Яник Синер с феноменален обрат срещу Медведев

Australian Open има нов шампион
Обновена: 28 яну 2024 15:51 | 28 яну 2024 14:52, Александър Попов
52
Яник Синер с феноменален обрат срещу Медведев
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Яник Синер е новият шампион на Australian Open, след като на финала направи феноменален обрат и 0:2 стигна до 3:2 сета срещу Даниил Медведев.

В битката за трофея на Откритото първенство на Австралия 22-годишният Синер постигна впечатляващ обрат срещу Даниил Медведев от Русия с 3:6, 3:6, 6:4, 6:4, 6:3 за 3:46 часа.

Това бе трети загубен финал за Даниил Медведев в Мелбърн, като той претърпя поражение в първите два от Новак Джокович и Рафаел Надал.

Медведев стартира силно и осъществи пробив за 2:1. Италианецът проведе доста по-спокойно и уверено подаванията си след допуснатия пробив и успяваше да държи своя опитен съперник под напрежение. Руснакът търпеливо изчака своя нов шанс и записа втори брейк за 6:3.

Втората част отново започна под диктовката на Медведев, който играеше агресивно и затрудни максимално Синер. Италианският дебютант във финал на турнир от Големия шлем изглеждаше притеснен и показа несигурност.

Медведев си взе подаването на нула за 2:1, а след това реализира пробив, който му даде аванс от 3:1. Синер беше губил сервис-гейм само три пъти в турнира досега, а още в началото на финала се пропука точно толкова пъти, което бе и отражението на резултата. Преднината на Медведев набъбна до 5:1, но тогава неговият съперник загатна, че не се е предал и се отърсил от първоначалния шок.

Италианецът реализира първи пробив и стигна до изоставен с 3:5, а при последвалото подаване на Медведев имаше възможност за пробив, която пропиля и загуби с 3:6.

Третият сет бе напълно равностоен, като и двамата състезатели бяха категорични на сервис. Синер стигна до аванс от 5:4 в своя полза и Медведев подаваше. Италианецът получи възможност за пробив и я реализира, което бе и 100 процентова успеваемост за него, но му донесе успех с 6:4 и намаляване на изоставането.

Още с началото на четвъртата част Медведев беше поставен под изключително напрежение при първото си подаване и трябваше да спасява точка пробив, но този път се справи.

При 3:3 италианецът направи една от редките си двойни грешки и изостана с 0:30, но в крайна сметка се измъкна от трудната ситуация.

Синер изглеждаше непоклатим на свой сервис и се чувстваше все по-комфортно на основната линия, за да стигне до 5:4. Последва подаване на Медведев, който изглеждаше разколебан и даде възможност на съперника си, която той отново се възползва в решителния момент и изравни резултата след 6:4.

Решителния пети сет започна оспорвано. Синер имаше откриващия сервис и при 30:30 двамата направиха разиграване от 39 удара, което беше основно с удари в средата на корта, но Медведев се пропука с пресилен бекхенд. Италианецът си взе подаването и поведе, но руснакът изглеждаше, че е на пределът на силите си.

Синер вдигна сериозно нивото си от основната линия, а Медведев не можеше да вкара първи сервис и с излизания на мрежата си допусна две възможности да бъде пробит, а Яник успя да се възползва от възможността си и поведе с 4:2.

Италианецът бе неудържим до края и ликува с 6:3, с което заслужено стигна до своя исторически първи трофей от Големия шлем.

Двубоят бе десети между Даниил Медведев и Яник Синер, като руснакът е спечелил шест от тях. Интересно е обаче, че руснакът ликува в първите шест срещи, а в последните четири неизменно победител е Синер./БТА

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Публиката беше ЯКО за Синер, и то с ПЪЛНО ПРАВО!
19
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Най-важното е класирането в ранглистата. След АО няма промяна в класирането при голямата шесторка - Джокович, Алкараз, Медведев, Синер, Рубльов и Зверев. При следващите седем, които са на класа пред останалите, има леки рамествания, но Гришо си остана на 13 място.
18
6
 
11
 
! Отговори
Българин преди 3 месеца
ХА ХА ХА ХА! ГОЛЯМ КЕФ!!!
17
2
 
13
 
! Отговори
Факт преди 3 месеца
Много силна игра и на двамата. Отдавна не бях гледал толкова силен финал.
16
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Джокович и Надал до края на годината ще се пенсионират.*** го чакат Чаланджъри от догодина а веднага след това и отказване.Младите превзеха тениса най-накрая.Това е положението.Страхотна новина!!Така платените медиите няма да ни облъчват с Анонимника Фришо.
15
12
 
12
 
! Отговори
Реалист преди 3 месеца
В първите два сета Медврдев разгроми Синер, но в третият сет се отпусна, загуби концентрацията си и нещата се обърнаха. Мач, в който по-добрия загуби, но така е в спорта.
14
20
 
8
 
! Отговори
Ужас преди 3 месеца
Не го превъзнасяйте Синер. Един от най-слабите финали въобще. И двамата бяха зле. Медведев може и да е натрупал супер умора, да, има пет часа повече игра, но Синер нямаше никакъв аргумент два сета, а и после не показа кой знае какво. Много слаба игра за шампион. А имаше повече почивка и цели пет часа по-малко игра. Напълно безличен. Помнете, това ще му е. И Медведев много слаб към края. То и на магия стигна финал. Мача беше много слаб за финал категорично.
13
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Фришо ще се пенсионира.
12
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Синер е всичко, което Грищо не е.
11
13
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Медведев публиката не го обича защото е руснак и с право.
10
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Синер е феноменален атлет като всяко тиролско дете тренира ски, шампион и вицешампион по гигантски слалом. Една от големите надежди на Италия в ските, тренира и футбол, но най-неочаквано решава на 14 годишна възраст да се заеме по -сериозно с тенис. Очаква го голямо бъдеще.
9
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Сигурно в историята на тениса ще има няколко такива обрата от 0-2 до 3-2 на финал от Голям Шлем. Сещам се за много пресен пример отпреди 3 години където Джокович падаше от гъркът Циципас с 0-2 сета на финала на РГ и го обърна за 3-2.
8
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
И двамата беха много изморени от Жокера и малкия Надал.
7
12
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Хи, хи, хи безаналогова загуба на рашиста Митьо Мечкара от юношата Янко,хи,хи,хи.
6
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
от 6 К'во написах и аз...исках да кажа от 0-2 до 3-2
5
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Аз не знам дали има такъв обрат в историята на финал на ГШ от 0-2 до 2-3. Някой знае ли?
4
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
След първите два сета си казах че руснака е с титлата а то кво стана? Умори се след това защото той изигра два петсетови мача на полуфинала и четвъртфинала докато Синър един трисетов мач и един четирисетов на четвърфинала и полуфинала и изглеждаше по свеж във втората част на мача. Умората си каза думата върху Медведев. ФАКТ! Синър е бъдещият доминант от младите надежди в тениса.
3
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
феноменален Синер!Браво!Браво и на Медведев!Тук има много труд и много спорт,за каква политика говорите вие дребни душички...
2
18
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Винаги е добре когато руснак е набит.
1
15
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
А наш Гришо къде е?