Джамията в Благоевград не била палена

... а само засегната от пожар в съседен търговски обект
12 окт 2009 13:36,
155
Джамията в Благоевград не била палена
Снимка: БГНЕС

Джамията в Благоевград е била засегната от пламъците на пожар, възникнал на 5 октомври през нощта в съседен търговски обект - павилион "Всичко за 1 лев", а не е била обект на посегателство.

Това заявиха от МВР и пожарната служба.

В изявление в деня след пожара Главното мюфтийството съобщи, че джамията е била умишлено подпалена и че също на 5 октомври е била подпалена и джамията в Никопол, която е изгоряла напълно.

Комисар Константин Титянов, директор на ОД на МВР в Благоевград заяви, че храмът в Благоевград не е бил обект на посегателство.

Ръководителят на Областната дирекция "Пожарна безопасност и спасяване" комисар Никола Орозански поясни, че пожарът е пламнал в съседния търговски обект и от пламъците е обгоряла част от стрехата на покрива на храма.

Наложило се е огнеборците да влязат със стълба през покрива, за да загасят огъня, тъй като не е имало кой да отключи вратата на джамията.

Орозански допълни, че е образувано дознание за изясняване на причините за пожара, възникнал в самия търговски обект.

На 8 октомври правителството съобщи, че ще подпомогне с 25 000 лева ремонта и възстановяването на двата мюсюлмански молитвени дома в Никопол и в Благоевград.

Още по темата

След уточняване на щетите с кметовете на двете общини, министър Божидар Димитров е одобрил предложение на дирекция "Вероизповедания" към Министерския съвет за възстановяване на джамията в Никопол да бъдат отпуснати 15 000 лева.

Ремонтът на мюсюлманския храм в Благоевград ще бъде подпомогнат от държавата с 10 000 лева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


155
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
156
1
 
0
 
! Отговори
Мартин преди 14 години
В защита на моите ценности ще предоставя линк към едно видео... http://***.vbox7.com/play:2ea3b7fe ... друг е въпроса ,че Доган,корупцията и още други хора са виновни за слабото управление на д-вата и от там за много от проблемите свързани с развиването на филмовото изкуство ,както беше споменато.И не само то е засегнато... ,но е дълго за обяснение.Като заключение ще кажа ,мюсюлмани, стига сте вярвали на ш*баняка доган.ГОРД СЪМ ,ЧЕ СЪМ БЪЛГАРИН !!! ПАЗЕТЕ БЪЛГАРСКОТО !!!
155
1
 
0
 
! Отговори
Мартин преди 14 години
Чуйте сега хорица.Ако още не сте го разбрали. Доган до такава степен разръчква огъня ,че нито християни ,нито мюсюлмани го осъзнават,което е доказателство за простотата на голяма част от народа ни .. на българските-мюсюлмани се насажда ,че са турци,което не е така.Те просто са приели мюсюлманството ,за да си запазят страхливите глави.Трябва да се съгласите с това ...много от така наречените турци не различават вероизповедание от националност(две коренно различни понятия).
154
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
де*ба и мръсните *** веднага обвиняват, че било умишлено подпалена, един лев не трябва да им дават само заради тези приказки, не съм расист, ама ей тва им е мръсни манталитет, много обичали Б-я и се радвали, че живеят в нея ама като стане нещо и веднага се обръщат като фурнаджийски лопати
153
1
 
0
 
! Отговори
gogo преди 14 години
Не знам кой какъв е, ама Сюлейманчо, ти, уж си скромен и набожен мюсюлманин, пък се биеш в гърдите, че си знаел езици и си бил образован! Кой те пита какъв си, що си...да не се окаже, че и другите езици, които (уж) знаеш са на нивото на Българският ти...демек - зле!!! Ако за теб един смешен форум, където всеки пише каквото си иска е медийна среда...относно висшите ми образования - сам съм ги взел - с учене. А на теб, пожелавам да завършиш първо основно образование, после да ми се дърлиш!!!
152
1
 
0
 
! Отговори
Сюлейман преди 14 години
Лягам да спа следващия ти коментар няма да го прочета!!!Hапразно не се хаби!!!Eдин цивилизован и интелигентен човек, няма нужда да се доказва в медийна среда!!!Този, който е горе, знае на всеки му мястото!!!
151
1
 
0
 
! Отговори
Сюлейман преди 14 години
Tи кат си голям тарикат, освен българския( и то дето ти е майчин) си език, друго на кво си способен?И да ти кажа, че с езика, който пиша и с езика, който говоря има коренна разлика!Tи, ако правиш сравнение, по този начин и аз преспокойно мога да кажа, че си чист овчар от едно *** село!Човек с 2 вишши образования не постъпва по начина, който ти (сигурно баща ти ги е купил с пари)?Aз си изказах своeто мнение още на N-147Прочел си обаче не си разбрал!!!
150
1
 
