Не на петролопровода, отсякоха поморийци

Референдумът показва, че всяка важна тема за България може да бъде представена по погрешен начин, заяви по този повод Станишев
17 май 2009 10:10,
65
Не на петролопровода, отсякоха поморийци
Снимка: БГНЕС

 
98,97% от общо гласувалите 14 900 избиратели в община Поморие гласуваха с "не" на референдума за петролопровода Бургас-Александруполис.

Това сочат данните от преброените 100% протоколи от всички 47 избирателни секции.

С "да" са гласували едва 1,03%.

Избирателната активност бе 60,12%.

Резултатите ще бъдат изпратени на областния управител на Бургас и на проектната компания на съоръжението.

Dnes.bg припомня, че гражданите на община Поморие гласуваха вчера в местен референдум по повод изграждането на петролопровода "Бургас-Александруполис".

Близо 23 000 са жителите с право на глас в общината, които трябваше да отговорят на въпроса „Одобрявате ли строителството на петролопровода Бургас-Александруполис с трасе, тръби и инсталации, разположени на територията на община Поморие?”.

Решението за местно допитване бе взето на извънредно заседание на Общинския съвет в Поморие на 10 април тази година след публичното представяне на проекта.

Близо 70 процента от жителите на Поморие излязоха да дадат своя глас.

"Референдумът в Поморие показва, че всяка важна тема за България може да бъде представена по погрешен начин", каза по време на визитата си в Горна Оряховица лидерът на БСП и министър-председател на страната Сергей Станишев.

Поморийският референдум относно строителството на петролопровода е първият сред проведените до момента три по темата, който е легитимен. Очаквайте подробности. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


65
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
0
 
! Отговори
преди 14 години
Някой ще се съобрази ли с това и защо изобщо се харчат общински пари за такова "допитване"? Това няма никаква юридическа стойност
24
0
 
0
 
! Отговори
Oвчо преди 14 години
Да мине бе този "топлопровод", че то у хасковско и ямболско само едни бурени останаха по къра.Колко ли хора от тези райони се надяват трасето да мине през тяхната нива, че да се опаричат малко.Няма само неграмотните келнерчета назначени от мафията за туристически бизнесмени да печелят.Знам ги - бездуховни и надути догато не дойде големия бос, или не се случи някой рикошет.Някои се правят и на големи патриоти, но опре ли до домашния бизнес са готови да продадат България, да останат само те и къщата им до морето.
23
0
 
0
 
! Отговори
Stohi преди 14 години
Ясно е, че хората ще гласуват против. Това е първосигнална и съвсем очаквана реакция. Друг е въпросът дали наистина добре им е разяснено за какво се гласува, какви са позитивите и негативите, защото може да се окаже, че сме направили грешка...
22
0
 
0
 
! Отговори
преди 14 години
17-ti pravi6 li razlika mejdu oborot i pe4alba.Po- poleka s miljrdite.Tova sa 3 miliona turisti ostavili po hiljdarka na moreto
21
0
 
0
 
! Отговори
преди 14 години
Повече интереси на велики сили са нужни на наша територия.Иначе пак ще има всякакви проводи, но нас няма да ни има.Защо гърците не протестират.Не знам на Александруполис имат ли плажовe.Въпроса за по-изгодни условия е резонен, но изглежда изгодата не се афишира и е само за някой, а не за държавата.
20
0
 
0
 
! Отговори
Obama преди 14 години
Днес в къщи проведох референдум с въпрос : " Искате ли да не ходите на работа и да получавате 20 000 евро заплата?" . 100% от гласувалите 1 човека казаха "ДА" . .........!!!!
19
0
 
0
 
! Отговори
преди 14 години
Иван Костов веднага да поеме полити4еската отговорност!
18
0
 
0
 
! Отговори
brigante преди 14 години
петролопроводът е в плюс за смешната ни страничка!хората толкова години го строиха и минава през половин мала азия(то че няма да вземете да попрочететете за него,ами поне си намерете филмчето за изграждането на това съоръжение!) и само глупците реват...щом ви казвам,че е в плюс значи е така! нямам време нито желание да обяснявам!и ако ще се провежда референдум,то трябва да е за цялата страна...какво значи едно поморие:)
17
0
 
