Зверско задръстване от морето към София, минавайте през Ямбол

Пътят от Южното Черноморие към столицата е истински кошмар
11 авг 2008 12:12,
73
Зверско задръстване от морето към София, минавайте през Ямбол
Придвижването по пътя от морето към София е кошмарно. Снимка: Булфото

В истински ад се превръща пътуването от Южното Черноморие към столицата.

Отсечката от Созопол до Бургас например се взима за около 2 часа, алармира репортер на Dnes.bg, преминал през невралгичната отсечка в неделя.

Заради натоварения трафик по Южното Черноморие, полицията призовава пътуващите по посока София да използват пътя Бургас - Средец - Ямбол - "Петолъчката".

Другите два възможни пътя - Бургас - Айтос - Карнобат - "Петолъчката" или Бургас -Карнобат /отсечката на автомагистрала "Тракия"/ не са препоръчителни заради изключително натоварения трафик по тях.

Причина за призива са образуващите се огромни колони от Бургас по посока София от автомобили на почиващи, които се придвижват трудно и това допълнително създава напрежение у водачите и предпоставки за катастрофи.

През почивните дни са възникнали няколко пътни инцидента, причина за които е неспазване на дистанция, съобщават от "Пътна полиция" - Бургас.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


73
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
72
0
 
0
 
! Отговори
беше ужасно преди 15 години
пътувах в неделя от Бургас към София. Тръгнахме в 14ч - още на изхода на Бургас започна задръстването, така наречената магистрала Бургас-Карнобат беше зарворена, една полицейска кола беше спряна напреки и не пускаше никой. До петолъчката карахме 3 часа, при условие че се "изтарикатихме" и минахме Карнобат по обиколен път и излязахме директно на изхода. Това което обаче най-много ме възмути бяха БЕЗМОЗЪЧНИТЕ "тежкари" с джипове и хамъри които караха като ненормални в насрещното платно, дори избутаха няколко коли от пътя че да минат 10 метра по напред................................
71
0
 
0
 
! Отговори
Ivcho преди 15 години
Почивката в чужбина излиза по евтино вече...къде къде по спокойно и качествено.Морето в БГ вече не е това което беше,сега е един голям цирк.
70
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
*** ТОВА СА СЕЛЯНИТЕ ОТ СОФИЯ БЕ! КОЙ С ЕДНА КОЙ С ДВЕ КОЛИ, ТО САМО В СОФИЯ ИМА ЗАДРЪСТВАНИЯ И СЕ ПРЕНАСЯТ НОУ-ХАУТО
69
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
селяните да не шават много много, щото вижте кво правят, като се размърдат, да си стоят на село и да си копат, за да има за нас евтина продукция, и да си пием ракийката в полупразните заведения
68
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Прибирай се през Ямбол. Вчера в 17 часа тръгнах от Созопол към София и си стигнах за 4 часа с нормално каране. Пътя не е лош ( в по-голямата си част) и няма почти никакво движение. Единствения проблем са опашките на бензиностанциите, но това е неизбежно. Приятно пътуване!
67
0
 
0
 
! Отговори
obi преди 15 години
Stoite si na selo i ne patuvaite, 4e moreto vi idva i bez tova skupo.
66
0
 
0
 
! Отговори
В.Н преди 15 години
Чета , чета и главата ми не го побира.. искраваме виновни туристите, виновни многото коли, виновни всеки друг но не и тези които отговарят за пътната инфраструктура в странта и тези заради които ни спряха парите за пътищата.Автомобилите ще се увеличават няма да намалят за това нападките ви един към уважаеми участници в движението са абсолютно неуместни. Наскоро бях в турция строят се магистрали като за световно , в Гърция също не спират да строят пътища. Кой ти мислише у нас преди 2 години, че след време в едно четири членно семейство ще има поне по 2 коли. В София обвинявате селяните че са дошли с колите си и за товеа има трафик и няма места за паркиране ние по морето обвиняваме Софиянци че идват с колите си а не със самолет или автобус , та да си вземат кола под наем тук. Но не там е проблема , проблема е лиспата на достатъчна и качествена пътна инфраструктура и места за паркинг но кой ти мисли за тези неща не е ли по изгодно да си построиш 10 етажен хотел а кой къде ще спира и как ще се движат хората няма значение, на дребно се мисли в българия и без преспектива.
65
0
 
