Четирима волейболисти отказали да играят за националния

Решено е те да не бъдат викани в следващите 5 години
5
Четирима волейболисти отказали да играят за националния

Четирима състезатели са отказали да се отзоват на поканата на новия селекционер на националния отбор по волейбол Джанлоренцо Бленджини. Италианецът остана тактичен и предпочете да не назовава имената им, но президентът на федерацията Любомир Ганев каза, че няма проблеми да каже кои точно са те.

"Това са Георги Сеганов, Розалин Пенчев, Влади Станков и Бранимир Грозданов. От тях имаме и писмен отказ, за да не станат недоразумения, че не са разбрали или не са получили повиквателни. Чакахме такъв от Розалин Пенчев, мисля, че дойде. Това са хора, които няма да работят с националния тим следващите пет години", закани се Ганев.

"Казвам нещата директно. Преди време играч ми се обади по телефона и каза, че се отказва от националния отбор. Аз го казах това в интервю. Той ми се обади по телефона и ми каза: "Бате Любо, защо си казал, че се отказвам, трябваше да кажеш, че треньорът не ме иска или че съм контузен". Предпочитам нещата да са точни и ясни", отсече Любо Ганев.

Същевременно селекционерът Джанлоренцо Бленджини представи екипа, с който ще работи в националния отбор. Негови асистенти ще бъдат сънародникът му Франческо Кадеду, както и бившите национални състезатели и настоящи треньори Даниел Милушев и Христо Цветанов.

Думата на пресконференцията взе и координаторът на всички национални отбори Николай Иванов.

"За съжаление в последните 10-12 години България играе, но рядко печели. Бяхме сред домакините на две европейски първенства и на едно световно. През 2015 година беше успех, че попаднахме във финалната четворка. За липсата на победи е имало различни фактори - контузии, нежеланието на някои играчи, отказ да играят. Силно се надявам тези мъже около мен (б. а. - треньорския щаб) да помогнат със знания, умения, опит, желание за изграждането на силен отбор. Тимът ни да побеждава по-често, защото всичко вече е много динамично. По мое време Световно първенство се провеждаше на 4 години, сега е на две. Тогава рейтингът нямаше голяма значение, сега е основен и се променя след всеки мач и гейм. Трябва да имаме търпение и кураж, като вярвам, че нещата ще се случат. Само с много работа ще се постигне успех!", каза Николай Иванов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от Спорт
Ал Насър и Роналдо на финал в Саудитска Арабия
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
2
 
8
 
! Отговори
До Ганев на село преди 2 седмици
Какво значение има какви са им мотивите? Става въпрос за национален отбор, би следвало да е чест да играеш. Ако бях шев, щях да ги зачеркна напълно, не за 5 години! Много модерно стана...
3
4
 
12
 
! Отговори
Ганю Метана преди 2 седмици
Еми логичното се случи. Дотам я докараха Инженера и Бидона. Бидонестия вместо да наказва и да дерибейства все едно му е бащиния, да вдига чукалата и да заминава на май... При майка си.
2
6
 
14
 
! Отговори
Ганев на село преди 2 седмици
Любо Ганев как пък реши, че не трябва да играят в следващите 5 години? Хайде време ти е да си ходиш, че ти стана бащиния. Какви са мотивите на играчите ?
1
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Че кой нормален иска да играе за ОПГ пп-дб-дпс