Шампионска лига: Барса разгроми Антверп извън "Камп ноу"

25 удара не стигнаха на Милан за победа над Нюкясъл
20 сеп 2023 08:37, Петър Бойчев
2
Шампионска лига: Барса разгроми Антверп извън "Камп ноу"
Снимка: БГНЕС

Барселона разгроми белгийския Антверп с 5:0 на старта на груповата фаза на Шампионската лига. Каталунците вкараха три бързи попадения до 22-рата минута и интригата тотално приключи. Антверп стана шампион и си заслужи мястото в Шампионската лига, където никога не бе играл в новия формат на турнира.
 

Все пак в надпреварата на шампионите този тим е участвал - през сезон 1957-58 г. За Барса вечерта също бе историческа. За първи път от 27 години отборът игра европейски официален мач на стадион "Олимпийски" на хълма Монтжуик, а не на "Камп Ноу". Арената се ползва, докато върви реконструкцията на дома на Барса. Предишната, единствена среща на този терен в евротурнирите е в първия кръг на Купата на носителите на Купи през есента на 1996-а, когато с два гола на Феномена Роналдо бие АЕК (Кипър) - 2:0.


Тази вечер друга деветка също влезе в историята. Роберт Левандовски вкара гол и с това вече има 100 в евротурнирите в кариерата си.
В считаната за най-непредвидима група "F" Пари Сен Жермен стартира с важен домакински успех с 2:0 над Борусия Дортмунд. Френският шампион контролираше събитията през цялото време, но преди почивката не успяваше да създаде достатъчно чисти положения и да се отпуши.
Бързо след подновяването на играта се стигна до дузпа за игра с ръка на Никлас Сюле и Килиан Мбапе откри от бялата точка. После Ашраф Хакими направи хубава комбинация с Витиня и с външен фалц направи 2:0.
 

До края ПСЖ можеше да разгроми гостите, но се скъса да пропуска.
Мбапе направи редица пропуски, а в последните секунди гол на Гонсало Рамош беше отменен заради засада.
С трите точки ПСЖ оглави групата, в която са още Милан и Нюкасъл, направили 0:0 по-рано през вечерта.
 

Група "F" на Шампионската лига, сочена като "групата на смъртта" за тази година, започна с нулево равенство между Милан и Нюкасъл на "Сан Сиро". 25 удара не стигнаха на Милан за победата срещу "Нюкасъл". "Росонерите" изпуснаха да победят противника, тъй като почти всички положения бяха на тяхна сметка и особено преди почивката създадоха достатъчно, за да отбележат. Те обаче не успяха да се реваншират пред своите фенове за унизителната загуба с 1:5 в дербито срещу Интер преди няколко дни.
 

През първото полувреме Милан пропусна серия от положения заради липса на прецизност пред вратата и отлични намеси на стража Ник Поуп. Раде Крунич и Тео Ернандес не успяха да преодолеят вратаря, Жиру и Чуквуезе бяха неточни, а Дан Бърн изчисти пред голлинията удар на Побега.
 

През второто полувреме мачът беше по-равностоен и с по-малко интересни положения.
Нюкасъл успяваше да блокира атаките на съперника, а за Милан проблем беше и контузията на вратаря Майк Менян, който беше принудително заменен. Резервата му Марко Спортиело се намеси решително в 95-ата минута, когато спаси далечен изстрел на Шон Лонгстаф. Това беше и големият шанс на Нюкасъл да спечели.

5-та група:
Лацио - Атлетико Мадрид 1:1
Фейенорд – Селтик 2:0
6-та група:
Милан – Нюкасъл 0:0
Пари Сен Жермен - Борусия Дормунд 2:0
7-ма група:
Йънг Бойс – Лайпциг 1:3
Манчестър Сити - Цървена звезда 3:1
8-ма група:
Барселона – Антверп 5:0
Шахтьор – Порто 1:3

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
5
 
! Отговори
100% Бай Ганьо преди 7 месеца
Ако Барса играе срещу Левски или Цесека ще им опъне мрежата поне 20.пъти за целия мач