Би Би Си на ръба, бойкот заради Гари Линекер

Медията освободи от неговия пост своя водещ
Обновена: 13 мар 2023 10:26 | 13 мар 2023 10:26, Росен Стойчев
22
Би Би Си на ръба, бойкот заради Гари Линекер
Снимка: БГНЕС/EPA

Голямо недоволство в Би Би Си след решението да освободи Гари Линекер.

Някогашният футболист беше сред основните лица на телевизията. От десетилетия той води нейното най-популярно спортно предаване.

Въпреки това той беше временно освободен от предаването, заради постове в социалните платформи, критикуващи правителството.

Още по темата
Неговите колеги проявиха солидарност и отказват да излъчат предаването.

Настояват Линекер да разговаря с ръководството на медията, за да разрешат своите разногласия.  Ръководството на медията обяснява, че решението е взето заради правилника, който предвижда нейните служители да са безпристрастни.

Колегите на водещия припомнят, че там има и параграф, позволяващ коментари по актуални теми. Много спортни фигури сега отказват да дават интервюта за медията, проявявайки подкрепа към един от най-добрите реализатори на английския футбол.

Обяснява се, че той може да се върне в ефир, но първо трябва да има договореност с управителния съвет.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
1
 
! Отговори
Алекс преди 1 година
Е, това е общество.Може би затова Великобритания е държава с висок стандарт.
16
1
 
1
 
! Отговори
Линеклер преди 1 година
айде Сунак падна
15
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ще сложат Бекам и няма проблем
14
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ама той това мнение не го е изказал в национален ефир от името на ББС, а някъде в интернет от свое име. ББС в случая не са прави и трябва да си понесат последствията.
13
0
 
11
 
! Отговори
До 12 преди 1 година
Това е така. Просто се учудвам, че ние, българите подкрепяме Линекер точно в това му мнение. Иначе западното лицемерие и фалшива демокрация са ясни отдавна на всички. Все пак и ние донякъде живеем в тях.
12
0
 
5
 
! Отговори
Запознат преди 1 година
Всъщност Гари Линекер критикува приемането на един закон, според който бежанци ще бъдат директно екстрадирани в Африка, ако са влезли незаконно в страната. Закона е предложен от потомци на бежанци и мигранти. А Гари Линекер е освободен от шефа на BBC, който е спонсор на консерваторите с 400хил. паунда и гарант по кредин за. 800хил. паунда взети от Б. Джонсън. Г.Линекер сравнява закона с политиката на Германия от 1930-те
11
1
 
27
 
! Отговори
До 11 преди 1 година
Разбрахме и друго, че в BBC увoлняват тези, които изказват свободно мнението и гражданската си позиция! А инак, час по час плюят по други страни за липса на свободни медии и потъпкване на свободното слово...?
10
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вие всъщност разбрахте ли защо Линекер критикува правителството? Критикува го, защото е приело закон, според който нелегалните бежанци няма да могат да получават гражданство. Тоест правителството ще приема в бъдеще по-малко бежанци. Един вид Линекер обвинява властите в жестоко отношение към горките нелегални мигранти. Но аз виждам, че в коментарите сте на негова страна. Евала за което.
9
1
 
15
 
! Отговори
Щерю преди 1 година
Направо Е БИ СИ майката са тия от БИ БИ СИ...
8
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В Англия забравят, че има разлика, когато правиш коментар като личност, човек и гражданин, и когато си като водещ, по време на работа или други служебни прояви. То е все едно да ти забранят да гласуваш защото трябва да си безпристрастен. Цялата им държава е проядена от лицемерие.
7
0
 
26
 
! Отговори
Мм да преди 1 година
Демокрация в действие!!!Нещо не ни изнася или изчезва,или се променя!!!Да живее западното лицемерие и двойните стандарти (дали щеше да е уволнен ако подкрепяше правителството).
6
0
 
7
 
! Отговори
Ром"с преди 1 година
...британското правителство се замисля да демонтира паметниците и статуи или преместени на ....!!! бели мъже като адмирал Нелсон,Пиктон,ХЕРЦОГ Велингтон ..да не накърняват и оскърбяват съвремените жители на Британия! Ето това е..помните ли имаше един филм Планетата на маймуните .. !
5
0
 
20
 
! Отговори
мдаа преди 1 година
Полицията в канадската провинция Онтарио е задържала ученика от местно католическо училище Джош Александър, който преди това е влизал в конфликт с училищната администрация заради християнските си убеждения. По време на дискусия в училище той е заявил, че мъжете и жените са различни и му е било забранено да се появява на територията на учебното заведение, а когато се е опитвал да присъства в часовете, сътрудниците на училището го предали на полицията.
4
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Легендарен футболист а сега и водещ в една световна медия е смачкан защото си позволил лукса да критикува индийското ромуле Сунак и неговото правителство?
3
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Гоним хора, които всеки познава от 20 години, защото не ни харесва, какво казали в Туйтър, въпреки, че няма нищо хомофобски, расиско, трансеситко, класистко и не знам си кво-друго-истко ....
2
1
 
23
 
! Отговори
Ром"с преди 1 година
Гари Линекер критикува закона за имиграцията,помощата за Украйна и последствията от политиката на правителството за помощата на Зеленски и ко...пишете истината .. .ВВС е правителствена ТВ(е как ще е обективна?..както си мислят някои западнофили..) и се подчинява на вижданията на правителството на Англия,а и англичаните плащат данак BBC по няколко паунда месечно ли бе..годишно ли..не помня точно.Така че Линекер е и против войната на Британия в Украйна!
1
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Eвaлa нa Гapи!

Спонсорирани публикации