Учителка по руски преби с пръчка 3 деца в час, "лазели й по нервите"

Инцидентът е станал в основно училище "Петър Берон" в град Дебелец
27 мар 2009 23:57,
223
Учителка по руски преби с пръчка 3 деца в час, "лазели й по нервите"
Снимка: Булфото

Учителка в основно училище „Петър Берон" в град Дебелец жестоко е пребила с пръчка три деца.

Инцидентът станал в час по руски език, съобщава БНТ.

По думите на преподавателката Теодора Стоянова петокласниците говорели, замеряли се с тетрадки и не стояли мирно.

Това толкова ядосало учителката, че започнала да удря по тялото и главата едно от децата.

После обаче още повече се вбесила и нападнала още двама от учениците.

Момиче успяло да заснеме част от побоя с мобилния си телефон.

Пребитите деца се лекуват вкъщи и не искат да говорят за случилото се в часа по руски.

Съучениците им обаче са в шок, защото тази учителка никога не се е държала грубо с тях. Казват, че буквално полудяла пред очите им.

Теодора Стоянова преподава руски език в Дебелец от 27 години и твърди, че никога не е посягала на дете, обаче този клас й лазел по нервите цяла година и тя просто не издържала.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


223
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
142
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Сигурна съм, че тези които казват "биите ги" са учители над 45 години. Изпитвам отвръщение към такива хора. Съжалявам, но пред очите ми е една учителка със стаж, която удряше безмилостно едно 7-годишно, защото крещяло. Малките ръчички бяха червени от боя, а бузките го боляха. Не ми се говори за учители, които бият и за деца, които се подиграват на учителите. Но във всяко стадо си има и ***. Да ви кажа не съм виждала такава военизирана система на обучение като нашата, може би е остаряла и сме много назад, щом се е стигнало до тук.
141
0
 
0
 
! Отговори
xx99 преди 15 години
Ако направи бела в къщи му обършеш два шамара, спреш му джобните, изгасиш му компютъра въобще има начин по който да водиш диалог с него и затова в къщи са примерни. В училище обаче няма никакви санкции които да ги стреснат. Работата на учителя е да преподава е не да участва в спаринг срещи и да води мафиотски войни. Ако си дошъл да учиш моля заповядай ако не напусни училище и не пречи на другите. Затова не на задължителното образование. Да да имаш завършено основно образование за вземане на книжка, наемане на работа и право да гласуваш
140
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
decata ami i roditelite trqbva da badat biti.maikata huknala po garcia kato razpasana,ba6tata vseka ve4er pian ,kvosavi vinovni u4itelite
139
0
 
0
 
! Отговори
разгневена преди 15 години
ако родителите са - пропуснах си последната дума!
138
0
 
0
 
! Отговори
разгневена преди 15 години
понеже виждам,че имаш практика - твойте деца си ги бии ти вкъщи - защото няма смисъл да уважават учителите си, ако родителите им са !!!
137
0
 
0
 
! Отговори
anonimen преди 15 години
Abe glupaci zagubeni, kakvo ste se razrevali kato oshtipani momi- ne vi li e sram che niakakvi v 5-ti klas ni praviat vsichki na ***. Mnogo iasno che shte gi nabie- taka triabva, kato znaiat mnogo shte iadat boi i to ne sama s shamari, a i s prychka kogato se nalaga. Predi godini v uchilishte ni beshe strah ot uchitelite, imahme uvajenie i ne esmeehme vyobshte da otkovariame na "vupreki", a sega sa se razyuzdali kato maimuni- boi i samo boi za da se nauchat. Inache shte syzpitame obshtestvo pylno s leketa. A na vsichki tuka, koito iskat da obviniavat uchitelkata shte kaja samo- nimate mozyk i za 2 stotinki...
136
0
 
0
 
! Отговори
kolio penev преди 15 години
Kolko e prava ili ne ,ama decata naistina sega sa nevazmojni...Ot druga strana i roditelite sa pravi da se gnevqt na daskalite,6toto s tva plateno obrazovanie mnogo neka4estven material stana vi6isti...PROBLEMITE v bg sa mnogo i idvat otgore i otvan..
135
0
 
0
 
! Отговори
Анонинен преди 15 години
Мили хора,Не виждате ли какво става в "прекрасната"ни държава?Децата ни са огледало на действителността ни. Но......Според мен най-голяма вина за положението в училище днес имат родителите.Не може ВТОРОКЛАСНИК да идва в училище и да казва:"Мама казва, госпожо, че всички учители са и не заслужават и 100 лева заплата!!!" или "К`во, *** ,ти си ми никаква и аз няма да правя к`вото ти кажеш!!" И все думи и изрази от тоя род. А за псувните и нецензурните думи няма какво да говорим-те са като "здравей" в училище.Последно искам да ви кажа, че 90 % от родителите са заети с изкарването на пари за маркови маратонки и скъпи дрехи и обсъждането или разговорите за отношенията родител-дете, ученик-учител, родител-учител въобще не са на дневен ред-те даже не са и в програмата.
134
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Учителите нямат право да гонят от час! Щото виждате ли мястото на децата било в училище и се носи персонална отговорност за тях! Ами ако му се случи нещо "навън" докато е изгонен?Абе просто българския учител е притиснат до стената и с него яко се гаврят!
133
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Би трябвало да може да се отстрани от час, ако се държи неприлично - изгонете го. Но сте права. Това трябва да се регламентира, а не да се спори със забрадки или не в училище.
132
0
 
