Защо букмейкърите изискват личните ни данни?

Защо букмейкърите изискват личните ни данни?

Eдна от най-честите причини даден потребител да се откаже от регистрация в онлайн букмейкър е изискването за лични данни. Много хора стигат до регистрацията, започват да попълват, но в един момент решават, че предоставят твърде много лични данни и това ги притеснява. Всъщност това е напълно нормална практика, а вашите лични данни са защитени от Закона за личните данни, който бе създаден след приемането на регламента на Европейския съюз GDPR. Ако искате да видите как изглежда регистрация в букмейкър, може да отворите уинбет регистрация, където е обяснено стъпка по стъпка как да се регистрирате. Букмейкърите имат няколко много основателни причини да изискват вашите лични данни, което не бива да ви притеснява. В следващите редове ще разгледаме защо букмейкърите изискват вашите лични данни, какво се случва с личните данни след подаването им към букмейкъра и какви са гаранциите, че няма да изтекат данните ви.

Всеки хазартен оператор, който има лиценз да оперира на територията на България, трябва да спазва националното законодателство. Законите ясно регламентират какво имат право и какво нямат право да извършват хазартните компании. В наши дни е невъзможно да си направите регистрация където и да било, ако не подадете ваши лични данни. При букмейкърите практиката не е по-различна, но все пак се изисква малко повече информация от вас. При попълването на формуляра за регистрация вие трябва да изпишете правилно имената си, електронна поща, парола за достъп, потребителско име. Освен това вие трябва да подадете постоянен/настоящ адрес, телефонен номер, ЕГН и гражданство. Важно уточнение е, че трябва да подадете верни данни, защото на по-късен етап ще минете през верификация, която ще установи дали данните ви съответстват.

Изискването на личните данни от букмейкърите е най-вече с цел сигурност тъкмо на клиентите и техните потребителски сметки. Всеки оператор се стреми да ограничи хакерските атаки, да предотврати влиянието на зловредни софтуери, а и да гарантира защита на данните ни - нещо, на което държи всеки клиент. Вашите лични данни се защитават от поне няколко механизма. Един от тях е така нареченият SSL сертификат, който криптира вашите лични и банкови данни, за да не позволи достъп на никой до тях. Както вече споменахме, след вашата регистрация вие ще трябва да верифицирате профила си, като потвърдите, че подадените данни са ваши. За целта вие ще трябва да снимате личната си карта и да я изпратите на съответния букмейкър в точно указано място. Това е още един момент от регистрацията в букмейкър, който притеснява потребителите.

Верификацията обаче е задължителна стъпка и без нея вие няма да можете да извършвате теглене от вашата сметка в букмейкъра.

Верификацията на новите потребители се налага по няколко причини, но най-важната е да се спре достъпа на непълнолетни лица, тъй като за тях е забранено да участват в хазартни дейности. Именно поради тази причина се налага да снимате ваш личен документ – лична карта или шофьорска книжка, за да може оторизирани служители на букмейкъра да сравнят данните ви от личния документ и тези от регистрацията. Когато се потвърди съответствие, вашият акаунт ще бъде верифициран и вие ще сте приключили финалната стъпка по вашата пълна регистрация. Вашите лични данни ще останат защитени и няма причина да се притеснявате за това, защото това е нормална практика, която не може да бъде заобиколена и ще срещнете във всеки един букмейкър на пазара. След като минете през регистрацията и верификацията на вашия акаунт, за вас остава единствено да се наслаждавате на вашата игра в букмейкъра – без повече изисквания за лични данни. Не забравяйте да играете с мярка, защото букмейкърите преди всичко са метод за забавление, а едва след това - метод за печалба.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още по темата: лични данни
Още от