Реал Мадрид отстрани Сити след драма с дузпи

Байерн надхитри Арсенал
18 апр 2024 01:15, Петър Бойчев
9
Реал Мадрид отстрани Сити след драма с дузпи
Снимка БГНЕС

Съставът на Реал Мадрид отстрани след изпълнение на дузпи тима на Манчестър Сити и се класира за полуфиналите на Шампионската лига на Европа по футбол. В редовното време и продълженията двубоят на „Етихад“ завърши 1:1 и се стигна до изпълнението на дузпи. При тях „кралете“ се оказаха по точни и спечелиха с 4:3.
Първият двубой на „Сантиаго Бернабеу“ завърши 3:3.

Реал Мадрид поведе в резултата с 1:0 в 12-ата минута. "Кралете" организираха бърза контраатака, при която Джуд Белингам получи добър извеждащ пас. След това английският футболист подаде на Валверде, а той продължи към Винисиус, той центрира към Родриго, който беше изпуснат от Кайл Уокър и стреля отблизо, но Едерсон успя да спаси. След това топката отново попадна в Родриго, който този път не пропусна да се разпише в опразнената врата.

Манчестър Сити изравни резултата в 76-ата минута. Жереми Доку проби по левия фланг, като този път Белингам не успя да му се противопостави. Антонио Рюдигер не успя да изчисти топката, а я заложи на Кевин Де Бройне, който отблизо не пропусна да я вкара във вратата на Андрий Лунин.

В редовните 90 минути срещата завърши 1:1 и се стигна до продължения.

Рюдигер направи много сериозен пропуск във втората минута на добавеното време на първото продължение. Браим Диас с добър пас намери в наказателното поле Рюдигер, който стреля, но над напречната греда в аут.

Победителят от сблъсъка между Манчестър Сити и Реал Мадрид се реши след изпълнението на дузпи.

Първо Сити получи психологическо предимство след пропуска на Лука Модрич. После обаче Бернардо Силва опита "Паненка", но Лунин остана в средата на вратата и спаси, а после извади и удара на Матео Ковачич.
Антонио Рюдигер вкара - 4:3 и Реал Мадрид е на полуфинал.

Отборът на Байерн Мюнхен също се класира за полуфиналите.

Баварците отстраниха Арсенал с общ резултат 3:2, след като го победи с 1:0 в четвъртфиналния мач-реванш. Двубоят на „Алианц Арена“ премина под знака на тактическото надлъгване между Томас Тухел и Микел Артета, като единственото попадение падна в 64-ата минута, а негов автор бе Йозуа Кимих.

Лерой Сане проби по десния фланг и центрира, но Давид Рая отби. Топката достигна до Рафаел Герейро на левия фланг, а португалецът центрира към точката за изпълнение на дузпа, а там Йозуа Кимих се измъкна от персоналния си пазач и след удар с глава след плонж опъна мрежата зад стража на Арсенал.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от Спорт
Съвети как да намираме топ оферти от казината в България?
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
1
 
! Отговори
Меси Гредата преди 1 седмица
Без Меси Дузпата,ПСЖ се класира на полуфинал в Шампионска лига.
6
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Голям кеф от победата. 1.радвам се като фен. 2. Ицо от маями се провали в прогнозите си. Не обичам самонадеяни приказки. 3.Провал на отбор, който играе фанатично, с треньор фанатик. Миналия сезон кяриха срещу Реал в момент, когато отбора беше пълен с контузии и обновления. Модрич и Тони са за пенсия, а в отбрана има постоянни рокади. Пеп, Клоп са фанатици, сега към тях са Шави и Артета. Нито в Европа, нито по света има някой отбор да играе като тях. И си го получиха.
5
1
 
9
 
! Отговори
СититиС преди 1 седмица
Сити мислеха, че Реал ще паднат сами ! Много слаб мач, никаква изненада ... Грийлиш по крилото и пас към ъгъла на наказателното, Холанд седеше и чакаше, много слаб мач и за него ! Анчелоти показа на Пеп как се печелят такива срещи !
4
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Сити,много по-силен състав,беше надхитри от посредствен отбор като Реал,но с по-добър треньор,татко Карло...
3
6
 
2
 
! Отговори
Бау преди 1 седмица
А Норгул докъде пропадна и ще става ли депутат?!
2
0
 
9
 
! Отговори
фен преди 1 седмица
А ЦСКА имаше по малко публика от Ботев Пд в София.
1
2
 
8
 
! Отговори
Татко Карло преди 1 седмица
Хехе , без да искам ;)