Сакраменто загуби, Везенков с 10 минути и 3 точки

Българинът все по-трудно намира място в петицата
Обновена: 23 ное 2023 09:03 | 23 ное 2023 08:00, Петър Бойчев
9
Сакраменто загуби, Везенков с 10 минути и 3 точки
Снимка: БГНЕС

Сакраменто Кингс отново загуби с Везенков в състава си снощи в редовния сезон на НБА. Това стана за втори пореден път срещу Ню Орлиънс Пеликанс. Двата тима играха само преди два дни, като тогава "пеликаните" записаха разгромна победа със 129:93, но тогава българското крило на "кралете" не игра заради контузия.

Сега Везенков се завърна в състава на гостите, но игра едва десет минути, а тимът му загуби със 112:117 (30:32, 20:32, 29:29, 33:24). Българинът отбеляза 3 точки и направи 2 борби. Той бе с показатели 1/4 за три точки и 0/1 при стрелбата за за две.

Ключова роля за успеха на домакините имаха двете големи звезди Зион Уилямсън и Брандън Инграм, които завършиха съответно с 25 и 23 точки. Още 15 за Пеликанс добави Йонас Валанчунас.
За гостите пък най-резултатен бе Ди'Арън Фокс с 26 точки, Домантас Сабонис добави още 23, а Харисън Барнс завърши с 22.

За Везенков става все по-сложно да намира игрови минути. Снощи не игра титулярът на неговия пост Кийгън Мъри, но вместо него излезе Крис Дуарте. В същото време се завърна и излекувалият контузия миналогодишен титуляр в стартовата петорка Трейс Лайлс.

Така Сакраменто допусна втора поредна загуба, като вече е с актив от 8 победи и 6 поражения и заема 6-ото място в Западната конференция. За Ню Орлиънс пък това е втори пореден успех и тимът вече е с 8 победи и 7 загуби на 9-ото място на Запад.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още по темата: нбавезенковсакраменто
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Вече почнаха да се усещат и журналистите и взеха да го дават надупен.
6
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Играй бе Везенков! Толкова снаряди пратихме в Украйна заради теб
5
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
На всеки 2 дни ще слушаме за тоя - колко играл,кога влязъл в тоалетната,кога излязъл,ай сиктир.Нас нормалните хора този и оня другия асковския каунььь не ни вълнувааат.
4
0
 
1
 
! Отговори
Решението преди 5 месеца
за игра се взима на база вътрешните игри и тренировките, явно не се справя физически а нашите медии както винаги почнаха с бомбастични заглавия как мачкал. Малко реализъм трябва - взеха го да бие тройки в решаващи моменти , това трябва да прави.
3
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Дали Везенков не играе е тегоба на треньора, а не на самия Везенков... Щото в последните мачове, когато той играе "Сакраменто" бият, а когато - падат
2
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Връща се от контузия, а и тази една точка, дали не е една тройка?
1
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Аз съм нисък и дебеличък но съм играл Баскетбол по Физкултурно образование и ако ми дадат дори 5 минути в НБА ще изям паркета и ще вкарам минимум 20-тина точки вие луди ли сте какво е това?!?

Спонсорирани публикации