Шефът на федерацията по плуване: Случаят с допинга е загадъчен

Георги Аврамчев коментира скандала
Обновена: 24 фев 2021 09:29 | 24 фев 2021 09:28, Ния Христова
12
Шефът на федерацията по плуване: Случаят с допинга е загадъчен
Снимка: БГНЕС
Вярвам и винаги съм вярвал на тези момчета. Случаят е много странен и загадъчен. Няма реално и логично обяснение. Ще проведем необходимото разследване. Призовавам всички компетентни органи да се включат. От моя страна ще има пълно съдействие. Аз съм човекът, който има най-голяма желание истината да излезе наяве и виновният или виновните да бъдат наказани, заяви в ефира на Нова тв Георги Аврамчев, председател на УС на Българската федерация по плувни спортове.  
 
Според него е възможно, но и малко вероятно, друг състезател или някой от персонала умишлено да сложи допинг в чашите на националите ни по плуване.
Още по темата
 
"Всички състезатели знаят какви медикаменти взимат. Те се приготвят от доктор. Работим с конкретния лекар от 3 години и му вярвам. Когато се взимат проби, се дава протокол, като всеки собственоръчно описва какво пие. Някои от тях са приемали по 36 хапчета, но не от различни видове. Просто ако трябва да се вземе 8 милиграма, а едното хапче е 1 милиграм, то се взимат 8", поясни Аврамчев.
 
Той каза още, че пробите са изпратени за изследване във Виена. "Ако един път не се явиш на допинг, получаваш жълт картон. Ако това се случи втори път – получаваш автоматично наказание, без да са те изследвали. Никога не сме давали забранени вещества, за да се притесняваме, че нещо може да се случи", заключи Георги Аврамчев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
0
 
! Отговори
ПЕНКО преди 3 години
ЕДИН НАШ НАЦ.ТРЕНЬОР В КОМБИНА С ПРЕЗИДЕНТА НА ФЕДЕРАЦИЯТА - "ИЗТРЪТКА " ПАРИТЕ ЗА УЧАСТИЕ В ПЕКИНСКАТА ОЛИМПИАДА НА ОТБОРА --- ЗА ДА СКРИЕ ПРОБЛЕМА "ОТРОВИ " ЦЕЛИЯ ОТБОР С ДРЕВНИ БИАНАБОЛИ ОТ ТАЙЛАНД СТРИТИ И СИПАНИ В БИДОНА С ВИТАМИНИ И ЗАКОННИ ПОДСИЛКИ !!! ЕДИНИЯТ ОТ ДВАМАТА Е С ФАМИЛИЯ КОДЖАБАШЕВ -А ДРУГИЯ БЕ ВЕЛИК В ПРЕДНИТЕ ОЛИМПИАДИ - ЗАПАЗИ БОЕВСКИ ОТ АЛХИМИКА В СИДНИ И В АТИНА- МЕДАЛИ !!!!!!!!!!! НО В ПЛУВАНЕТО НЯМАТ ОБЩ БИДОН С ПОДСИЛКИ !!!! ОДИТ НА ФЕДЕРЕЙШЪНА !?!?
7
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е хайде хайде, то така става. Децата сами от аптеката са се снабдили.Разбира се, че тези които сега се правят на попарени и изненадани те са давали тези хапчета. Просто не е сработила комуникацията и лявата ръка не е разбрала какви ги е свършила дясната. Търсете виновните при най-гласовитите борци за правда.
6
2
 
8
 
! Отговори
Ss преди 3 години
Без химия няма физика ! Спрете се правите на ударени ! Няма професионален спортист без да е на химия! Просто по-бедните не използват най-новите допинги и ги хващат !
5
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Някои от тях са приемали по 36 хапчета, но не от различни видове. Просто ако трябва да се вземе 8 милиграма, а едното хапче е 1 милиграм, то се взимат 8", поясни Аврамчев.Охааа. Стромбата е 10мг за хап, тия взимали по 360 милиграма! Нацепените батки по залите вземат 60-80-100 милиграма и се водят хардкор. Ми нищо чудно че не са се изчистили за допинг теста! Гаси дозировката...
4
0
 
9
 
! Отговори
Чомаков преди 3 години
Този отдавна е за затвора, да каже за далаверите с транспорта в Пловдив
3
2
 
3
 
! Отговори
инфо !! преди 3 години
Спрете с ваксините , ще спрете и допинга !!!
2
2
 
11
 
! Отговори
Янка преди 3 години
Болни ли са били че им дават хапчета?
1
0
 
20
 
! Отговори
ганьо преди 3 години
Загадъчен е друг път. Давали сте на момчета шепи с хапчета.