200 тира в километрична опашка пред ГКПП Кулата

Отворени са пунктовете Капитан Петко войвода и Златоград–Ксанти
22 яну 2010 09:33,
23
200 тира в километрична опашка пред ГКПП Кулата
Пети ден гръцки фермери блокират границата. Снимка: Булфото

Около 200 тира, чакащи да преминат в Гърция пред ГКПП Кулата, отново оформиха опашка, дълга четири-пет километра, която наближава петричкото село Марикостиново.

"Такава е картината на петия ден от началото на блокадата на протестиращите гръцки фермери при съседния граничен пункт Промахон, паркирали тракторите си на трасетата за преминаване", обяви Тодор Георгиев, началник на Регионална дирекция "Гранична полиция" – Смолян.

Засега няма информация от протестиращите кога евентуално ще бъде отворен нов "прозорец" за преминаване и докога ще траят фермерските протести, допълни Георгиев.

Движението през ГКПП Илинден–Ексохи е възстановено тази сутрин в 7 часа, но по предварителна информация то ще бъде отново блокирано от протестиращите гръцки фермери в 11 часа.

В момента е безпроблемно преминаването и през другите два пункта на българо-гръцката граница – Капитан Петко войвода и Златоград–Ксанти.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
0
 
! Отговори
GOSHO преди 14 години
ИСКАМ ДА ГЛЕДАМ ФИЛМЪТ "ВОЙНАТА НА ТИРОВЕТЕ СРЕЩУ ТРАКТОРИТЕ "
2
0
 
0
 
! Отговори
leodji преди 14 години
Vnimanie na vry6tane ot kavala v posoka kym Zlatograd nqma ukazatlni tabeli
1
0
 
0
 
! Отговори
Светофар преди 14 години
Много по- малко време и пари ще загубят, ако влязат в Гърция през двата отворени гранични пунката, вместо да висят незнайно колко дни на едно място и да чакат на босия цървулите. А и нали се сещате, че идеята да минат през Кулата не е защото не знаят за останалите две ГКПП, а защото на Кулата митничарите са "свои хора" и товарите ще минат, а на другите пунктове не е постлано. Няма да е лошо мобилните групи на митниците да проверят товарите и документите на всички чакащи камиони.