0
 
! Отговори
Боцмана преди 15 години
Този репотрер май му се ходи до Созопол,ама нещо не може май да отиде,че стряска хората!Пътувайте спокойно и не се шашкайте!Има доста коли,но си е като всяко лято!От Бургас за Созопол пък се пътува абсолютно нормално!!!
64
0
 
0
 
! Отговори
burgaz преди 15 години
Незнам репортера който е минал през "невралгичната точка" вчера от къде е минал,може да се е забутал в някой черен обиколен път но точно вчера ходих и се върнах от Созопол(живея в бургас) и няма никакви кой знае какви драми.Отидох си безпроблемно 120 не ги свалих от километража,върнах се даже по бързо само дето переше тропичен дъжд.Верно образуват се колони на светофара в бургас но 2 часа са далеко от реалното време за което се взима пътя а то е - 20-30 минути макс.
63
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Само така! Пъплейки няма шанс за яки катастрофи. Нали реват по Черноморието как няма туристи и съответно не плащат пари на държавата, че от къде се взеха тези коли сега. Ето на плажа Силистар ни показаха хората как плащат 10 парко места, а вътре натикани 300 коли по 3 лв. смятайте, а сладурите на община Царево плаща 400 лв за 4 месеца. Чудно как никой от тази община не е забелязал, че още юни месец там има над 100 коли.
62
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
В България не става да пътуваш с кола и това е. Преди си мислех, че поне с влак е безопасно, обаче вече не знаеш дали няма да се подпали или да се разпадне...Добре че не смятам да ходя на море!
61
0
 
0
 
! Отговори
az sum si az преди 15 години
Много благодаря, все пак има и свястни хора!
60
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
НЕДЕЙ да тръгваш от Бургас за София след 11-12ч на обяди от София за Бургас след 15-16чОсобено в петък за Бургас и Неделя за София
59
0
 
0
 
! Отговори
az sum si az преди 15 години
Аз само като ти прочета псевдонима и си ми ясен, *** ***, не обиждам хората от село, да ме разберете правилно. А за кой го пазим тоя път, нали за това е път, ти каруцата можеш и през нивата да си я караш. Това е междуградски път, независимо в какво състояние е. Не мога да ви разбера бе хора, вие хора ли сте въобще???!!!! Не стига, че имаме едно море и 2-3 "УЛИЧКИ", за да стигнем до него... Ако искате и такса да плащаме за това, че минаваме през Ямбол и Бургас, лелелелелелелелелееее, колко злеееееееее
58
0
 
0
 
! Отговори
az sum si az преди 15 години
Пак ще попитам ако е възможно, някой би ли ми казал, кой(я)то вече се е върнал(а) от Бургас, горе-долу по кое време са попаднали в задръстването, като час????!!!!
57
0
 
0
 
! Отговори
chalgoman преди 15 години
Abe hanko... prost li si be. Ti znae6 li sega kakvo 6te stane, a?Vsi4ki 6te vzemat da minavat prez yambol, i ot tam 6te stane taka.. po dobre da ima edno mqsto za minavane ot kolkoto 2 ot koito nemoje da se minava. ***..
56
0
 
0
 
! Отговори
a4o преди 15 години
... типичното селско мислене - "шопите" да не ви посещават аканите курорти през лятото защото ви е неприятно, но вие си запазвате правото да идвате в София?
55
0
 
0
 
! Отговори
az sum si az преди 15 години
Как може да има такива егоистични ***. Ти да не си единствен в тая страна бре, е за това сме на тоя хал, защото има такива *** като теб!!!!!!!!
54
0
 
0
 
! Отговори
Бургас преди 15 години
Абе Вие там репортери ли, какви сте:Я недейте популяризира толкова открито по кой път да се минава, защото и там ще стане ад заради вас. Който е тактик знае от къде да си минава и да си трае. Не желая тълпата от прежаднели за пясък и солена вода българи и турци да се пренесат по второстепенните трасета и с това да затруднят движението и там. То и без това са овце, ама недейте да им отваряте очите. Трасето през Средец и Ямбел е разбито- не минавайте по него!
53
0
 
0
 
! Отговори
az sum si az преди 15 години
Само ако мога да попитам някои от колегите шофьори към колко часът тръгват от София за Бургас и от Бургас за София, ще съм благодарен, ако ме информирате, все пак да зная от къде да мина и да избегна натоварването в този часови пояс!!!?