Суперзвездата в голфа Джон Рам се продаде на саудитците

Шейховете пак разтърсиха спортния свят
8 дек 2023 17:52, Петър Бойчев
3
Суперзвездата в голфа Джон Рам се продаде на саудитците
Снимка: БГНЕС

Спортният свят отново е изумен. Бездънните кесии на шейховете от Саудитска Арабия пак се отвориха и новината за преминаването на Джон Рам в лагера на дивизията LIV Golf разтърси не само голфа.

На испанеца му бе направена оферта, за да стане част от алтернативния проект на саудитците, на която той не можа да откаже - 500 милиона евро за следващите 8 години.

Това са само твърдите пари, без наградните фондове от турнири. Умопомрачително. С рекламни договори и спечелени титли, за този период Джон може да се цели в милиард.
Рам е световен №3 в голфа, както и актуален шампион на Мастърс турнира за 2023-а. Неговото преминаване "от другата страна на барикадата" е огромен удар за PGA Tour организацията, която администрира голфа от десетилетия, пише dir.bg.

Именно испанецът Рам бе един от най-яростните критици на проекта LIV Golf и два пъти отказа оферти през 2021-ва, като обявяваше, че саудитското приключение и милиардите в него са притеснителни за наследството на спорта.
"Аз искам да оставя следа, а не да печеля още повече пари", каза тогава звездата.

Днес обаче призна, след като сделката бе обявена: "Има различни ситуации в живота, както и предложения, които променят много неща. Ясно е, че парите са страхотни. Ясно е, че проектът е обещаващ и искам да бъда част от него. Искам също така да запазя мястото си в PGA Tour и в отбора на Европа за Ryder Cup. Знам, че в момента правилата не го позволяват (б.а. - когато преминеш в LIV, губиш правото си да играеш в надпреварата Европа срещу Щатите, най-значима в голфа)."

Един друг голям в този спорт - Рори Макилрой, коментира новината и отказа да бъде краен в критиките си към Рам. Въпреки че самият ирландец е яростен противник на проекта на саудитците.
"Джон е изключителен играч и разбирам решението му. Искам да остане в отбора на Европа за Ryder Cup през 2025-а, но знам, че за това трябва да бъдат променени правилата - каза Макилрой. - Имам опасения, че това, което прави саудитският проект, е да разтърси тотално голфа. И самият спорт ще се канибализира, ще се самоизяде, ако продължаваме така."

Друг великан - Тайгър Уудс, още не е коментирал преминаването на Рам при саудитците, а самият американец също е в лагера на противниците на проекта.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
0
 
! Отговори
До Петьо преди 5 месеца
Хората не се продават себе си ,а уменията и знанията си .
1
0
 
1
 
! Отговори
Бг преди 5 месеца
Бе не знам кой неnормален гледа и дава толкова пари за този не спорт.

Спонсорирани публикации