Николай Русев с най-доброто ни постижение в катеренето за световна купа

Обновена: 8 май 2024 16:26 | 8 май 2024 16:16, Александър Попов
0
Николай Русев с най-доброто ни постижение в катеренето за световна купа
Николай Русев по време на състезанието в Солт Лейк Сити. Снимка: Slobodan Miskovic

Николай Русев постигна най-високия резултат в историята на спортното катерене у нас. Националът ни участва в полуфинал за световната купа в дисциплината "боулдър" в Солт Лейк Сити, САЩ, и се класира на 11 място, подобрявайки най-доброто ни постижение при мъжете в тази дисциплина досега.

В състезанията се включиха и Слав Киров, който се класира тринадесети и Александра Тоткова, която зае 47 място в световната класация при жените.

След купата в САЩ, Николай Русев и Александра Тоткова заминават за Шанхай, където между 16 и 19 май ще се борят за първа квота за България за Олимпийските игри в Париж.

Подготовката им мина в най-голямата зала за катерене на Балканите - зала "Балкан"

За предстоящите съсезания Русев и Тоткова се подготвяха в най-голяма зала за катерене на Балканите - "Балкан". Залата бе открита официално през февруари в София, като тогава двамата катерачи направиха и демонстрация.

"Балкан" е с катерачна площ от над 3000 кв. м. Съоръжението разполага с вътрешна и външна стена за катерене и предлага над 300 различни маршрута. Тя е подходяща както за начинаещи в катеренето хора, които могат да опитат всякакви височини на катерене, маршрути и хватки, така и най-добрите състезатели по спортно катерене у нас. От 7 май в залата стартира курс по начално обучение за възрастни, а групови и индивидуални практики за малки и големи се провеждат по график във всички дни от седмицата.

Николай Русев се подготвя в спортна зала и тренировъчен център „Балкан“ в София

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още по темата: Николай Русев
Още от Спорт
Доминик Тийм слага край на кариерата си в края на сезона
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари