Учителка по руски преби с пръчка 3 деца в час, "лазели й по нервите"

Инцидентът е станал в основно училище "Петър Берон" в град Дебелец
27 мар 2009 23:57,
223
Учителка по руски преби с пръчка 3 деца в час, "лазели й по нервите"
Снимка: Булфото

Учителка в основно училище „Петър Берон" в град Дебелец жестоко е пребила с пръчка три деца.

Инцидентът станал в час по руски език, съобщава БНТ.

По думите на преподавателката Теодора Стоянова петокласниците говорели, замеряли се с тетрадки и не стояли мирно.

Това толкова ядосало учителката, че започнала да удря по тялото и главата едно от децата.

После обаче още повече се вбесила и нападнала още двама от учениците.

Момиче успяло да заснеме част от побоя с мобилния си телефон.

Пребитите деца се лекуват вкъщи и не искат да говорят за случилото се в часа по руски.

Съучениците им обаче са в шок, защото тази учителка никога не се е държала грубо с тях. Казват, че буквално полудяла пред очите им.

Теодора Стоянова преподава руски език в Дебелец от 27 години и твърди, че никога не е посягала на дете, обаче този клас й лазел по нервите цяла година и тя просто не издържала.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


223
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
122
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
"Стига се до там , че групи от ученици в 5,6,7 клас се опитват съвсем целенасочено да провокират учителите за да бъдат снимани в сцени, като тази."Moя приятелка, учителка от 15 години, преподаваше на 5 клас.Първи ден: габърчета и канонколит по столаВтори ден: псувни на майкаТрети ден: размазано Л-АЙНО на бюрото й Тя просто станала, взела си чантата, и излязла от училището! И не се върнала повече!И това са деца 5 клас!!!!!!!!Дойде при мен в хотела(управител хотел съм) и каза, че иска да бъде камериерка! Наех я. Сега заплатата й е с 200лв по висока (600лв чисти) и никой не я унижава!п.с. Плати глоба, че е напуснала просто ей така, за 30 секунди!А тя е прекрасен учител... или поне беше! Един от онези учители, за които се носят положителните легенди!И никой родител не й се обади да й се извини! НИКОЙ!Жалка картинка сме!
121
0
 
0
 
! Отговори
dada преди 15 години
Абсолютно подкрепям Енчев! Само че сагашния министър си прави оглушки, и не иска да чуе гласовете на учителите. Защо ли, ами защото така му е по удобно, даде власт на директорите, някои от които са за затвора заради корупционни практики и по този начин наказа учителите заради стачката! Всичко се знае в министерството, не се лъжете...от близка която работи там, знам че са имали нещо като брифинг с министъра и служителите му, и там са се гледали потресаващи кадри заснети с мобилни телефони но...от това не произтича нищо. Директорите казват ааа няма насилие в нашето училище...ми как ще има като такива са указанията на Даниелчо кумчо Вълчев, нали директорите знаят после какво ще им се случи ако застанат зад своите подчинени. така че...светлина в тунела няма! Светлината ще дойде с нови хора на власт, и с хората които открито застанаха в подкрепа на справедливоста зад учителите. Иначе наистина до няколко години, ще се наложи да се внасят учители от Сомалия, Бангладеш и незнам още откъде...
120
0
 
0
 
! Отговори
Везни преди 15 години
Ако има камери във всички училища,тогава ще се разбере кой е крив,кой е прав.
119
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Ами ще ви кажа къде е истината: на никой не му пука нито за родителите, нито за децата ни,нито за учителите. Министърът сътвори лош закон и си изми ръцете. Има и положителни неща в него, но в този си вид лично аз не мисля, че ще се оправи нещо в училище. Нали работя в научна институция и гледам разни самозвани синчета на бивши величия колко се интересуват от работата и от човешкия потенциал. Сложил си сто титли, а няма такива и работата за която работи не може да е върши. Вие тука имате претенции към учители и деца. Хайде, хайде. Това общество лесно и безболезнено няма да промени ценностите си, докато е в сила"царица-парица".
118
0
 
0
 
! Отговори
Enchev преди 15 години
Достойнството на учителите и уважението към тях са две величини , които изчезнаха в българското образование. И това е резултат от престъпната политика в този сектор от години. Липсата на адекватна база , заплащане и отношение прави тази прекрасна(някога!) професия равностойна на мазохизъм. Медиите допълват тази тъжна картинка с постояни статии, колонки и рубрики от този тип. Изводите от ставащото са много и всички те са тъжни. Агресията в училище е двустранна и ако тази на учениците е резултат от тоталната липсата на възпитание и уважение към институцията , то учителската "агресия" е отговор на този социаленпроблем и от части представлява възпитателен метод който преди 40 ,70 и дори 80 години е бил нещо нормално. От разговорите ми с преподаватели в начален курс ми беше споделено, че нещата са просто ужасяващи.Стига се до там , че групи от ученици в 5,6,7 клас се опитват съвсем целенасочено да провокиратучителите за да бъдат снимани в сцени ,като тази. Училището се превръща в забавачница на , в която българският учител е клоун!....... и ние сме някъде там и мълчим
117
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
93. - 11:54 - Абе може и да са лоши и палавиОт: Azдецата, ама ако съм на мястото на родителите им, незнам какво ще и се случи на тази госпожа! Няма да е нищо добро, обаче!Див, див, див селянин! Имам идея: вземи детето с теб и *** и размажи от бой учителката! Само така ще го възпиташ правилно! И дано един ден и теб те размаже собственото ти дете! За да видиш с методите ти на възпитание, какво изродче си възпитал/а!
116
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Ами не е било право, разбира се. Просто директно в детска педагогическа стая. Не са издържали нервите на жената. Но физическото насилие си се наказва. Учители-ученици: войната е безмилостно жестока. Господи, добре че детето ми обича учителката си. Ккаъв късмет извадихме.
115
0
 
