ЦСКА спечели дербито с Левски, но Лудогорец отново е шампион

Разградчани победиха Черно море с 1:0 във Варна и това им бе достатъчно за титлата
Обновена: 7 юни 2023 20:54 | 7 юни 2023 20:46, Красимир Ангелов
121
ЦСКА спечели дербито с Левски, но Лудогорец отново е шампион
Снимка: Lap.bg

Лудогорец отново е шампион на България по футбол! Това е 12-та поредна титла за отбора от Разград.

Разградчани победиха с 1:0 като гост Черно море и това бе достатъчно да останат на върха в класирането.

В другия важен мач в борбата за титлата ЦСКА спечели дербито с Левски с 2:0, но този резултат не бе достатъчен на "червените" да спрат доминацията на Лудогорец.

Хегемонът за предходните 11 кампании доминираше през първото полувреме във Варна, в които отправи цели 10 удара, срещу само три за "моряците".

Само пет минути след подновяването на играта Матиас Тисера все пак откри резултата и върна разградчани на върха в таблицата.

Лудогорец умело защитаваше преднината си и въпреки червения картон на Гонсалвеш в самия край на мача, успя да изкове шампионска победа.

В столицата "армейците" се нуждаеха от задължителни три точки, за да имат шанс да изместят "зелените" от върха в класирането. ЦСКА поведе в 35-та минута, когато Тибо Вион хвърли дълъг тъч в наказателното поле на Левски, където Хайнц изпревари излезлия неразчетено Андреев и откри с глава. Илич и компания имаха претенции за дузпа за игра с ръка на противников футболист, но главния съдия Драгомир Драганов не прецени, че има основания да отсъжда дузпа.

След паузата възпитаниците на Елин Топузаков заиграха по-уверено, най-вече след влизането в игра на Филип Кръстев. Левски обаче беше попарен в 61-та минута, когато Дюкенс Назон наказа нова груба грешка на Пламен Андреев и покачи на 2:0 на празна врата.

До края Драганов изгони Иван Турицов и Ноа Сонко Сундберг след съприкосновение между двамата.

ЦСКА 1948 и Локомотив Пловдив пък завършиха при резултат 0:0 в мач от последния 35-и кръг на родния шампионат. Така "червените" си осигуриха третото място и избегнаха баража за Лига на конференциите. Там обаче ще играе Левски, който ще срещне Арда за последното свободно място в Европа.

Подробности за трите срещи четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


121
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
80
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Taka i ne rasbrah koi stana schampion pak li zska pitam sa edin prijtel
79
1
 
3
 
! Отговори
Лудогорец заслужено преди 10 месеца
И Левски и ЦСКА се от напрежението дънят когато имат да спечелят мач на всяка цена. В Евротурнирите се вижда най-лесно. Левски надигра и би четвъртфиналиста ПАОК и падна от състав с 5-пъти по-слаби играчи. ЦСКА като трябваше да си играе играта в Швейцария, армейците изпаднаха в глуха защита. Титлата пак я изтърваха от нерви. Левски загуби дербито пак от нерви. Лудогорец си взеха своето, къде красиво, къде не но издържаха на напрежението и заслужено спечелиха шампионата.
78
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До ЛЕВСКИ ЕВРОПЕЙСКИ, на напрежение го отдавам. Млад отбор, но ще трябва бързо да се научат.
77
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
ЦСКА унижи и се изгаври с Левски както никога досега. Рекордни 23 точки между двата отбара, а несретниците се радват. Все така да се радвате.
76
1
 
2
 
! Отговори
ЛЕВСКИ ЕВРОПЕЙСКИ преди 10 месеца
Защо Левски игра много-слаб мач, като предишните мачове с цска ги мачкахме? Това е въпроса? Смешно бе да гледам чак в 87 мин. Левски отправи удър във вратата-100 % положение! Има нещо гнило тук. Цска играха по-добре, головете без коментар-смешни!
75
3
 
4
 
! Отговори
Червената Армия преди 10 месеца
Домуса пак си купи титлата, но се вижда, че отборчето му издиша. В Европа ще ги размажат още в първите или вторите кръгове... Следваща година ЦСКА ще е шампион!!! А за Лесни Подуене какво да коментирам, жалък продажен отборец... Леката жена на Разград...
74
1
 
