Везенков изигра най-силния си мач в НБА, въпреки загубата на Сакраменто

Отборът му отстъпи през звездите на Клипърс
Обновена: 30 ное 2023 09:20 | 30 ное 2023 09:17, Петър Бойчев
9
Везенков изигра най-силния си мач в НБА, въпреки загубата на Сакраменто
СНИМКА БГНЕС

Везенков направи най-добрия си мач в НБА тази нощ, въпреки че неговият Сакраменто Кингс загуби домакинството си на Лос Анджелис Клипърс със 117:131 (27:35, 23:37, 31:30, 36:29) в мач от редовния сезон. 28-годишният българин продължи силната си серия, след като направи отлично включване при победата над Голдън Стейт Уориърс предния мач.

Срещу Клипърс Везенков вкара 13 точки за 24:28 минути игра, което е най-голям точков актив за него в един двубой и най-много време на паркета, откакто премина в НБА. Той добави и 5 борби, като при стрелба от игра бе 5/7 и 3/5 от тройката. Саша не само записа личен рекорд, а и продължава да убеждава треньора си колко полезен и важен е за "кралете".

Везенков бе третият най-резултатен играч на Сакраменто срещу Клипърс, след като суперзвездата Диарън Фокс вкара 40 точки, а Малик Монк добави 15. Един от асовете Домантас Сабонис обаче разочарова този път и завърши само 11 точки.

Лос Анджелис изигра силно първо полувреме, през което стигна до комфортен аванс от 72:50. До края гостите успяха да удържат преднината си. Клипърс поведе с 21 точки след 36 минути, а в заключителната част доминацията им продължи и те без проблеми спечелиха двубоя.

За Везенков и съотборниците му това беше втори мач за последните 24 часа и не успяха да се противопоставят на Клипърс в защита, което личи и от огромния брой допуснати точки. За звездния тим на Лос Анджелис Клипърс Кауай Ленард вкара 34 точки, Джеймс Хардън добави 26, Пол Джордж (19) и Ръсел Уестбрук (9).

Сакраменто е с 10 победи и 7 загуби от началото на сезона в НБА и заема второ място в Тихоокеанската дивизия. Балансът на Клипърс е 8 успеха и 9 поражения.

На 3 декември (неделя) от 5:00 часа българско време Сакраменто домакинства на Денвър Нъгетс.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
0
 
! Отговори
Няма, няма преди 5 месеца
Едно време актьорът Георги Черкелов, вече покойник, беше казал за приказките от рода на "постановката беше слаба, ама ти игра добре", че няма такъв филм. Баскетболът също е колективно занимание за силни индивидуалности...
8
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Стига сте ни облъчвали с тоя Везенкос, в чужбина се гордее, че е грък,нито думица за България.Едно време се съгласи да играе за България, защото нямаше шанс за гръцкият нац. отбор.Сестра му се състезава за Кипър.
7
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Браво на Везенков!Сигурно му е много трудно, но се бори.Повечето от нас не могат да си представят натоварването и стреса, през които преминава. А и за разлика от хасковския бек(хенд), не съм чула да се е забъркал с някакви бръмчалки, които да го разсейват и да правят сензации.Успех на Везенков в НБА!
6
1
 
0
 
! Отговори
До Анонимен 2 преди 5 месеца
Ама защо коментираме Оскарите (наградите на Американската филмова академия...и то под статия за баскетболиста Везенков) ?!?Защо не коментираме наградите на руското кино?Защо СССР се срути като кула от карти и няма вече в петък вечер руска телезизия по Българската национална телезизия?Иххх значиии...
5
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
"Един от асовете Домантас Сабонис обаче разочарова този път и завърши само 11 точки."///Хи, хи, а гръчето вкарало две повече и бил от най-добрите!!! Дали!
4
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Баце Дуцю го чека на прасе.
3
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
чакаме го да се 'завърне' просветлен от америката и да става депутат да ни 'оправя' едно хубаво
2
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
туй като оная номинираната за оскар бакалова дето я третираме че го била спечелила, а то номиниран на теория може да е всеки :)))
1
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
а що се маха :)))

Спонсорирани публикации