Познат сценарий: Марин Петков отказва да преподпише с "Левски"

"Сините" ще се опитат да го продадат през лятото
16 апр 2024 11:00, Петър Бойчев
11
Познат сценарий: Марин Петков отказва да преподпише с "Левски"
Снимка БГНЕС

Крилото на Левски Марин Петков не желае да поднови договори с клуба и от „Герена“ ще са принудени да го продадат през лятото, за да не се стигне до казуса с Андриан Краев, твърди “Тема Спорт”.

Контрактът на 20-годишния футболист е до юни 2025 и след Нова година ще може да преговаря свободно с друг отбор, в който да премине като свободен агент.

Младежкият национал и част от футболистите на “сините” влязоха в пререкание с публиката след третата поредна загуба в първенството – 1:3 от Черно море. Крилото е един от любимците на феновете, но слабото представяне на тима е преляло чашата, въпреки че той бе един от добре представилите се играчи на столичани.

Петков дебютира за Левски на 10 ноември 2019 година при гостуването на Ботев (Пловдив), загубено с 0:1. Дебютното му попадение също дойде при поражение на “сините” – 1:2 от Славия в „Овча купел“ на 17 март 2021-а.

През есента Петков бе резерва на фланговите нападатели Уелтон и Роналдо. Двамата обаче бяха продадени през зимата, съответно на японския Гамба Осака и руския Ростов. Това отвори място в титулярната единайсеторка за младока. Николай Костов му даде шанс и той го грабна.

От началото на сезона крилото има на сметката си 29 двубоя във всички турнири, в които вкара 8 попадения, като пет от тях дойдоха именно през пролетта.

Той е и най-младият играч в историята на клуба, който достига до кота 100 официални мача. До момента младежкият национал има на сметката си 125 срещи и 21 гола във всички надпревари.

В миналото към Петков е имало интерес от чуждестранни клубове, а ако продължава така, през лятото ще е още по-голям. От доста време той бе в полезрението на Бордо. През лятото дори се твърдеше, че е много вероятно нападателят да премине в редиците на френския клуб, но това не се случи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от Спорт
Съвети как да намираме топ оферти от казината в България?
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
0
 
! Отговори
фен преди 1 седмица
Видимото слабо управление на клуба, ден за ден, типично за комарджиите. Тия *** много рано решиха че са станали футболисти, след 5-6 силни мача и вече звезди и краев и петков. Времето ще покаже. За разлика от другите отбори, които може и да продадат някой уж футболист, например антов/ за да може да се разплатят за изгорените в БГ токсични отпадъци, в Левски това поне за момента няма как да стане. Така че трансферите са 100% реални
9
1
 
0
 
! Отговори
Кики Мишуето преди 1 седмица
Наско отдавна трябва да е разбрал, че на тези примадони им трябва един Кокал!С мрънкане, тридневни почивки и несвойствени задачи и постове, не става!На 20 години, вкарал 10 гола и иска трансфер!Какво даде, какво донесе на клуба?
8
0
 
0
 
! Отговори
Кики Мишуето преди 1 седмица
5ти, за кого е най - добре?За Гела, за шепата селяци по трибуните, за Марин?Щото останалите бг отбори не е добре!Как да се развиват другите школи, как да се стимулират другите отбори?Отделен въпрос е,как най-голямата люпилня за таланти Аякс не позволява да й бягат децата?
7
0
 
1
 
! Отговори
Нищо ново! преди 1 седмица
най-точния лакмус за о/т/бора-светиня.
6
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Срамите името на Левски. Треторазрядни футболисти........
5
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Фен на Левски съм, но най добре е Марин да иде в Лудогорец.
4
1
 
1
 
! Отговори
Петров преди 1 седмица
Чак незаменим не е. На приливи и отливи.
3
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Мъри като вкара гьозтепе в елита, ще вземе всички по качествени, така че никой няма да остане нито в Левски, нито в ЦСКА
2
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Фен на ЦСКА съм, но Левски има впечатляващ състав! Толкова много млади българи никога не е имало в отбор от топ 5! Да, пълно е с бразилци, но в гръбнака на отбора има само млади българи. Респект! А Мартин е рано да си тръгва, както номер 1 е написал долу. Много перспективен играч само на 20.
1
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Мисля е рано да си тръгва. Той тепърва започва да израства, отвори му сетитулярно място и публиката го харесва. Явно някой тукашен клуб го иска и му мъти главата. Жалко че едва ли ще играят в евротурнири тази година, за да могат да го продадът в някой по-голям клуб. Може пък и той самия да не вярва че с този треньор може да направи нещо съществено с развитието си?