0
 
! Отговори
gogo преди 14 години
Ние сме имали вундеркинд тука...много езици, много нещо знаеш бе, Сюлейман ага!!! Втрещен съм!! Относно образованието...имам висше...даже две...преди 5 години съм ги завършил...знам два езика - Английски и Руски... чок гюзал хер Сюлейман, кийп ъп дъ гуд уърк!!!
149
1
 
0
 
! Отговори
Сюлейман преди 14 години
до:gogoВече за последна стъпка, реакциата ви е да се подигравате с езика ни(относно за хора от твойта класа)лечи се, че си още ученик и си слушаш учителката по български език ...(ако си ходил въобще на училище)-студент съм 3 та година в София по туризъм!да, българския ми е наистина лош винаги съм имал 3ки, но освен това съм зает с още 3 езика-турски, немски, английски( 2 години съм живял в Германия)Това че българският ми език е лош не означава че немога да общувам с хорота
148
1
 
0
 
! Отговори
gogo преди 14 години
Сюлейманчооо, лЕчи си кой е спал в часовете по Български (ако си ходил въобще на училище)...как смяташ да те вземат на сериозно хората, след като пишеш като първолак? А? Като си в Рим, прави като Римляните...демек, поне като си "на гости" научи как да пишеш...поне това...иначе у вас си гледайте сателита, ама на улицата не се излагайте...
147
1
 
0
 
! Отговори
Сюлейман преди 14 години
Аз не оценявам един човек, по това дали е християнин или мюсюлманин, дали е българин или ***, дали е по-малък или по-голям от мен!!!Bсеки човек си има + и - ,всеки човек е с различен характер, някои са противоположен на моя, но това не означава, че трябва да ги мразя и да ги дискриминирам!!!
146
1
 
0
 
! Отговори
Сюлейман преди 14 години
до:zorroИзлагаш се по това, че всички хора ги слагаш в една торба...С тази постъпка ти излагаш и свойта религия.Hевярвам една от религиите, която и да е, да учи на това, как да се дискриминират хора от различни религии..
145
1
 
0
 
! Отговори
Сюлейман преди 14 години
до:zorroна последния си коментар(143) си се изложил и то твъвде многолечи се и ти от коя част на обществото сиза съжаление успелите турци в България са твърде много ти може и да не ги познаваш ако не ги сбъркаш с политиците!!!
144
1
 
0
 
! Отговори
г преди 14 години
Самият Б Димитров е казвал, че един храм се строи, реставрира или ремонтира в зависимост от нуждите или по-точно от броя нуждаещи се !!! По закон е така.От тук въпрося коя е причината благоевградската джамия изобщо да се пуска в действие ?! Колко мюсюлмани има регистрирани в града? Питам аз ?!!!!!!! При положение, че всяко село в региона в което има мюсюлмани си има своята джамия и тя спокойно покрива местните нужди !!!!!!!!!!!!!!!!!!
143
1
 
0
 
! Отговори
zorro преди 14 години
Проблемът ви е, че и вие не знаете какви сте, тука се турчеете в Турция не ви искат, който се чувстваше турчин той замина и се устрои в Турция, а тука останахте най-долната *** изметта на общността, наричаща се мюсюлмани. Така, че си налягайте дрипите и трайте такава ви е кармата, колкото ви отдрежем толкова, ще си хапнете!
142
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
ot koga vi go govorq tova tapanari
141
1
 
0
 
! Отговори
zorro преди 14 години
Аз да попитам, братятя мусулмани, пишещи из форума, 95 % от "майсторите-строители" са *** или амуджи, ами не могат ли за Аллах да прости, да спретнат едно ремонтче на това произведение на изкуството, на тоз паметник на културата, със какво сърце те ще вземат 25000 лева да сменят 6 керемиди и да варосат дувара, то май сте вярващи само за пред Сокола иначе и ракийка си пийвате и саламче нагъвате, сигурно и на ходжата пезевенк думате като ви направи забележка.
140
1
 
0
 
! Отговори
пожарникар преди 14 години
джамията да се дозапали
139
1
 
0
 
! Отговори
pa6ata преди 14 години
mn li te e qd?
138
1
 
0
 
! Отговори
съсед преди 14 години
Е...вече ми писна!!! От прозореца ми се виждат "пораженията" на джамията.От пожара на съседния магазин са се счупили точно 6 ШЕСТ!!!!!!!! керемиди.Друго няма!!! Защо,питам аз , кабинета отпусна 10 000 лв.? Изобщо някой представител на властта погледнал ли е "щетите"?Поредния абсурд?!?!
137
1
 
0
 
! Отговори
аз преди 14 години
че то това ние които сме от благоевград още когато писахте "новината" го казахме,ама кой слуша....