Звездата на "Филаделфия" Джоел Ембийд се връща в игра до дни

Действащият MVP в НБА се възстанови от операция на менискуса
28 мар 2024 17:22, Петър Бойчев
0
Звездата на "Филаделфия" Джоел Ембийд се връща в игра до дни
Снимка БГНЕС

Носителрят на приза  "Най-полезен играч" в НБА за миналата година Джоел Ембийд ще се завърне в игра съвсем скоро. Това обяви треньорът му във "Филаделфия" Ник Нърс в сайта на НБА.

Ембийд се възстановява от операция на менискуса. Той пропусна 27 мача, след като получи травма в срещата с "Голдън Стейт" на 30 януари. Тя бе извършена на 6 февруари.

Преди да се контузия Ембийд бе фаворит номер 1 за втори пореден приз за MVP с показатели от 35,3 точки и 11,5 борби средно на мач, а с него в състава Филаделфия имаше 24 победи и само шест загуби.

"Джоел е в тренировъчната зала, но все още не знаем кога ще може да играе. Мисля, че той се чувства все по-добре с всеки изминал ден. Опитва се да стане по-силен и по-уверен, както и да навлезе в нужната форма. Все още не мога да кажа кога той ще играе, но мисля, че възможността това да се случи преди края на редовния сезон е голяма", обясни Нърс.

"Филаделфия" има още девет мача преди началото на плейофите. За момента тимът е осми на Изток с 39 победи и 34 загуби и е на позиция за участие в плей-ин турнира.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още по темата: Филаделфиянбаембийд
Още от Спонсорирани публикации
Клубният футбол се завръща с ударни дербита у нас и в Европа
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари