Верстапен с триумф в Австралия

Хамилтън и Алонсо също на подиума
2 апр 2023 14:12, Росен Стойчев
7
Верстапен с триумф в Австралия
Снимка: БГНЕС/EPA

Световният шампион Макс Верстапен спечели за първи път в кариерата си драматичната Гран При на Австралия, за да запише втора победа през сезона и 37-а в кариерата си, съобщи Gol.bg.

Състезанието бе прекъсвано на няколко пъти и в крайна сметка завърши почти зад кола за сигурност заради масова катастрофа в предпоследната обиколка при поредния рестарт.

Още по темата
Всичко продължи повече от 2 часа и половина.

Люис Хамилтън и Фернандо Алонсо се качиха на подиума, въпреки че испанецът бе ударен от Карлос  Сайнц и пратен назад в предпоследната обиколка.

Преди старта стана ясно, че Валтери Ботас и Серхио Перес ще стартират от питлейна, след проблемите, които имаха вчера в квалификацията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дайте му ферари на верстапен да видим колко е силен
5
2
 
2
 
! Отговори
До 3 преди 1 година
Когато третополовоте завладеете планетата, тогава може литиевойонните сапунерки да триумфират
4
3
 
2
 
! Отговори
До 2 преди 1 година
Доста си млад явно. Най-великия в този спорт е Аертон Сена. По негово време пилотът правеше екипа. След това е вече е обратно..всички други са шофьори!
3
8
 
0
 
! Отговори
Владимир Илич преди 1 година
Няма ли да го забранят този "спорт" вече и да се даде предимство на формула Е, барутниците на вътрешно горене са история вече, в тока е бъдещето
2
1
 
4
 
! Отговори
Влади преди 1 година
Ако не стане беля, той е следващия голям шампион. Хамилтън беше агресивен като него, а преди Макс беше още по-неразумен, докато попадна на добрата кола. Но, М. Шумахер беше най-големият! Първите два пъти стана шампион с Бенетон, който беше по-слаб от Уилямс, но Шумахер беше талант. После той направи Ферари шампиони 5 пъти, а преди бяха слаби. Дано сега и Макс. Истинския шампион не върти само геврека...
1
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
УжасТ!