Пловдивски старейшини доят крави във Facebook

Десетки общинари чатят, баш краварят обаче им спря нета
4 мар 2010 12:31,
112
Пловдивски старейшини доят крави във Facebook
Снимка: farmville.com

Пълен цирк се разиграва в пловдивския общински съвет от сутринта. По време на заседанието на местния парламент няколко общински съветници бяха засечени да прекопават фермите си във Facebook.

Най-усърден с мотиката бе общинският съветник от „Атака” Димитър Керин, който беше хванат да копае лозето си и да сади патладжани.

Друг местен старейшина чатеше в Скайп, трети дояха крави и събираха яйцата от виртуалния курник.

Действията им бързо бяха забелязани от шефа на общинския съвет Илко Илиев, който побесня и се развика на "стадото" от 51 старейшини.

Това за минути секна доенето на кравите и прекопаването на фермите във Facebook.

Няколко минути по-късно грижата за развитието на селското стопанство в глобалната мрежа продължи.

Това накара Илко Илиев да издаде заповед, с която достъпът до интернет на територията на цялата супермодерна сграда на общинския съвет да бъде спрян.

Всичко това се случи по време на дебатите за бюджета на Пловдив за 2010 година.

Обидени, мастити фермери отидоха да изпият по едно кафе в бюфета, нищо че обсъждат парите на града.

Dnes.bg припомня, че за ремонта и оборудването на новата зала на пловдивския общински съвет бяха дадени над 2 милиона лева.

Допълнително пари бяха отделени за закупуване на нови лаптопи на всички 51 общинари.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


112
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
89
0
 
14
 
! Отговори
Доббре дошли в БГ преди 14 години
Е голяма работа пък вие сега!Нали само по 3000 лева заплати взимат.Вие пък искате и да работят...
88
1
 
7
 
! Отговори
Анализатор преди 14 години
Най- странното в такива моменти е, че много хора ни крава, ни дърво, ни картоф са отглеждали през живота си, но яко цъкат виртуални ферми и са запалени на тема селскотопанство и животновъдство. Ама уви само пред компютъра. Друго си е да работен в нереалния си свят, а кот излезеш на улицата да си купуваш турски доматки, и гръцки гранясал чесън. Тц, тц няма дух в тоз нрод вече, няма.
87
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
хахахахахах, много забавно, ама тези *** могат ли да работят с нет???????
86
0
 
3
 
! Отговори
диян иванов преди 14 години
значи имат много свободно време
85
3
 
3
 
! Отговори
очевидец преди 14 години
Лаптопите на съветниците нямат браузери дори. Проверявайте си информацията. Керин на миналата сесия беше с личния си лаптоп и мобилен интернет.
84
0
 
1
 
! Отговори
... запознат преди 14 години
айде малко факти, дано повече хора ги изчетат преди да ми изтрият поста. 1-во тая новина е стара и леко изопачена. 2-ро в сградат на Обс в Пловдив интернет няма и не е имало и само със мобилен може да се включиш. 3-то лаптопите на общинските съветници дори нямат интернет експлорър и няма как те да влезнат в нета. Керин са го снимали още миналата седмица eto kude : ***.bg/view_article.php?article_id=487800
83
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Стареишини доят крави,а някои си ги поеб...ат!
82
1
 
5
 
! Отговори
по-обективен преди 14 години
Напротив, напълно прав съм да критикувам хората, че си клатят краката на работа, ако заплатата им идва от моя джоб. Също както и моят работодател (в случая - аз самия :D) би имал пълното право да ме критикува, ако ме хване да садя чушки в интернет. Дали в другите градове правят същото и дали е разтягане на локуми - т'ва мен не ме интересува, 'щото няма отношение по темата.
81
2
 
2
 
! Отговори
Мавзолей преди 14 години
колега,спрете се малко,я от днес.бг да ви таксуват за реклама
80
2
 
0
 
! Отговори
музей преди 14 години
мога да бачкам в друг град за двойно по-голяма от моята заплата отново в тази област, но не искам, защото не е коректно
79
2
 
0
 
! Отговори
музей преди 14 години
момчета връзките са нещо относително, да наистина повечето хора са с връзки назначени в общинската и държавна администрация, аз също съм с връзки, но аз имам връзки да работя на много по-високо ниво, но в този случй връзките ми пречат... за такава работа, а какво да направя след като навсякъде в моята област ме знаят понеже фамилията ми е свързана с тази работа, и какво мога да направя след като винаги съм искал да работя това?
78
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
В общините цари голяма бюрокрация и всички, които работят там са в роднински или други връзки. Случайни хора там няма. Наскоро разбрах, че съществува Дирекция по превенциите- с директор, секретарки, експерти и т.н. С какво се занимават? ! Сигурно по цял ден плюнчат молива и отглеждат домати във фейсбук!
77
0
 
4
 
! Отговори
иво преди 14 години
аме да ме издоят и мене.дани каназирева е доста оправна мисля.нахалници.
76
0
 
5
 
! Отговори
victorio преди 14 години
bezdarni nenormalnici
75
3
 
13
 
! Отговори
работещ преди 14 години
Аз сам си плащам заплатата и мога да си правя с времето каквото искам. Само че тия ***, които реват за пари, а работа за 5 ст не са свършили нямат никакво право да злоупотребяват - да напуснат работа и вкъщи да си хранят кравите във фейсбука и да направят място на хора, които искат да си изкарват хляба с труд. И без това безработицата расте непрекъснато.
74
3
 
9
 
! Отговори
VanDalkA преди 14 години
Те сега тренират и се учат виртуално, защото след година и половина може да им се наложи да я вършат тази работа РЕАЛНО! От жителите на Пловдив зависи! Нека добре да помислят кого избират..........
73
2
 
13
 
! Отговори
Петърчо преди 14 години
Баси! Веднъж да ги хванат да работят нещо и то нещо да се окаже виртуално! :D Е поне работят виртуално. Сигурно колегите им от другите общини нито това не правят. :D
72
2
 
14
 
! Отговори
bankata преди 14 години
абе поне порно да гледаха..
71
2
 
2
 
! Отговори
хахах преди 14 години
До 70 - съгласна съм... и аз ако взимам 300 лв ще чатя, ще садя *** и ще си бъркам в носа вероятно, но първо всеки има избор и второ точно в Пловдивската администрация взимат повечко.
70
1
 
1
 
! Отговори
музей преди 14 години
не е правилно, е все пак трябва да си призная че с командировките, конференциите... накрая ми се връзват около 450 лева средно месечно, но е ви факт че в общинската администрация и други институции не падат под 600 и то без да ходят лятото на обекта на 35 градуса да правят разкопки и да опазват културните ценности, ама какво да се направи?