0
 
! Отговори
baba pena преди 14 години
BRAvo na Pomorie! ot turizmyt dyrjavata pribira po 3-4 miliqrda 4isto..a ot typata tryba 6te se dava 30miliona! i to e qsno koi 6te gi pribira!
16
0
 
0
 
! Отговори
преди 14 години
nai-verojtno znae6 njkakvi drugi izto4nici na energij.Da vjtar i voda no ot tjh njma da stigne i za compa na ,koito tvori6
15
0
 
0
 
! Отговори
Anonimen преди 14 години
Ако не е петролопровод - ще е газопровод...То,без друго,територията ни е достатъчно малка,за да сме под на световната карта,ами дайте да я опашем отвсякъде с тръби....Изсечете ни горите,източете ни всички течни и твърди горива,пуснете ни всички възможни ТЕЦ и АЕЦ-ове и ни постройте повечко фабрики и заводи ! Напред към ЦИВИЛИЗАЦИЯТА !
14
0
 
0
 
! Отговори
glotrenovski преди 14 години
v balgaria ima samo dava bloka SOFIA deto galta vs. evropari i MORETO deto palnqt gu6i mestnite hotelieri,a provinciqta e posl. dupka na kavala.Eto isega edin proekt koito bezporno 6te doprinese za vsi4ki e spavan ot drebni bg tarikat4eta....
13
0
 
0
 
! Отговори
преди 14 години
И к'во? Пак ще има тръба,просто ще на 0,5 см от границата на община Поморие. "Келнерчетата" ще издухат хаспела.
12
0
 
0
 
! Отговори
преди 14 години
Сигурно в България много хора не харесват руснаците, но още по-сигурен съм, че ако трябва да избират между руснаци и турци, биха избрали руснаците, в случая и италианците - като основен техен контрагент. Казвам това, за да помогна на тези, които са против петролопроводи и газопроводи, да погледнат на тях като на необходимо зло, поне що се отнася до националната ни сигурност. По-добре такива инвестиции, отколкото тютюн, фереджета и повсеместна турска инвазия. И аз съм "за" опазването на природата и си давам сметка за рисковете, но нека приемем проекта и като някакъв балансиращ-възпиращ фактор срещу Турция.Иначе да попитам поморийци: Къде бяхте когато се бетонираше Черноморието - на бетонпомпите или на протести?
11
0
 
0
 
! Отговори
преди 14 години
ами тея хора като искат да си живеят както са живяли предците им да попитат Бойко от къде си купува дърва за камината в Банкя,че със сигурност ги взима на по-тънка цена
10
0
 
0
 
! Отговори
преди 14 години
Българският народ си каза тежката дума. Забит бе як шут в газъ на съвецките мекерета.
9
0
 
0
 
! Отговори
roga4a преди 14 години
po golemi K..UR.VI ot pomoriici i tem podobno morski biznesmenmijiturki.Logikata im e elementarna na nas da ni varvi kuroorta puk ostanala BG KU4ETA q qli....
8
0
 
0
 
! Отговори
преди 14 години
Да махнем базовите станции на мобилните оператори, ТВ и радиоретранслатори, да спрем влаковете и самолетите защото стресират кравите и спада млеконадоя.
7
0
 
0
 
! Отговори
filosofa преди 14 години
Mnogo dobre.Ako oba4e vsi4ki hora jivee6ti v raioni s mrasni proizvodstva kajat sa6toto NE 6te trjbva da se varnem v pe6terite
6
0
 
0
 
! Отговори
преди 14 години
Питайте и тия които не са на морето, но петролопровода ще мине през техния район и може да им осигури работа.Толкова ви е мисленето.Да ми върви на мене бизнеса, а другите и България да загиват.Гърци, турци, италианци и къде ли не по света може, само вие сте много специални.През Турция отдолу Странджа е по-късо разстояние и ще го приемат от раз.Е, не е за тръбата само, но и че били руснаци.Като не искате руснаци, ще искате .