Анина Цурбриген ще се състезава за България в алпийските ски

Тя е родена в Швейцария, но майка й е българка
30 ное 2023 13:38, Елка Василева
10
Анина Цурбриген ще се състезава за България в алпийските ски
Снимка: архив, БГНЕС

Младата състезателка в алпийските ски Анина Цурбриген ще кара за България от този сезон, съобщиха от Българската федерация по ски.

20-годишната Цурбриген е родена в Швейцария, но майка й е българка. Тя е специалистка в техничните дисциплини, а през април в Банско завърши първа в слалома на Държавното първенство.

"Много се радвам, че ще се състезавам за националния отбор на България. Надявам се скоро да участвам в стартове от Световната купа и да покажа добри резултати", заяви във видеообръщения на добър български език Цурбриген.

Тя вече дебютира за България при жените на 23 ноември със 7-о и 15-о място в два слалома за ФИС в Пас Турн (Австрия).

"Българската федерация работи добре и има сериозен интерес от българи, живеещи в чужбина или родени там в български семейства, от състезатели от смесени бракове, да се картотекират и да карат за България. Говорим за страни от Европа, САЩ, Канада", коментира заместник-председателят на Българската федерация по ски Георги Бобев.

Както е известно за България при жените в алпийските ски от миналия сезон кара натурализираната италианка Луиза Бертани.
(БТА, Димитър Вельов)


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
1
 
! Отговори
Алекс преди 4 месеца
Успех и да носи титли за България
6
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Швейцарците са ни научили да спортуваме след Освобождението и сега помагат на българския спорт явно, няма лошо
5
1
 
1
 
! Отговори
до 4 преди 4 месеца
батка, мн добър въпрос и се порових из гугл, интересното е че тоз пирмин има голяма челяд 5 деца и нищо свързано с някаква българка или дете на име Анина, обаче пък Анина живее в същото градче в което Пирмин живее, май историята ще излезе бетер арнолд шварценегер с неговата камиерка, май май е същото тука, щото българка няма как по друг начин да е била там освен като бачкерка
4
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Добре дошла и много успехи!
3
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Има ли роднинска връзка с големия скиор от 80-те години Пирмин Цурбригeн?
2
1
 
15
 
! Отговори
Политкоректен преди 4 месеца
Щом италианка може да се състезава за Албания, значи може и швейцарка за България. Поне тази има някаква българска кръв. Дано момичето да се справи добре. Пожелавам й успех.
1
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
швейцарците я отрязали щото всички са по добри от нея няма място за нея в отбора, наще я взели и я гласят за голямата звезда.... :D