулев! Не не е злоба а реализъм! Не може да каниш на Арена Армеец знайни и не знайни боксери за да ги биеш по не особено убедителен начин,да си пълниш банковата сметка за сметка на българите които те подкрепят с пак казвам много съмнителни двубои! Много малко са тези които се раждат за да са шампиони,Пулев за съжаление не е един от тях!
22
0
 
44
 
! Отговори
Discovery преди 7 години
Кличко пада и след мача поздравява и хвали опонента си.... признава, че е бил по-добрия на ринга. Нашия пада от Кличко и почва да ръси глупости за допинг тестове, за ръкавици и да се оправдава кът невеста пред мъжа си... а бееее... тъпни пълни
21
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Относно статистиката дадена по-долу за мача... Обърнете внимание на цялата такава и на това че в 11 тия рунд Джошуа е нанесъл 15 удара без нито един ответен. Което по прости сметки казва че в началото на 11 тия рунд е водил Кличко въпреки по-малкият брой опити е бил вкарал повече от Джошуа. В интерес на истината ако не беше натиснал в 11 тия младежа можеше и да загуби този мач. Браво и на двамата за играта която показаха.
20
24
 
12
 
! Отговори
Комплексар преди 7 години
Ей, голяма злоба ви гони към всеки малко по-успял от вас. Затова за българите в ада няма пазачи. Тези от вас дето плюят по Пулев дали са стигнали до същите висоти в собствения си професионален живот? Да не мислите, че като "рипате" по форумите по по- известните, ставате по- велики? Може и да не е на нивото да другите двама , но е по- добър от 99.9% от колегите си.Хайде когато вие го постигнете тогава да давате оценки.
19
0
 
9
 
! Отговори
Иван преди 7 години
И по добре!
18
1
 
30
 
! Отговори
Striker преди 7 години
Мач между Джошуа и Пульо по-добре да си остане само мечта, бхахахаха! Още във втория рунд, нашия чалга-побойник ще спи на пода на ринга! Черния изби чивиите на Кличко, та на нашия ли ще му прости...Недейте с тия фантазии.
17
1
 
25
 
! Отговори
Риджи Сика преди 7 години
Ако държите на здравето на Пульо, откажете се от такъв мач. В България има достатъчно много инвалиди за да произвеждаме още.
16
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Родните драскачи пак бързат да бият тъпаните без да са наясно с правилници, уговорки, бизнес взаимотношения и т.н и т.н. Иска им се да има гръмки заглавия и сеир...!! Нито Джошуа, нито Кличко щеше да избере Пулевия г*з! Ако гледате малко видео материал относно този мач, ще разберете, че през 2014 Джошуа е бил спаринг партьор на Кличко за мача му с Пулев. Излишно е да се коментира повече...!!
15
0
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Пулев няма шанс,ако някой ден го получи пак ще продължава напред.Радвах му се докато не видях какъв *** се оказа,след мача с Кличко.Дори тогава Кличко намери добра дума за него,а нашия клатейки се на ринга с размазана муцуна викаше мафия,мафия,продължаваме напред.Пулев няма потенциала и времето да бъде като тези класни боксьори.
14
0
 
26
 
! Отговори
skunka преди 7 години
Oтправени удари от Джошуа - 355,от които 107 в целта.Отправени удари от Кличко - 256, от които 94 в целта.Класата е неоспорима. Не харесвам Кличко, но показа дух на световен шампион.Върна се от ада и вкара феноменални леви, един от които почти откъсна главата на младежа,игра доста по - агресивно от мача с Фюри, който го унижи, буквално.Кобрата е добър, но да избегва мачове с Уайлдър, с Фюри или Джошуа. Пожелавам му много успехи, но просто ако не можеш за 12 рунда да нокаутираш ветеран,къде...?
13
2
 
23
 
! Отговори
Аз преди 7 години
Джошуа е машина. Много добре е подготвен технически, а физическите му качества са без аналог в бокса в момента. Сравненията с Али са напълно справедливи. Уайлдър също е силен боксьор, но на фона на Джошуа е просто поредния устат американец. Мач с Кобрата най-вероятно няма да гледаме просто защото боксьор от България не може да събере достатъчно голям интерес...Друг е въпросът, че не вярвам да успее да направи нещо срещу Джошуа, въпреки че си е наше момече.
12
0
 
16
 
! Отговори
да преди 7 години
Нашият поне можеше да избира равностойни противници, които биха го подготвили за някакъв евентуален бъдещ по-голям успех,а той тръгнал да ги избира не.. бивши в бокса,а направо бивши в спорта пенсионери..поне да каже, че целта са му само парите,а не да заблуждава феновете,че има амбиция за титли, защото на хората това им е надеждата - да го видят шампион..на Уембли 90 000 полудяха от радост не защото видяха как Джошуа прибира 15 млн. паунда, а защото стана шампион !!
11
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
силни играчи сега има много - Поветкин, Джошуа, Уайлдър, дори и Фюри, на когото взеха нечестон титлите. каков че взима кокаин, нали не е взимал допинг? кокаинът дори би следвало да го прави по-слаб! целта бе да дадат шанс на Кличко. Кличко че използваше през годините мръсни трикове - използавше, но точно на мачовете беше голям.Нашият не може да се сравнява с тези мъже, но не бива да се сърдим. малка България има един боксьор и един ММА боец, с повече не може да се похвали.
10
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това бе голям мач. Кличко за неговиет години се би мъжки, бе много взривен, много бързз, удряше силно. Джошуа имаше по-здрава мускулатура и нанасяше повече удари. Кличок се върна от гроба от нокдаун и в кара един нокдаун на джошуа . пъривя в живота. но черният покааз борбеност, и успя да се съживи, накрая Кличко капна на 42 години е, а Д. на 27.
9
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
до 5 Мисълта ми беше че Уайлдър и Джошуа са в момента най-добрите и цял свят иска най-много мач между тях двамата, а не срещу Кобричката, или оня наркоман Фюри.
8
3
 
9
 
! Отговори
валю преди 7 години
забравихте шампиона на WBO джоузев паркър
7
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Всичко е бизнес. Идеята е от филма "Рамбо" -сега новият млати представител на бившите съветски републики. На Кличко му мина времето, но кой ще даде милиони, дори и да падаш. Всеки си гледа интереса, а тълпата иска зрелище. "Хляб и зрелище" - основата на Римската Империя.
6
1
 
76
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кобрата е ***! Бас ловя , че ще каже "Страх го е, затова не ме избра!" по адрес на Джошуа. ***! АД вдигна ръката на Кличко два пъти на ринга в знак на уважение, а Пулев му се плезеше на един крак, след като ония го прати в нокдаун! Това е разликата между големия боксьор и обикновения бияч!
5
1
 
22
 
! Отговори
До 1 преди 7 години
Според мен Уайлдър не е вторият по сила в момента.Има точно два пъти повече победи от Джошуа...незнам кое го прави по-слаб от него.А и съперниците му до сега са доста по-силни от тези на англичанина.Единственият боксьор в момента който може да победи Джошуа е Уайлдър.
4
2
 
64
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Като гледам как преби Кличкото, нашият има шанс само ако излезе насреща с метална тръба. Или 2та пулевци да са на ринга.