Отборите ще отпътуват за Евро 2024 с 26 играчи

Очаква се тази седмица УЕФА да обяви решението
23 апр 2024 18:37, Красимир Ангелов
2
Отборите ще отпътуват за Евро 2024 с 26 играчи

Разширените състави на отборите за Европейското първенство в Германия това лято ще се запазят от 26 футболисти, съобщи информационната агенция ПA.

УЕФА позволи на отборите да извикат по 26 играчи, вместо традиционните 23, за първи път на Евро 2020, за да им помогне да се справят с инфекциите от КОВИД-19. Идеята беше отборите да имат повече футболисти при евентуален бум на заболели, както и да се даде повече избор на треньорите с оглед съкращаването на сезон 2020-21.

Очаква се съставите от 26 играчи да се запазят, а УЕФА да утвърди това предложение тази седмица, съобщи ПА.

Запазването на броя от 26 играчи получи подкрепата на треньорите на националните отбори на семинар преди турнира по-рано този месец.

В края на този семинар УЕФА публикува изявление, което гласи:

"Положителните дискусии подчертаха различни гледни точки сред треньорите, като някои изразиха желание за увеличаване на размера на съставите, с оглед на заплахите от контузии и интензивните физически натоварвания поставени върху играчите. Други заявиха предпочитанията си да ограничат размера на отбора до 23, като изтъкнаха трудността при тренировките с допълнителни играчи, управлението на групата и увеличените финансови тежести върху националните асоциации.

УЕФА взе под внимание различните споделени мнения и гледни точки, като окончателното решение ще бъде взето през следващите седмици."

Евро 2024 започва на 14 юни, когато домакинът Германия се изправя срещу Шотландия в Мюнхен.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още по темата: УЕФАЕвро 2024
Още от Спорт
Джокович с награда “Лауреус”
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
до 1 що тъй бе наборе?