Промените във футболното ни първенство - козметични

Първите 4 отбора ще играят по два пъти в плейофа
4
Промените във футболното ни първенство - козметични
Снимка: БГНЕС

Първа лига в родния футбол ще претърпи лек козметичен "ремонт". Тя остава с 16 отбора и за следващия сезон, като се променя плейофната фаза. Това стана ясно след срещата на новия президент на Българския футболен съюз Георги Иванов, Българската професионална футболна лига и представители на професионалните клубове.

Една от дискутираните възможности бе намаляването на отборите в първенството, но за този модел са гласували едва пет клуба.

Първите четири най-предно класирани в т.нар. роден елит оформят шампионския плейоф. Всеки играе срещу всеки по 2 пъти. Отборите от 5-о до 8-о място пък ще играят помежду си отново по 2 пъти, за да бъде определен претендентът за баража за Лигата на конференциите.

Останалите отбори между 9-ото и 16-ото място пък ще оформят последната осмица. В нея всеки играе срещу всеки по веднъж. Последните 2 тима изпадат, а 14-ият и 13-ият ще играят бараж с 3-ия и 4-ия от Втора лига.

Втора лига пък се увеличава на 20 отбора и няма да бъде разделяна на географски принцип.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
0
 
! Отговори
Хасковски токать преди 1 седмица
Господинът с незавършено основно е президент на Първа лига , не на българския футбол.Всеки български отбор с най-малко 11 чужденци на терена!