Безпроблемно. Топлофикациите преминаха на газ

Все пак ситуацията продължава да бъде неясна по отношение на сигурността на доставките през Украйна
22 яну 2009 12:51,
7
Безпроблемно. Топлофикациите преминаха на газ
Снимка: БГНЕС

Всички топлофикации в страната безпроблемно са преминали на работа с природен газ, каза за БТА председателят на Асоциацията на топлофикационните дружества Валентин Терзийски.

Преминаването на работа от мазут на природен газ не създаде никакви проблеми, защото всички инсталации нормално са разчетени за работа на природен газ, каза Терзийски.

Все още е рано да се каже колко са загубите на топлофикационните дружества вследствие на газовата криза, посочи
Валентин Терзийски.

Той информира, че постоянно се поддържа връзка с кризисния щаб към Министерството на икономиката и енергетиката и се правят срещи, за да се обсъди какви са претърпените загуби и какви ще бъдат следващите стъпки.

Окончателни данни за загубите ще имаме към 3-5 февруари, тъй като трябва да се засекат всички абонатни станции за доставяните количества топлинна енергия и да се отчете какво количество не е произведено, посочи Терзийски.

Някои топлофикационни дружества имат купени доста по-големи количества мазут от това, което е необходимо за запас, тъй като не се знаеше докога ще продължи кризата, каза председателят на браншовата асоциация.

Терзийски добави, че ситуацията продължава да бъде неясна по отношение на сигурността на доставките през Украйна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
0
 
! Отговори
Вуте преди 15 години
По-точно е да се каже: топлофикациите минаха безпроблемо на по-скъпото гориво за да се оправдае поскъпването на парното.
5
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Заради мазута засичаха топломерите. Сега дали ще благоволят да ги засекат отново или...
4
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
и номер едно къде беше "братския американски народ " повреме на газовата криза , защо не ни отпуснаха веднага помощ. Ами май бяха заети с това да дерижират нещата. А ако си прекъснем връзките с Русия ---- как ще я караме ????? С тая държава сме свързани толкова тясно , че няма мърдане
3
0
 
0
 
! Отговори
Сульо преди 15 години
А ти си обикновен шушляк, който като го чукат и му става хубаво, дали те чукат Американци,Руснаци или украинци все ще ти е хубаво.
2
0
 
0
 
! Отговори
cv преди 15 години
Само дето два теца гръмнаха преди това...ЗЩА МЕДИЙТЕ МЪЛЧАТ...???*** нема нищо, шъ съ опрайм...
1
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
ЕЕЙ ХОРАА! ВМЕСТО ДА ПРОТЕСТИРАТЕ ПРЕД ПАРЛАМЕНТА С НЕЯСНИ ИСКАНИЯ ТРЯБВАШЕ ВСИЧКИ ДА ОТИДЕМ ПРЕД РУСКОТО ПОСОЛСТВО. И СЕГА НЕ Е КЪСНО. ДА ИСКАМЕ КОМПЕНСАЦИИ ОТ РУСНАЦИТЕ. ТЕ СА ВИНОВНИ ЗА СЕГАШНОТО НИ ПОЛОЖЕНИЕ. ДРАСКАЙТЕ ПО СТЕНИТЕ И ОСВИРКАЙТЕ ПОСЛАНИКА ИМ. НЕКА ВИДЯТ ЧЕ СМЕ СВОБОДНА И НЕЗАВИСИМА СТРАНА А НЕ ЗАДУНАЙСКА ГУБЕРНИЯ КОЯТО МОГАТ ДА КОМАНДВАТ. ДА ИЗГОНИМ РУСИТЕ ОТ БЪЛГАРИЯ! НИКАКВИ ВРЪЗКИ ПОВЕЧЕ С РУСИЯ!