Катастрофа за Лудогорец в Дания, претърпя загуба със 7:1

Това е най-тежкото поражение за клуба в европейски мач
6 окт 2023 06:11, Елка Василева
73
Катастрофа за Лудогорец в Дания, претърпя загуба със 7:1
Снимка: БГНЕС

Лудогорец претърпя тежка загуба с 1:7 от датския Нордселанд във втория кръг на група Н в турнира Лига Европа. Това е ней-тежката загуба в новата история на разградчани и най-сериозното им поражение в Европа. До момента те бяха падали с по 0:6 от Арсенал и Еспаньол, но допуснатите днес седем гола са негативен рекорд.

Началото на мача не предполагаше този катастрофален резултат, тъй като с по една разменена дузпа резултатът стана 1:1. След това обаче на терена имаше само един отбор, въпреки минималните моментни проблясъци в играта на Лудогорец. След този гол обаче играчите на Лудогорец по никакъв начин не реагираха, а във всяко едно действие прозираше бездушие и липсата на каквато и да е амбиция за реакция.

Но и с това тежко поражение, шампионите са с 3 точки, колкото имат и днешните им съперници. По същото време фаворитът в групата Фенербахче записа нов успех - 2:1 над Спартак (Търнава) и зае очакваното от 1-ото място.

Домакините от Нордселанд получиха дузпа още в 61-ата секунда. След центриране от ъглов удар Маркус Ингвартсен стреля с глава, но топката се спря в ръката на Руан Крус. Съдията Юджин Джая от Албания без да се колебае отсъди наказателния удар, а същият този Ингвартсен вкара под плонжа на вратаря Серджио Падт.

В 8-ата минута обаче съдията от Албания отсъди дузпа и за Лудогорец. Тя беше спечелена от Руан Крус, който нахлу в наказателното поле, беше препънат, но продължи да играе и вътре беше подсечен от Мартин Фресе. Оливие Вердон не сбърка и изравни 1:1.

Но радостта на българските привърженици беше само минута и половина, след като крайно несериозна грешка на вратаря Серджио Падт позволи на Ибрахим Осман да му отнеме топката и да вкара от два метра. Падт и Оливие Вердон разиграваха топката на границата на наказателното поле, а Падт повтори грешката на Симон Слуга от шампионатния мач с Локомотив (Пловдив). Домакините можеха да стигнат и до трети гол в 19-ата минута, след като центриране от ляво мина през цялата защита на Лудогорец, без никой да я спре до централната зона. Там обаче Вердон изпревари Андреас Свенсон, който изчисти в ъглов удар.

Но лошото за българските шампиони тепърва предстоеше, тъй като в рамките на две минути те инкасираха нови две попадения и резултатът набъбна на 4:1. Първо Йепе Тверсков вкара с глава след центриране от ъглов удар на Свенсон, а минута и половина по-късно Ибрахим Осман събра около себе си Сундберг и Фон Витри и подаде на Нюгрен, който на празна врата нямаше как да сбърка.

Изпаднали в истински шок, разградчани вдигнаха глава към вратата на домакините чак в последните минути. Най-напред Фон Витри проби от дясно, но ударът му или по-скоро опит за центриране се спря в малката мрежичка от външната й страна. В последната секунда на 3-те добавени минути пък новото попълнение Мунир Шуаир стреля крайно анемично от десетина метра след пробив до аутлинията и пас назад на Якуб Пьотровски.

Началото на второто полувреме беше за Лудогорец, който опита да потърси обрат. В тези минути имаше възможност за Текпетей, но ударът му от далечно разстояние не затрудни вратаря Хансен. При една от поредните контраатаки обаче Фон Витри необяснимо опита да чисти топката с глава назад, тя му беше отнета лесно от Осман, който проби и центрира успоредно в наказателното поле. Нареси и Сон опитаха да спрат паса, но испанският бранител точно пред Нюгрен отклони в собствената си врата - 5:1. Четвърт час преди края треньорът на домакините Йес Торуп направи три смени на куп, но това не промени картината. И Бенямин Нюгрен вкара шести гол, след като получи топката необезпокояван в наказателното поле и с техничен удар прати топката до гредата, което означаваше и шести гол.