0
 
! Отговори
учител преди 15 години
Добре,напсуват те и какво да направиш?Не можеш да го отстраниш от час,не можеш да го накажеш,няма смисъл да викаш родител ,защото той просто ще каже "Е,какво толкова е станало,госпожо?!".Казвам ви - учителят няма никакви права,ама никакви.Жалко,че има добри и ученолюбиви деца, които само губят от поведението на собствените си съученици.Трябва да се помисли и за правата на учителите,в момента те са безсилни.Не може да се разчита само на добрата воля на децата,те трябва да знаят,че има норми и правила,които трябва да се спазват!
131
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
КАКЪВТО НАРОДА - ТАКИВА И ДЕЦАТА МУЦЯЛАТА СТРАНА СЕ НАПЪЛНИ ОТ ДИВИ СЕЛЯНИ,ЧАЛГА ПОКОЛЕНИЕ.ПОЛИТИЦИТЕ - КРАДЦИ И МОШЕНИЦИ.БИЗНЕСА - МУТРИ И МУТРЕСИ.ИНТЕЛИГЕНЦИЯ НЯМА.КАКВО НИ ОЧУДВА ?
130
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Нагрубиш ли или удариш ли учител - търси си друго училище. Другото - удариш ли или нагрубиш ли дете - също. Не може да се работи никъде без взаимно уважени и на едната и другата страна. Просто учителите са хора с повече опит. И се предполага, че ще се справят. Но .... трябва и някакъв закон явно който да регламентира отношението ученик-учител.
129
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Преди месец и нещо съученици на дъщеря ми запалиха колата на учителя си по математика!Трагедията се разигра във Видин, потърпевшия е от СОУ "Цар Симеон Велики"Аз дръпнах яко конско на щерката, въпреки че по време на пожара си беше на село и знам, че няма как да е участвала! Но добре си поговорихме за последствията от подобни действия!А знаете ли как реагираха родителите на подпалвачите "Моето дете не може да направи подобно нещо". Полицията намери извършителите, взети са показания и са записани в регистрите за детска престъпност!Какво пречи на тези трима И-ДИОТИ утре да запалят колата на госпожата по история? Или апартамента на тази по БЕЛ?
128
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Положението в училищата е отвратително! Аз бях в елитна гимназия и пак е имало ужасни случаи.. а сега какво е! В 7ми клас съученици заплашваха учителите как ще им съберат групичка да ги бият! Представяте ли си в 7 клас! И това е било много отдавна.. сега сигурно и го правят! Отвратително! След като се е стигнало до там, значи е имало защо и спрете да говорите за децата все едно са пребити до смърт. Ударила ги е, не е правилно, но като няма какво друго да направи? А онази пък пикла чак снимала с GSM?Тези "послушни" деца защо използват мобилни телефони по време на час?
127
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Не съм привърженик на силовите методи и не одобрявам боя като възпитателно средство. Завършил съм училище в онези времена,когато имаше респект и уважение към учителя. Умът ми не побира обаче как в днешно време учителите са принудени едва ли не да се молят на едни малки *** да си седнат на чина или да запазят тишина в час ! ... На какво прилича това !? Трябва да се дадат по-големи права на учителите,а посегателството върху учител на работното му място да се наказва по най-строг начин като посегателство върху "длъжностно" лице ! А господата управляващи да не забравят,че учителят е първият представител на държавата,с когото човек се среща в началото на съзнателния си живот... Няма ли респект и уважение към него - после няма да ги има и към държавата !
126
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
На нейномясто бих извикала охраната и бих ги накарала да си приберат *** от бюрото, иначе на излизане по една малка част в чантите им.
125
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Не позволявайте да ви псуват. Измислете нещо, защото сега ще ви напсуват, а утре...кой знае я вие, я те..
124
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Подкрепям по принцип учителите, нали се занимават с детето ми. Как да не ги подкрепям. Но понякога при такива прояви....не съм съгласна да го уча на разни неща, а в училище да е друго.
123
0
 
0
 
! Отговори
anonimen преди 15 години
Учител съм.Има чудесни класове с добре възпитани деца, уважаваме се взаимно и работим прекрасно.Но.......има класове, където никаква работа не можеш да свършиш,защото 30 мин. не можеш да ги укротиш и убедиш за какво всъщност са там.Псували са ме безцеремонно и какво мога аз да направя....освен да премълча.Нищо друго не ми остава.