Лудогорец разби с 6:0 гостуващия Локомотив София

Вратарят на гостите загуби съзнание и го откараха в болница
16 мар 2024 20:17, Анисия Иванова
13
Лудогорец разби с 6:0 гостуващия Локомотив София
Снимка: БГНЕС/EPA

Лудогорец разби с 6:0 гостуващия Локомотив София в среща от 25-ия кръг на Първа лига и се утвърди на първото място в класирането. Хората на Георги Дерменджиев регистрираха седма поредна победа в шампионата, след като не оставиха никакви шансове на "столичните железничари".

Двубоят на стадион „Хювефарма Арена“ обаче ще бъде запомнен с ужасяващия кървав инцидент с вратаря на столичани Александър Любенов, който се случи в 47-ата минута на мача. Тогава Квадво Дуа беше изведен зад гърба на защитата на "железничарите", а стражът излезе, за да пресече подаването, но нападателят на Лудогорец  стигна първи до топката и бе повален. Главният съдия Георги Давидов веднага отсъди дузпа за разградчани. При ситуацията обаче се стигна до много неприятен сблъсък, при който Любенов получи тежък удар с коляно в главата и изпадна в безсъзнание.

Вратарят веднага получи лекарска помощ, включително и от доктора на Лудогорец, като се виждаше, че шурти кръв от главата на Любенов. Останаха съмнения, че той си е глътнал  и езика. Любенов дойде в съзнание и бе изнесен на носилка, за да бъде откаран в болница за по-обстойни изследвания.

Иначе мрежата на Локомотив София напълниха Квадво Дуа, който блесна с 2 гола и 2 асистенции, Ивайло Чочев, който заби дебютното си попадение с екипа на „орлите“, а по един гол добавиха Бърнард Текпетей, Руан Сека и Аслак Фон Витри.

След поредния си успех Лудогорец дръпна си 3 точки пред Черно море на върха. Разградчани са с 57 на своя актив. Локомотив София остава 12-ти с 25 пункта.

Подробности за срещата - на Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още по темата: ЛокомотивЛудогорец
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
1
 
! Отговори
VladTepes преди 1 месец
Не е за подценяване и правилното използване на помощни средства от агитките - димки, бомбички, факли в последно време дори ракети.
9
0
 
1
 
! Отговори
VladTepes преди 1 месец
Локо Сф е стожер на правилния солиден маневрено-позиционен футбол със здрава стратегическа основа и прецизно маневриране по терена, заемане на позиция, наблюдаване на играта и изчакване топката да дойде и положението да узрее за атака съгласно Щайниц. Всички отбори в България се придържат към строгия позиционен стил за разлика от архаичния комбинационен футбол с тичане в Англия и Испания. Предимство на българския футбол е и минималното отрицателно влияние на публиката върху играта.
8
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
до 7 хаха,кой мач е уреден?
7
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Кой гледа БГ футбол? Това е смешно. Пишете за истниски футбол от Англия, Испания или даже Саудитска Арабия. Не ми пиеште за някакви смешни отбори и уреден футбол.
6
0
 
6
 
! Отговори
тъпомер преди 1 месец
Още ли гледате куклено шоу,че и възмутени.Гонзо ша ви опрай.
5
2
 
8
 
! Отговори
Олимпийски надежди преди 1 месец
Оборите Подуяне и Коматево да не ползват имената на националните ни герои!Останалото няма значение.
4
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Това е подсъдно.
3
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Това беше нарушение за червен картон или най малко за жълт, а съдията даде дузпа срещу пребитят вратар.От снимките ясно се вижда че нападателят умишлено търси съприкосновение и рита с коляно падналият вратар, а топката е далеч напред и нападателят няма шанс да я достигне. За какво е дузпата - може би за това, че вратарят спря с главата си ритника на нападателя.
2
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
И пак Локо е с повече публика от долината на дълбоките ***! Само Локо
1
1
 
5
 
! Отговори
Благоевград преди 1 месец
Засега единствено Пирин Благоевград вкара 5 гола на Лудогорец в РазградЛудогорец 3-5 Пирин Благоевград