Яник Синер с феноменален обрат срещу Медведев

Australian Open има нов шампион
Обновена: 28 яну 2024 15:51 | 28 яну 2024 14:52, Александър Попов
52
Яник Синер с феноменален обрат срещу Медведев
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Яник Синер е новият шампион на Australian Open, след като на финала направи феноменален обрат и 0:2 стигна до 3:2 сета срещу Даниил Медведев.

В битката за трофея на Откритото първенство на Австралия 22-годишният Синер постигна впечатляващ обрат срещу Даниил Медведев от Русия с 3:6, 3:6, 6:4, 6:4, 6:3 за 3:46 часа.

Това бе трети загубен финал за Даниил Медведев в Мелбърн, като той претърпя поражение в първите два от Новак Джокович и Рафаел Надал.

Медведев стартира силно и осъществи пробив за 2:1. Италианецът проведе доста по-спокойно и уверено подаванията си след допуснатия пробив и успяваше да държи своя опитен съперник под напрежение. Руснакът търпеливо изчака своя нов шанс и записа втори брейк за 6:3.

Втората част отново започна под диктовката на Медведев, който играеше агресивно и затрудни максимално Синер. Италианският дебютант във финал на турнир от Големия шлем изглеждаше притеснен и показа несигурност.

Медведев си взе подаването на нула за 2:1, а след това реализира пробив, който му даде аванс от 3:1. Синер беше губил сервис-гейм само три пъти в турнира досега, а още в началото на финала се пропука точно толкова пъти, което бе и отражението на резултата. Преднината на Медведев набъбна до 5:1, но тогава неговият съперник загатна, че не се е предал и се отърсил от първоначалния шок.

Италианецът реализира първи пробив и стигна до изоставен с 3:5, а при последвалото подаване на Медведев имаше възможност за пробив, която пропиля и загуби с 3:6.

Третият сет бе напълно равностоен, като и двамата състезатели бяха категорични на сервис. Синер стигна до аванс от 5:4 в своя полза и Медведев подаваше. Италианецът получи възможност за пробив и я реализира, което бе и 100 процентова успеваемост за него, но му донесе успех с 6:4 и намаляване на изоставането.

Още с началото на четвъртата част Медведев беше поставен под изключително напрежение при първото си подаване и трябваше да спасява точка пробив, но този път се справи.

При 3:3 италианецът направи една от редките си двойни грешки и изостана с 0:30, но в крайна сметка се измъкна от трудната ситуация.

Синер изглеждаше непоклатим на свой сервис и се чувстваше все по-комфортно на основната линия, за да стигне до 5:4. Последва подаване на Медведев, който изглеждаше разколебан и даде възможност на съперника си, която той отново се възползва в решителния момент и изравни резултата след 6:4.

Решителния пети сет започна оспорвано. Синер имаше откриващия сервис и при 30:30 двамата направиха разиграване от 39 удара, което беше основно с удари в средата на корта, но Медведев се пропука с пресилен бекхенд. Италианецът си взе подаването и поведе, но руснакът изглеждаше, че е на пределът на силите си.

Синер вдигна сериозно нивото си от основната линия, а Медведев не можеше да вкара първи сервис и с излизания на мрежата си допусна две възможности да бъде пробит, а Яник успя да се възползва от възможността си и поведе с 4:2.

Италианецът бе неудържим до края и ликува с 6:3, с което заслужено стигна до своя исторически първи трофей от Големия шлем.

Двубоят бе десети между Даниил Медведев и Яник Синер, като руснакът е спечелил шест от тях. Интересно е обаче, че руснакът ликува в първите шест срещи, а в последните четири неизменно победител е Синер./БТА

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
0
 
1
 
! Отговори
Няма титла за Ноле преди 3 месеца
Джокович е симулант.
39
0
 
1
 
! Отговори
Младияпремиерсхарема преди 3 месеца
Едва ли точно Синер и Алкараз, ще са само има и по-млади и по-добри от тях. Следват години в които много състезатели ше печелят а не само 1 или 2 ***.
38
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Сега гледам повторение на мача. Определено обрата е още във втори сет средата. Медведев не е бил дори близо до успех в този мач а резултата изобщо не предоставя адекватна информация за съотношението на силите.Дори във формат 2от 3 Медведев няма шанс срещу Синер. Да не говорим че показа най-доброто което може.Много вероятно е Синер да наследи Джоката.До края на 2024 Джоко и Надал ще са пенсионери. Всъщност Надал вече е пенсионер само дето не го знае още.
37
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Безусловно по-добрият беше Синер. Толкова по темата.
36
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Важно е, че руснака-рашист загуби всичко друго са подробности.
35
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Синер още не беше загрял а Медведев вече беше свършилТова са турнири от ГШ а не квартален мач.Затова са ГШ защото се изискват много качества та да спечелиш.Медведев ще е винаги близо и никога първи!!
34
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Всички *** разбират от всичко. Гледал два мача тенис и вече експерт.Преди няколко седмици някакъв самоук треньор по карате разясняваше разпенен тайните на тениса.Всички сте турбо-клоуни.А за днешният мач мога да кажа че Медведев се изсили в началото да играе на 110 процента.Все едно да спринтираш на първият километър при крос от 10км.Така нямаш шанс.Глупаво и наивно.
33
10
 
5
 
! Отговори
Джокер преди 3 месеца
Медведев много се умори от мача със Зверев, докато Синер имаше повече време да си почине. Синер показа здрава психика, но ако не беше умората, Медведев щеше да го бие.
32
4
 
9
 
! Отговори
Дон Балон преди 3 месеца
Синер е новият Джокович, невероятна психика
31
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
В класацията от утре при първите 8 има един от Сърбия, двама от Русия, един от Испания, един от Италия, един от Германия (Зверев), един от Дания и един от Полша.
30
0
 
6
 
! Отговори
Факт преди 3 месеца
Непредсказуеми са срещите между тенисистите от голямата шесторка. Всеки може да победи всеки.
29
8
 
14
 
! Отговори
Древен и вечен преди 3 месеца
МОЧЪТ падна, "Новочеркаск" стана подводница, Медведев падна...следва альошката!
28
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Медведев универсален техничен играч. Стига до 40 разигравания в гейм. Просто не е бил неговия финал. Както казва Димитров, трябва малко шанс.
27
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
На Джоката баща му развяваше руския байрак в Австралия.
26
13
 
8
 
! Отговори
Пловдивчанин преди 3 месеца
до 27 Аре ела за Альоша, кравар!
25
12
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Медведев падна, следва Альоша.
24
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
до 21 А бе, кравар, Джокович когато е играел и срещу силни и срещу слаби винаги са го освирквали на този турнир. Най-идиооотската публика е австралийската заедно с френската. В пълното им право ли е да освиркват рекордьорът по титли на скааапания им АО Новак Джокович независимо срещу кого играе??? Кажи вееее, кравар???
23
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До АнонименДай линк за изказванията им?
22
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Медведев играе по-добре на други настилки!
21
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Чест прави на Медведев и Рубльов, че се изказаха срещу войната. Добре направи и тенис асоциацията, че позволи на руснаците и беларусите да участват във всички турнири. Тенисът е професионален спорт и в него няма място за политика. Победите и загубите са част от спортното ежедневие и не могат да бъдат основа за противопоставяне между хората.

Спонсорирани публикации