0
 
! Отговори
baimile преди 15 години
а какво ще кажете за случая, когато дете извади окото на учителка ... пак ли детето е било право .... кажете "родители"
114
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
та като стане някаква извънредна ситуация да не могат да направят нищо и да говорят, че са против насилието .Чакай, чакай, ти мислиш, че винаги в извънредна ситуация, който е против насилието не може да ссе справи? Това сериозно ли го мислиш? Че който е против насилието, не може да се прави с него? Уверявам те това не е така. Точно обратното е. Точно този, който не приема насилие знае как да действ аправилно в извънредна ситуация, без насилие. А за правителство? Лично аз не виждам такива, за които да гласувам.
113
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Какво искате да внушите като казвате че учителката е "по руски"? Ако беше по български или английски по-различно ли щеше да бъде? Ако децата бяха "пребити" може би сега щяха да са в болницата... Така изопачават фактите само недодялани журналисти на които им е внушено от редакторите да произвеждат "сензации"... жълта работа...
112
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
"Со кротце, со благо и со малко кютек" - А. Ляпчев, Министър-председател на България 1926-1931 г.Като не знаят малките *** как да се държат вече са научили, че има и сопа!
111
0
 
0
 
! Отговори
Александър Благоев преди 15 години
Вижте, не казвам да ги пребиват и размазват от бой. Просто като не може по един начин става по друг. Не казвам да рисуват против насилието и да им се промива мозъка, та като стане някаква извънредна ситуация да не могат да направят нищо и да говорят, че са против насилието и т.н. Вярно е, че има много по-добри методи, но за това поколение, което израства в момента начинът не е този и никой не може да ме убеди в друго. И се обръщам към родителите, моля ви, като не знаете за какво става въпрос - не си изказвайте мнението за неща, в които вие самите не сте навътре. Както казах завърших миналата година и много добре знам как се държат децата ви. "ООО, това не е моето дете" е често срещана реплика на безпомощен родител! Аз лично много пъти съм я чувал. Няма как да сте толкова близо до нещата, за да знаете, а и не ви обвинявам, все пак работите, трябва да се яде, сметки да се плащат и т.н. Гласувайте и си изберете правителство, което може да си върши работата. Ако не може - протестирате и наново, докато стане. Проблема не произлиза от самите деца, родителите им или учителите. Цялата система е много сбъркана, заедно с обществото и ценностите му. Децата се държат както са научени и както им позволяват по-възрастните. Учителите страдат от поведението на децата. Обвиняват се родители, които и да искат не могат да отделят достатъчно внимание на децата си. Та, гласувайте :)
110
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Винаги когато те вбесят можеш да си изпуснеш нервите и да биеш? Така ли да го възпитавам?
109
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Какво да започна да го възпитавам, че в някои случай боя е полезен. Но ше иска да му обясня кога ? И да му кажа, ами изпусни си нервите.
108
0
 
0
 
! Отговори
pinko преди 15 години
с родители селяни и простаци,няма как нормално дете да израстне.До всички селяци и профани тука,приемете децата си, като огледален образ на вас.Не може да слушате чалга,псувате,пърдите,да си бъркате в ,да не се къпите и да очаквате да възпитате дете,тъй работата не става.
107
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Абе, не мога аз да уча детето си, колко е лошо да причинява физическа болка на другите, а в училище да наблюдава това. Ами не може.
106
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Ти пък като знаеш, кажи?
105
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
чАСТНИ УЧИЛИЩА?Но кой може да си позволи? Само избрани. Не на всички добри деца родителите им могат да плащат за обучение 800 лева на месец
104
0
 
0
 
! Отговори
baimile преди 15 години
Защо си чешете езиците ... вижте какви са ни децата - разпуснати и ***, нямат никакъв респект от учителите си, нямат никакво възпитание, ходят на дискотека за да се напиват и дрогират, а след това да се изколят ..... вземете първо възпитайте децата си !!!...........Или може би не знаете как ?????
103
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Еми, решението е частни училища със собствени правила. Тогава ще мога да си дам детето и ще знам, че никой няма да търпи диваци, а ще ги изключват. Тогава цялата ***, която пречи на нормалните деца да учат ще бъде събрана някъде, където ако искат да ги търпят, ако искат да ги пребиват.