Стоичков с първа копка на нов спортен комплекс в Пловдив

Искам да бъде използван от младежите от "Кършияка", заяви Камата
Обновена: 26 дек 2022 17:24 | 26 дек 2022 17:22, Анисия Иванова
34
Стоичков с първа копка на нов спортен комплекс в Пловдив
Снимка: БГНЕС

Носителят на Златката топка за 1994 година Христо Стоичков направи символична първа копка на нов спортен комплекс в Пловдив. Проектът предвижда изграждане на осем нови спортни игрища за детско-юношеската школа на втородивизионния Марица (Пловдив) до Езикова гимназия "Пловдив". На церемонията присъстваха кметът на града Здравко Димитров, заместник-кметът Георги Титюков, Атанас Узунов, както и президентът на Марица Христо Христов.

"Нека да направим така, че да се гордеем, че сме от квартал "Кършияка". Аз съм започнал да тренирам на тези игрища и затова искам този нов комплекс да бъде използван от всички младежи в тази част на Пловдив. Важно е те да могат да спортуват, защото във възрастта между 14 и 17 години ние губим нашите деца и те спират да се занимават със спорт. Затова съм благодарен, че се реализира този проект, защото без такива бази няма как да искаме да създаваме големи спортисти, с които после да се гордеем. Хубаво е, че тези игрища са до гимназията, за да може след училище учениците да не ходят по кафенетата, а да дойдат да тренират. Мисля, че този проект е един подарък за всички хора тук“, заяви Христо Стоичков, цитиран от gol.bg.

Първият етап на проекта за спортния комплекс е на стойност от 7 милиона лева и предвижда изграждането на две игрища със стандартен размер на голям футболен терен, едното от които ще бъде с естествена тревна настилка и едно - с изкуствена, обособяването на три малки футболни игрища, както и три многофункционални игрища за хандбал, волейбол, тенис на корт, баскетбол и фитнес на открито.

Кметът на Пловдив Здравко Димитров, който преди седмица даде началото на нов проект за изграждане и на спортна зала, непосредствено до новия комплекс на Марица, заяви, че спортът остава приоритет в управлението на града.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
0
 
! Отговори
Гиб Мелсън преди 1 година
Пловдивчани, накарайте го тоя боорсук вашия кмет да Ви построи един модерен общински басейн. Не може във втория по големина град в страната и при положение, че най-успешния български плувец Миладинов е от Пловдив да имате най-скапания общински басейн в цялата страна, този до спортното училище в район Младост. Срамота! Вземете пример от Бургас как се правят модерни басейни. Нямате нито един басейн, където да поканите публика и да направите нормално плувно състезание.
14
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За 2 седмици - две първи копки ...
13
1
 
3
 
! Отговори
Краси преди 1 година
КОЙ ДАВА ПАРИТЕ?Това е големият въпрос!Първа копка и аз мога да направя!
12
1
 
7
 
! Отговори
променил съм се ! преди 1 година
На всякъде мисля че има нещо ,тези вместо да изпуснат делаверат да направят 5-10 хиляди апатамента ще првят игрища и си викам няма начин пак да няма нещо на втори план ! А доктор хонорис каузата ми изллежда готов на всичко само тоалетна хартия не рекламира.
11
0
 
9
 
! Отговори
Асан преди 1 година
Доктор хонорис кауза първа копка с мотиката :)))
10
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ицка, перуката ще окраде и съсипе и това. Пази го като очите си!
9
0
 
7
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
ЗАЩО за пари са разлепили снимката ти на всеки метър
8
2
 
4
 
! Отговори
защо преди 1 година
БРАВО
7
0
 
19
 
! Отговори
Колежа, Стад Пловдив преди 1 година
Пловдив е сигурно градът с най-много първи копки на спортни стадиони.
6
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А бонуси от Уйнбето ще има ли или само копки.
5
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
С държавна пита(средства).. помен правят..Като сте такива мъжкари що не вложите собствени средства и отворите безплатно за децата...кършиаци селски хитрециПак щерката вършачка и синчета ли ще са "директори" с кабинетчета и обществен бюджет..
4
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Новината е наистина интересна. Ицето копае, а кмета го гледа. Така е в България. Когато бях млад юноша, през далечната 1981 г., в Полша видях 7 футболни игрища около основния стадион на един от техните грандове. А страната им беше във военно положение. Сега сме в края на 2022 г., а полски съдия ръководи финал на световно първенство.
3
2
 
11
 
! Отговори
Прокурора на Пелишат преди 1 година
Ученото си е учено!Христо Стойчков е Доктор Хонорис Кауза на Пловдивския Университет Паисий Хелендарски! Освен безспорните успехи в спорта господин Стойчков има и академични!
2
8
 
17
 
! Отговори
Франко преди 1 година
Не ни занимавайте с това ла-йно на ВИС 2 и под-лога на мутрите ит 90 те . Стоичков е едно безродно из-пра-жнение .. бо-клу-к деге-нерат
1
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Лошо управление на града от десетилетия загробиха десетки мильони в колодрума които е нефункционален става само за шах ,табла и концети на пайнер мюзик такъв капацитет само митко пайнера може да го запълни сега загробват пари и в стадион ботев нямам против стадиона ама това е нереално много пара паметник *** глупоста сто мильона за стадоион с двеста парко места