Тори Боуи е починала след усложнения при раждане

Опровергаха се информациите, че лекоатлетката се е самоубила
13 юни 2023 13:19, Красимир Ангелов
20
Тори Боуи е починала след усложнения при раждане
Снимка: БГНЕС

Световната шампионка в спринта на 100 метра и носителка на пълен комплект медали от Олимпийските игри Тори Боуи е починала след усложнения при раждане, стана ясно след направената аутопсия.

32-годишният американска лекоатлетка загуби живота си в началото на май, което породи множество спекулации за причината. Появиха се и информации, че Боуи е страдала от депресивни състояния и сама е решила да сложи край на живота си бременна в осмия месец.

Още по темата
В крайна сметка патолозите от Кливланд Клиник потвърждават, че Боуи е била бременна в осмия месец е и била в процес на раждане, когато е настъпила смъртта. Според доклада спринтьорката е получила респираторни промени, както и пристъпи вследствие на рязко покачване на кръвното налягане.

В заключението на лекарите се казва, че смъртта на Боуи е естествена.

"За нещастие толкова много хора, включително и медии, направиха спекулации, че тя е направила нещо на себе си, което беше много болезнено", коментира агентката на бившата спортистка Кимбърли Холанд.

"Надявам се, че сега, когато истината излезе наяве официално, много хора ще се извинят", допълни Холанд.  

Световната шампионка на 100 метра от 2017 година бе намерена мъртва в дома си в Уинтър Гардън, Флорида, на 2 май. На Олимпийските игри в Рио де Жанейро през 2016 американката завърши втора в късия спринт след Илейн Томпсън с време 10,83 сек, а Шели-Ан Фрейзър-Прайс беше трета. На тези игри Боуи спечели и бронз на 200 м и застана начело на щафетния квартет на САЩ на 4х100 м, който печели злато.

Боуи остава единствената американка, спечелила олимпийска или световна титла на 100 м, след Кармелита Джетър през 2011 г. и победила спринтьорките от Ямайка.

По-късно Боуи отново се включи и в скока на дължина и стана четвърта на световното първенство през 2019 г. в последното си голямо състезание.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още по темата: лека атлетикаТори Боуи
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
3
 
! Отговори
Джо преди 10 месеца
Добре де, в такива статии не е ли естествено да се даде и информация дали детето е живо и здраво?
18
2
 
8
 
! Отговори
Мдамммммм.... преди 10 месеца
...жалко за момичето, нека почива в мир, но обясненията за това как свръхтренирана атлетка умира от високо кръвно при раждане са, меко казано, подозрителни....
17
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Е ясно е - допинг яко + 3 ваксини от страшния вирус и резултата е налица. Жалко.
16
3
 
3
 
! Отговори
До до Плоскоземците преди 10 месеца
Не знам към кого се обръщаш отново, но проSтакът си е така - вместо да обсъжда тема обижда непознати наред, понеже толкова му може и разбира приставката към раменете. В твоята глава и каша няма - чист вакуум.
15
1
 
8
 
! Отговори
До asd преди 10 месеца
Съвсем си се оплело в глупотевини. Антиваксъри не познавам лично - всички имат задължителните ваксини по календар. Ако така наричаш човек, който поради наличието на повече умствени гънки не се подлага на безплатни медицински опити, то нещо ти хлопа на теб. А тези хора пък нямат нищо общо с домашние раждания. Нерде Ямбол, ...
14
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Тези медали е невъзможно да се спечелят без огромно количество допинг . А като знаем тези които произвеждат допинга произвеждат и тестовете за допинг ....
13
9
 
17
 
! Отговори
WE TOLD YOU SO преди 10 месеца
Боцнатите са все по-гневни. Прецакаха ги ама връщане няма. Остава да отричаш и да обиждаш по-умните от теб, които не са се излъгали.
12
18
 
11
 
! Отговори
до Плоскоземците преди 10 месеца
айде пак за ваксините - егати крет.ноидите недни и долни - плоската земя е ваш дом и мозъците ви са на пълна чорба-каша
11
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Пишат за усложнения при раждане, пък после, че си била у дома и била в 8 месец...? Последно кво? Или просто нещо се е бъгнала, най-вероятно от ваксата и раждането е тръгнало по-рано? А какво е станало с детето?
10
12
 
5
 
! Отговори
asd преди 10 месеца
И това е поредната сектантска антиваксърска мода - да не се ражда в АГ болница, а у дома... Руска рулетка.
9
7
 
16
 
! Отговори
Ядрен вампир Z преди 10 месеца
С колко бустера е била?
8
7
 
22
 
! Отговори
леля чичо преди 10 месеца
обиколете блоковете в квартала си и се загледайте в некролозите - 38, 42, 50 годишни масово от година насам
7
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
***, така няма да стане. Спрете да ни заливате с американските ***. В някои щати има дори забрана да помагаш на бедните там. Там всичко е пари и вие ни насаждате това, защото сте купени. Пълна противоположност на ценностите на българина. За толкова години не можахте да покажете един българин освен Дядо Добри. А има.
6
3
 
14
 
! Отговори
А защо това не преди 10 месеца
беше ясно още в предната статия? Дори не се споменаваше, че е бременна тогава.
5
12
 
8
 
! Отговори
АнонимеН преди 10 месеца
ОТ ТОЛКОВА МНОГО ТИЧАНЕ И Е БИЛА ТОЛКОВА МУСКУЛЕСТА И СТЕГНАТА, ЧЕ Е БИЛО МИСИЯТА КАК ДА ИЗКАРАШ ДИНЯ ПРЕЗ ОТВОР ЗА КОКОШЕ ЯЙЦЕ. АМИ НЕ СТАВА БЕЗ РЯЗАНЕ!
4
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Вакса!
3
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
"Надявам се, че сега, когато истината излезе наяве официално, много хора ще се извинят", допълни Холанд.-----Да, бе. Все едно Бойко Борисов или Блиц да се извинят за някоя лъжа.
2
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Да бе в дома си при раждане в осмия месец, при раждане ама друг път.
1
8
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Бог да я прости! За ваксини не става дума, предполагам. Толкова много здрави хора, спортисти си заминаха внезапно,но продполагам е нормално, новото нормално.