1
 
! Отговори
123 преди 10 месеца
До ...Всички оранжеви ли сте толкова нЕграмотни,или само ти си изключение!?
73
1
 
1
 
! Отговори
сесекато преди 10 месеца
не може да бие никой в топ 4 но имат претенции хах
72
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До Deep Zone - не си прав. Лудогорец си има феновете В Л.Е. по-важните мачове Лудогорец арена бепе пълна, там Разград е малък и феновете от други градове им трябва повече стимул. Стадиона на Ботев Пловдив е пълен въпреки 10-тото място. Спартак Варна изпадна, но игра пред пълни трибуни. Локо Пловдив, Берое.
71
3
 
1
 
! Отговори
Deep Zone преди 10 месеца
Клубовете в България са два- ЦСКА и Левски, то да ти е кеф да гледаш препълнен стадион. Има тръпка, има чувство, единствения мач, който гледах от цялото първенство с огромен кеф. А не тоталния смях на финала на купата с под 2000 души. След 5-6 години разградското отборче ще се върне там, откъдето тръгна- окръжните групи. От ЦСКА съм, но респект за Левски, че винаги са били стойностен и силен противник. Разградските тур*и имат играч, който олицетворява мнението на цяла България за тях- ТИ *** :)
70
3
 
2
 
! Отговори
... преди 10 месеца
на гла синя пас мина. най- простата прослойка на обществото. колкото по пр ост толкова по напорист и нагъл като го ведата. умират на вуте да му е зле и тогава на тях им е добре. заради такива като вас държавата е на това дередже
69
3
 
0
 
! Отговори
АЗ преди 10 месеца
СЕТИХ СЕ ЗА ЕДИН АВТОГОЛ ДЕТО СЪДИЯТА ГО ОТМЕНИ ЩОТО ПРОТИВНИКОВ ИГРАЧ ПРЕЧЕЛ НА ВИДИМОСТА НА ВРАТАРЯРАЗБЕРЕТЕ В СОФИЯ КАКВОТО БЕШЕ , БЕШЕ ДО 1989 Г.
68
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Това е да си нискоцивилизован - победил си Левски в последния мач, Лудогорец става шампион, и пак обвиняваш Левски поради собствената си нискокачествена продукция през целия шампионат. Това вече е патологично поведение на армейската общност.
67
1
 
2
 
! Отговори
АЗ преди 10 месеца
ДАЙ СЕГА КАТО СТЕ ОТ СОФИЯ И ДА СТЕ ШАМПИОНИ.
66
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
12 години подред делиомрана *** и унижава шоплъка в нашето "първенство" (то вече трябва да се преименува на вторенство щото първи е ясно кой е) което не е дори на нивото на Лига 2 в Англия. Направо цялата лига трябва да се закрива и участниците да се прехвърлят на издръжка към министерството на културата!
65
1
 
9
 
! Отговори
Зозо преди 10 месеца
Така ще е още 100г. С БФС, Перуката, Домуса и Кабака.
64
5
 
9
 
! Отговори
Случаен минувач преди 10 месеца
Това е положението. Няма купа, няма титла, само червена тишина!
63
2
 
8
 
! Отговори
Ядрен вампир Z преди 10 месеца
Кви са тия имена на футболистите бе.3 часа не мога да ги прочета.Верно шампионата ни е 10 малки афроамериканчета.Тирета мирета цифри мифри.Мaлoyмнa работа
62
3
 
2
 
! Отговори
Истината преди 10 месеца
КПСС ...Ленин......то ест ЦСКА към БКП раждат през 1921 ТУРЦИЯ която си запазва орегинал Червеното робовладелско знаме на османската империя
61
10
 
2
 
! Отговори
Крещяха името ми преди 10 месеца
Подуенските превърженици ще реализират страхотна печалба ако заложат за Арда-Кърджали във плейофа за Европа! Все пак Подуене и Турция винаги са били гъсти откъм сделки. Много хиляди турци ми крещяха името дори на ге арена не съм се чувствал толкова топло - Димитър Иванков има и много като мен с моята история