ПСЖ унищожи Барселона и е на полуфинал в ШЛ

Парижани се наложиха с 4:1, каталунците бесни от съдиите
Обновена: 17 апр 2024 09:36 | 17 апр 2024 07:38, Красимир Ангелов
15
ПСЖ унищожи Барселона и е на полуфинал в ШЛ
Снимка: БГНЕС

ПСЖ се класира за полуфиналите в Шампионската лига, след като обърна зрелищно с 4:1 останалия с 10 души  Барселона като гост в реванша от четвъртфиналите. Парижани ще са сред Топ 4 в най-престижния европейски клубен турнир след общ резултат 6:4.

За цялостния обрат в сблъсъка и конкретно в реванша на Олимпийския стадион в Барселона, ключова роля изигра изгонването на стълба в отбраната на „блаугранас“ Роналд Араухо още в 29-ата минута. Преди това каталунците откриха резултата чрез Рафиня в 12-ата минута. Хората на Луис Енрике обаче се възползваха от численото си предимство и осъществиха обрат след попадения на Усман Дембеле в 40-ата минута и Витиня в 54-ата минута.

След това за пълния крах допринесе и Жоао Кансело, който направи нарушение за дузпа. Килиан Мбапе не сгреши от бялата точка в 61-ата минута и вкара за 1:3. В 89-ата отново той фиксира крайното 1:4 с втория си гол в мача и общо 6-ти негов срещу Барса.

Така френският гранд за първи път в историята си преодоля елиминациите в турнира, след като е загубил първата среща. Каталунците спечелиха с 3:2 на "Парк де Пренс" в Париж след серия от обрати, но в крайна сметка отпаднаха от надпреварата.

В 56-ата минута и треньорът на каталунците Шави Ернандес получи червен картон, след като не успя да сдържи нервите си. Малко по-късно на трибуните бе изгонен и треньорът на вратарите на „блаугранас“.

На полуфинала ПСЖ ще се изправи срещу германския Борусия Дортмунд. Двата отбора вече играха един срещу друг в груповата фаза на надпреварата.

Борусия Дортмунд е полуфиналист в Шампионската лига, след като елиминира Атлетико Мадрид. Тази вечер „жълто-черните“ спечелиха с 4:2 на своя стадион „Сигнал Идуна Парк“ и с общ резултат 5:4 от двата мача продължават напред.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от Спорт
Съвети как да намираме топ оферти от казината в България?
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
1
 
! Отговори
до 3 преди 1 седмица
Деян Савичевич!
14
2
 
6
 
! Отговори
Гошо преди 1 седмица
Не ПСЖ, а съдията унищожи Барса. Аз си мислех че само тук се купуват съдиите, а се оказа че съм грешал.
13
0
 
8
 
! Отговори
VladTepes преди 1 седмица
Барселона се нуждае от класни играчи с черни гащета в разширения състав. Преди години елиминираха ПСЖ след загуба с 4:0 в първия мач благодарение на интуицията и въображението на ярък самобитен творец с черни гащета.
12
0
 
6
 
! Отговори
Горд тиреец преди 1 седмица
Чакам коментар от Ицо Хазарта-Кауфланда :))))))
11
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Прамо на ПСЖ. Изнесоха лекция на каталунските ми *** и.
10
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Очаквано.
9
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Заглавието трябваше да е, че ПСЖ и съдиите унищожиха Барселона. Все пак това не е подпирания Реал - отбора за който са свирени най-много дузпи. И за който се нагласяха и жребиите преди години, че не можеха да минат осмина финалите.
8
6
 
7
 
! Отговори
арсенал преди 1 седмица
Говори се, че бил уреден финала да е Арабски - т.е. между Сити и ПСЖ и най-накрая титлата да се даде на ПСЖ. За сега всичко върви по план.
7
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Хареса ми как прехвалените звезди на Барселона се лутаха по терена като Боко Тиквата сред Бистришките тигри.
6
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Браво, Барселона съдиите винаги ги подпират, като Левски.
5
2
 
11
 
! Отговори
Fena преди 1 седмица
Помним един мач от 2017 година, когато абсолютно незаслужено Барселона отстрани ПСЖ след 0:4 в Париж и съдийска подкрепа в реванша за Барса за 6:1. Но както пее Слави - "Всичко се връща, ах как само се връща...."
4
4
 
9
 
! Отговори
PSG преди 1 седмица
Браво
3
5
 
14
 
! Отговори
като едно време преди 1 седмица
Навършват се 30 години от онзи мач в Атина, когато Милан размаза смешната Барса с Ицо.Помня мача как Стоичков не бутна топката.
2
3
 
22
 
! Отговори
Шави пита преди 1 седмица
Къде се намира стадиона Ноу Камп и имало ли е мач там изобщо? Личи си, че статията е написана от истински спортен журналист, раздал се е, още от заглавието!
1
8
 
4
 
! Отговори
Малката перука преди 1 седмица
Охаа.Позначх точния резултат и от двата мача.Слагам още 4 милиона в овшоеката