Прогноза за мача Чехия – Дания от Прогнози.БГ

Прогноза за мача Чехия – Дания от Прогнози.БГ

На терена в азербайджанската столица Баку в събота (03.7.) от 19 ч. българско време един срещу друг излизат тимовете на Чехия и Дания да спорят в битка за една от квотите, даваща право на участие в 1/2-финалната фаза на Евро 2020. „Червеният динамит“ започна изключително драматично това първенство. Всички ние помним мача срещу Финландия в Копенхаген, когато за малко не се сбогувахме с Кристиян Ериксен.

Същият този двубой, и инцидента случил се по време на него, вместо да мотивира момчетата на Каспер Хюлманд, сякаш ги пречупи и те загубиха с 0:1. Впоследствие изиграха страхотна среща с Белгия, в която обаче отново претърпяха поражение – този път с 1:2, за да дойде гръмкото 4:1 с Русия, което всъщност беше единствената победа за Дания в групите, която обаче се оказа достатъчна, за да могат да продължат в елиминационните фази.

На 1/8-финал последва безапелационното 4:0 срещу Уелс, което вдъхна много надежди и оптимизъм, тъй като освен разгромния резултат, датчаните играха изключително привлекателен за окото футбол и гледат с надежди към предстоящият 1/4-финален сблъсък. Чехия от своя страна към момента сякаш надскача себе си, завършвайки на втора позиция в своята група „D”, в която се намираше заедно с отборите на Англия, Хърватска и Шотландия. Впоследствие, къде с късмет, къде с опит и рутина, момчетата на Ярослав Шилави успяха да отстранят Холандия на 1/8-финал с 2:0. Предстои ни двубой, който по всичко личи, че ще бъде изпълнен с множество единоборства и твърда игра за всяка педя терен.
 
В сблъсъците между тези два отбора до момента не можем да открием отявлен фаворит. Също така болшинството от мачове е нискорезултатно, което е белег за друга характерна черта в маниера на игра на нациите, като цяло. От общо 14 изиграни мача Чехия има 3 победи, цели 6 равенства и 2 победи за Дания.  
 
Тимът на Ярослав Шилави ще излезе в система 4-2-3-1, като пред рамката на вратата по всяка вероятност ще застане: Томаш Вацлик; пред него в защита: Владимир Коуфал, Томаш Калас, Павел Кадерабек и Ян Борил; в халфовата линия: Томаш Сучек, Томаш Холеш, Лукаш Масопуст, Антонин Барак и Петър Шевчик; в нападение: Патрик Шик.
 
Дания се очаква да заложат на система 3-4-3 и да стартират със следните единадесет играча – на вратата Каспър Шмайхел; в защита: Андреас Кристенсен, Симон Кяер и Яник Вестергаард; в халфовата линия: Йенс Стригер Ларсен, Томас Дилейни, Пиер-Емил Хьойберг и Йоаким Мееле, а в нападение: Микел Дамсгорд, Каспер Долберг и Мартин Брейтуейт.
 
Чехите, особено в този състав се славят с изключително организираната си игра в защита, доброто пласиране при статични положения и клиничността на единствения чист нападател в стартовите единадесет Патрик Шик.

„Червеният динамит“ е известен с това, че може да „избухне“ във всеки един момент, откъдето датчаните носят и този прякор. Освен това се забелязва едно обединяване около образа на Кристиян Ериксен, което допълнително вдъхновява отбора. Изключително труден и тежък за предвиждане мач, който би могъл да поеме във всяка посока. Сред футболните анализатори предоставящи сигурни футболни прогнози, доколкото разбира се, нещо в този спорт би могло да бъде сигурно, се твърди, че сякаш няма да станем свидетели на много голове, и че традициите в сблъсъците между тези два отбора ще се запазят.
    
Футболна прогноза за мача от Прогнози.БГ:  Чехия – Дания – под 2.5 гола

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase