Световната борба пусна борците от Русия и Беларус

Решението бе взето на заседание на ръководството на федерацията
18
Световната борба пусна борците от Русия и Беларус
Снимка: БГНЕС, архив

Световната федерация по борба ще допуска спортисти от Русия и Беларус до участие на международни състезания. Решението бе взето след заседание на ръководството във вторник вечер, съобщават от централата.

Въпреки че от UWW подчертават, че следват наредбите на Международния олимпийски комитет (МОК), организацията не споменава кога решението ще влезе в сила. Това най-вероятно ще се случи след европейското първенство в Загреб, което започва едва след 11 дни и ще има българи в почти всички категории.

Следващият голям турнир е световният шампионат през есента в Белград, който ще бъде първа квалификация за Олимпиадата в Париж.

"UWW цели постигане на мир и братство посредством спорт и продължава да бъде солидарна с хората в Украйна. UWW подкрепя хората в страната толкова силно, колкото и в началото на войната", пишат от организацията.

"Решението за допускане на спортисти от Русия и Беларус бе взето съгласно условията за участие на МОК. Относно възрастовите групи за мъже и жени, UWW ще създаде независима комисия, която ще следи изпълняването на тези условия. Критериите и членовете на комисията ще бъдат избрани и обявени в следващите седмици", уточняват още те.

Президентът на UWW Ненад Лалович казва, че организацията цели постигане на мир посредством спорт. "Спортът винаги е бил средство за сближаване на хората. Борбата има уникалната възможност да обединява хора от различни култури и има потенциал за изграждане на мир и толерантност между различни общества, държави и региони", казва той, цитиран от БГНЕС.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
8
 
4
 
! Отговори
Излагация преди 1 година
Как ще ги пускаш терористите в света на спорта Няма гаранция че не са убивали жени и деца в Украйна
15
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да спрат САЩ заради Сирия. Там е по-зле.
14
12
 
4
 
! Отговори
грешно решение преди 1 година
Това решение може само да поощри агресорите и военнопрестъпниците....
13
9
 
3
 
! Отговори
K0rNELA преди 1 година
До АнглосаксияТова не ти е БРИКС, или някоя друга организацийка. Как ти звучи думата международен? Идеята е, че са солидарни с дадена нация и агресията не трябва да се толерира. Съжалявам спортистите, но те са представители на държавата, която в случая се държи некоректно спрямо своите съседи.
12
1
 
3
 
! Отговори
check_brains преди 1 година
До Бай ДрънКаквито и ако се срещнат иранец и израелец. Егати и тиквите сте - нищо не знаете за даден спорт, ама лаладжийствате, щото няма вероятно друго какво да правите.
11
2
 
2
 
! Отговори
Отговор преди 1 година
До Бай Дрън 8 Ще се борят с Калачник.
10
0
 
2
 
! Отговори
Я па я..! преди 1 година
На ред са съдиите.
9
5
 
7
 
! Отговори
Най-после преди 1 година
Светлина в тунела. Какво му е виновен на някой си елитът в спорта. Какво общо има спортист със структури, за които успехът чрез политиката е нещо по-важно от човешкия ум и красота. Ами не ползвайте не само Менделеевата таблица, но и всичко, което е открито от неудобни страни. Как ще изглеждате като Барми и Ръбъл.
8
1
 
10
 
! Отговори
Бай Дрън преди 1 година
А ако на финал се срещнат украинец и руснак, какви ще са правилата на борбата?
7
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 5 -- Не съм копейковец, но в поледните 10 години нищо не съм гледал, защото ме е срам, като знам какво беше преди 20 и сообено преди 30 години...
6
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Wolrd Athletics па забранха на "транзитиралите от мъже към жени" атлети, да се състезават в световни първенствата за жени. НАЙ-НАКРАЯ!
5
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Копейковци 1 и 2, я честно ми кажете, колко пъти в живота ви сте седнали да гледате борба???
4
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Eдин от най-мало-yмните спортове така или иначе! Но всъщност няма лошо - това е един от признаците че поетапно се върви към търсене на мирно решение на конфликта в Украйна
3
6
 
24
 
! Отговори
4 преди 1 година
Ако не ги бяха допуснали, на този принцип САЩ не трябва да припарват до никакво първенство в световен мащаб! Спортът не би трябвало да е политика!
2
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Тихомир Гърмидолски - Прекалено насилствен спорт е. Трябва да има само фигурно парзалян и игмнастика. Ех, може да оставим бокс и ММА, за да се състезат жени. И стари и нови.
1
3
 
12
 
! Отговори
Тихомир Гърмидолски преди 1 година
Да изключим борбата от евроатлантизма за наказание.