20 секунди пък след като влезе на терена резервата Расмусен имаше късмета да се превърне в автор на седмия гол за датчаните. Друга резерва - Мадс Хансен стреля от границата на наказателното поле, топката се отклони в Спас Делев, след това в Сон и попадна в Расмусен на празна врата.

(БТА, Атанас Василев)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


73
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
0
 
0
 
! Отговори
Чорбаръ преди 6 месеца
Тия Датчани нямат милост,тричаха 90мин делиорманските кучета.Орела незнам пера останаха ли му.Петричев да облича розовата рокля.
55
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Правеха луди мачове с Реал,Арсенал и Ливърпул, убаво , ама за малко! Турбината прегря !
54
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Оставете ги тия палячовци! Гледайте утре Черно море - Локо Пд, ще стане хубав мач.
53
0
 
6
 
! Отговори
VladTepes преди 6 месеца
Лудогорец е силен в разширен състав с легенди с черни гащета от ранга на Георги Кабаков, Волен Чинков, Радослав Гидженов, Драгомир Драганов, Ивайло Стоянов, Никола Попов, Георги Гинчев и т.н. В стандартен състав не е толкова силен и това пролича в Дания.
52
1
 
5
 
! Отговори
7:1 преди 6 месеца
Сега цялото спортно-техническото ръководство в Лудогорец поддавало оставка. Точно те в случая нямат вина. Това 7:1 е карма и вината е изцяло на отдела купил така нагло съдиите пред очите на многохиледната синя публика на стадион Георги Аспарухов. Бог прощава Левски НЕ!
51
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Koga ste go sablizete toj mischok vreme e
50
0
 
2
 
! Отговори
не че нещо преди 6 месеца
ама Сърбия които са 99% като българите по генетика , колкото нас са на брой и с по-малък брутен вътрешен продукт някак си имат най-добрия баскетболист в света изобщо, най-добрия тенесист, a за футбола да не говорим. Къде е разликата - такива като перуката и домуса докато са начело че персонажи от вицове за света и нищо друго
49
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Тези първенюта кой ги излъга ,че разбират от футбол,събрали са ги в този отбор за жълти стотинки и целта е да си препират откраднатото.
48
0
 
11
 
! Отговори
НАРОДЕН СЪД ЗА БФС преди 6 месеца
От 4 ти в света, направиха България за посмешище....
47
0
 
5
 
! Отговори
до 50 преди 6 месеца
Този закон не се ли приложи в миналият сезон,когато литекс-етрополе играха с числото до дузпа?!?
46
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Има закон направен специално от БФС за Лудогорец! Ако до 85 минута падат ,се дава 15 минути продължение,дузпа и червен картон!
45
0
 
8
 
! Отговори
а преди 6 месеца
Съдията е бил неподготвен.Не е знаел,че на Лудогорец се свирят дузпи,докато резултата се обърне в негова полза.
44
0
 
9
 
! Отговори
РЕПЛИКА преди 6 месеца
От както Домус ага дойде на власт ,българският футбол не само стигна дъното но и копае на долу.
43
0
 
7
 
! Отговори
Смел Гибсов преди 6 месеца
Хаххахаха още ли си мислите че в бг има ФУТБОЛНИ отбори ... . хаххахаха
42
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Л......иногорец
41
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Абе как така 7:1, що не купиха съдията?
40
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Ние сме България... Защо ни занимавате с азиатски отбори?
39
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Собствениците на отбора окрадоха България ,ама като илезат зад граница и се връща божията справедливост. Смешници .Галошковци.
38
1
 
9
 
! Отговори
Bugarin bosilegrad преди 6 месеца
Пещерските милиалдери братята тиков софиямед вън от софия до анадола
37
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Има ли въобще футбол в България,и какво е това. Тъжно много тъжно за милионите който се харчат за този спорт и пак не върви.Трябва цялостна чистка и започване от нула . Зада може след няколко години да се надяваме да гледаме стойностен футбол.