Как най-добрата ни футболистка се справя с изолацията?

Първата стъпка е да намеря своя нов отбор, споделя Евдокия Попадинова
13 май 2020 10:55, Красимир Ангелов
17

Най-добрата българска състезателка по футбол Евдокия Попадинова разказа пред Bulgaria ON AIR как се справя по време на изолация и пандемията от коронавирус.

"Здравейте от слънчева Флорида. Чувствам се наистина страхотно. Времето е уникално тук във Флорида през цялата година, което ме прави изключително щастлива. Семейството ми в България е живо и здраво и наистина на този етап въпреки карантината аз се чувствам добре, щастлива и дори след няколко дни е завършването ми. Имам 4 изпита и един проект", сподели Попадинова

Тя допълни, че някои от изпитите ѝ са по креативно писане, социология на спорта, маркетинг, а проектът ѝ е около 6000 думи и е на темата – разликата между заплатите при мъжете и жените.

"Наистина една много вълнуваща тема, аз си я избрах, защото искам да проуча и да разбера причините, за да може един ден да помогна и да направя промяна в женския спорт и като цяло да помогна на жените да се развиват", казва още футболистката.

Според нея ситуацията в САЩ не е чак толкова зле, а хората не се паникьосват чак толкова много или поне във Флорида не е чак по този начин.

"Със сигурност е много по-различно от нормалното ми ежедневие – свикнала съм да тренирам с отбора, да ходя веднага след това в часове в университета и след това пак да тренирам. Но сега съм си повече вкъщи. Не е чак толкова трудно един спортист да поддържа форма в домашни условия. Ако има мотивация, ако има желание, винаги има начин", категорична е Попадинова.
 
Времето без футбол описва като доста странно време.

"Мечтите ми са доста големи и са прекалено много, но това е един процес и се опитвам да се фокусирам над всяка една стъпка. Разбира се, сега първата стъпка, която искам да направя, е да намеря своя нов отбор и оттам-нататък вече ще предстоят много повече неща", заяви спортистката.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
5
 
! Отговори
От слънчевия щат преди 4 години
В Щатите европейския футбол се нарича сокер и не е много популярен. Предимно латиносите са му фенове. А за чудесното време във Флорида просто не вярно , влажността и температурите са високи през по- голямата част на годината, навън е като сауна. Но пък нали трябва да накараме другите да ни завиждат :) .
16
1
 
1
 
! Отговори
Котки преди 4 години
Сори, това последното беше до 13, не до 11
15
1
 
2
 
! Отговори
Котки преди 4 години
До 11Няма да е честно, представи си ситуации, когато мъж и жена скачат за висока топка, или се окажат в борба еамо в рамо.
14
0
 
5
 
! Отговори
До 13 преди 4 години
Да правилно, трябва в отборите да има поне 5 пола, но също така и животни, а в бъдеще и растения - така е ще елиминираме всякаква дискриминация. А най-важното е белите мъжете да бъдат заличени напълно, за да може другите да разцъфнат.
13
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 11За да няма дискриминирани в бъдеще трябва да има отбори със играчи от различни полове.
12
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До лошоВ Сащ женския футбол е много разпространен. Според мен феновете на този спорт не трябва да дискриминират женските отбори.
11
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"темата разликата между заплатите при мъжете и жените." - простоват секта феминизъм. Женския спорт е аматьорски, за разни мъжкарани-кукувици - това е положението, останалото са жалки напъни.
10
0
 
6
 
! Отговори
Котки преди 4 години
Ами мъжкото тяло има много повече мускулна маса, мъжете имат много по-бърза реакция, нормално е да сме по-добри в спортовете... не знам как да продължа това изречение, защото честно казано не знам каква е новината... Някакво момиче изучава безсмислени специалности в щатите и иска да играе футбол... Ами.. ОК? Успех освен...
9
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
8-ми Ако питаш мен даже и вратар не му трябва на Лионел за да ги направи мармалад мадамите. Муахахаа...
8
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
до 6 Това е като женския тенис. Нали направиха демонстративен мач в един сет преди години между един тенисист който беше номер 200 в света и тогавашната световна номер 1 в женския тенис Серина Уилямс. Оня си изкара кенчета бира от сака и си ги сложи на масичката и след всяко прекъсване за почивка си пиеше от бирата. Сета завърши 6-1 за пича. Аз предлагам друга демонстрация...Най- добрия женски отбор в света по футбол да играе срещу само Лионел Меси и един вратар отзаде му. )))
7
0
 
5
 
! Отговори
Котки преди 4 години
До 6 лошо"освен да си дърпат косите и да си пипат цомбите друго няма."Това звучи супер, къде го дават?
6
2
 
5
 
! Отговори
лошо преди 4 години
Тва жените са много прости създания. Как Мъж не се меси в нищо женско. Как мъжете не парадират и не се бутат да стават най-добри маникюристи или нещо такова. Всеки път жена трябва да парадира и да се бута в мъжките неща. Гледал съм женски футбол и това е пародия.Освен да си дърпат косите и да си пипат цомбите друго няма. Тия девойки не могат да ритнат топката от корнер до вратата. Аман от еманципирани патки.
5
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Фен съм на футбола и си признавам, че гледах един път мач на Олимпиада преди години между жени. Това ми беше първия и единствения женски мач който гледах досега в моя живот. Мога да кажа само едно- трябва да ми платят доста мангизи, че да гледам за втори път футболен мач между жени. Това си е гавра с нервите.
4
2
 
5
 
! Отговори
рецензент преди 4 години
Като професор веднага изяснявамРазликата в заплатите е, защото заплатите, за да се дадаттрябва първо да се изкаратИзкарват се като има кой да плащаЗа женски футбол никой не плащанито мъже нито жени (жените гледат сериали)Така че да се радва че вземат някакви заплати въобщеи да почва да работи нещо, че за женски футбол никой не плаща
3
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тая и врат хормоните като на краставо яре...
2
5
 
3
 
! Отговори
изолация преди 4 години
Каква изолация? Никой вече не се изолира или стана модерно така да се пише?
1
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Футболистка без отбор е щом таз е най-добрата. Да пробва и в публичния дом или някой център за масажи в Харлем.