Пловдивски старейшини доят крави във Facebook

Десетки общинари чатят, баш краварят обаче им спря нета
4 мар 2010 12:31,
112
Пловдивски старейшини доят крави във Facebook
Снимка: farmville.com

Пълен цирк се разиграва в пловдивския общински съвет от сутринта. По време на заседанието на местния парламент няколко общински съветници бяха засечени да прекопават фермите си във Facebook.

Най-усърден с мотиката бе общинският съветник от „Атака” Димитър Керин, който беше хванат да копае лозето си и да сади патладжани.

Друг местен старейшина чатеше в Скайп, трети дояха крави и събираха яйцата от виртуалния курник.

Действията им бързо бяха забелязани от шефа на общинския съвет Илко Илиев, който побесня и се развика на "стадото" от 51 старейшини.

Това за минути секна доенето на кравите и прекопаването на фермите във Facebook.

Няколко минути по-късно грижата за развитието на селското стопанство в глобалната мрежа продължи.

Това накара Илко Илиев да издаде заповед, с която достъпът до интернет на територията на цялата супермодерна сграда на общинския съвет да бъде спрян.

Всичко това се случи по време на дебатите за бюджета на Пловдив за 2010 година.

Обидени, мастити фермери отидоха да изпият по едно кафе в бюфета, нищо че обсъждат парите на града.

Dnes.bg припомня, че за ремонта и оборудването на новата зала на пловдивския общински съвет бяха дадени над 2 милиона лева.

Допълнително пари бяха отделени за закупуване на нови лаптопи на всички 51 общинари.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


112
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
69
2
 
6
 
! Отговори
До музея преди 14 години
Намираш ли за правилно да вземаш само 300 лв. Докога ще търпим. Геноцид е тва. Геноцид срещу всички нас
68
1
 
13
 
! Отговори
хахах преди 14 години
Поздравления за забавната статия, разсмя до сълзи :))))))))))То е ясно, че това го правят и в частните фирми, и в държавната администрация. Моите служители също чатят и влизат във FB, но след като си свърши работата човек, има право да пуши, пие, яде, чати и пр. каквото му допада. Само че те не взимат решения за бюджета на цял град, нито въобще имат подобни отговорности. Затова държавата е на това дередже, защото всеки си прави каквото иска и никой не осъществява нито мениджмънт, нито контрол.
67
1
 
6
 
! Отговори
15 MINUTES OF FAME преди 14 години
смях смях смях ако и извадат и казаните да си варят ракийца ще е супер а може и някой връзка с праз да разпънат по масите и сланинка с вино
66
1
 
7
 
! Отговори
manuelche преди 14 години
Доят кравички, събират яйца, садят ***... Точно като мама и тате им на село...
65
2
 
9
 
! Отговори
музей преди 14 години
момчета прави сте. аз също съм държавен служител, работя в музей, заплатата ми е 300 лева, наистина чатя и си пилея времето в нета, искам да спра с тази простотия. не може да се отрече обаче че когато има работа си я вършим съвестно, организираме разкопки, експедиции... не сме корумпирани като някои други институции
64
0
 
5
 
! Отговори
Радослав преди 14 години
Ахаа,той Бойко Борисов,за това ли казваше,,да си почистим къщичката,,....Те милите даже прекопали,засяли.....какво ли не прави човек за няколко бона месечно,че и крави доят.....Радвайте се хора,за ГМО не знам дали ще ни пробутат,но от утре ще пуснем на пазара и виртуални доматки,краставици че и ***,излизаме от кризата.
63
1
 
3
 
! Отговори
До 61 преди 14 години
Тъпчо, разбира се, че трябва да гласуваш. Въпроса е...ЗА КОЙ!
62
0
 
7
 
! Отговори
Сурсупудула преди 14 години
А що държавен служител по цял ден чати из мрежата на abv.bg, не е истина просто.. d47ab...*@*.html.chat и IP адрес 212.122.ххх.ххх , които са изцяло на Министерски съвет. Десетки са, близо до 100. А ние нека си чакаме да решават проблемите на България.
61
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
ше хода да гласувам следващия път ли :)
60
2
 
13
 
! Отговори
Сурсупудула преди 14 години
Фейсбука се очертава като чалгата на света. Куцо, кьораво и сакато........
59
5
 
15
 
! Отговори
бамби преди 14 години
ето ви резултата от facebook-a. големият хит, голямото чудо. цял свят е луднал по този глупав сайт.
58
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Па нема лошо и аз тъкмо прекопах лозето :))) е ама съм на обедна все пак :P
57
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
хората са заели топло местенце и 4 годинки до изборите ги пиши бегали
56
5
 
7
 
! Отговори
Обективен преди 14 години
А на теб кой ти плаща заплата, докато пишеш коментари и браузваш из нета? Не си прав да критикуваш хората за неща, които ти самия правиш. А самото цъкане в нета явно не е причината за глупавото управление на държавата недалновидните решения, които се вземат. Преди 15 години нямаше фейсбук, обаче пак се правеха глупости, така че това в момента е търсене на евтини сензации и разтягане на локуми. А и не само в Пловдив се прави така. Редно е и за другите градове да се напише по нещо.
55
1
 
2
 
! Отговори
stefo преди 14 години
a taka nie plashtame danaci da im kupqt laptopi da si sadqt fermite teq shiba.....i vmesto da napravqt neshto polezno kato na primer da zapalnqt dupkite po patishtata i oshte kup polezni za obiknovennite hora neshta 4e kak da si platq danaka kato parite mi utivat za laoptopi na fermeri !!!!!!!!!!!!!!!!!
54
0
 
5
 
! Отговори
отегчен преди 14 години
Много е яко да се спре достъпа до майл клиенти. Така например колежката, която използва единствено абв.бг като служебна поща и на нея получава голяма част от кореспонденцията си, много ще бъде улеснена. Освен това дори да се спре достъпа до всички развлекателни сайтове пак ще останат игри и сайтове, които да се играят и разглеждат по време на работа, от тези на които им дреме за работата.
53
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
еми толкова ли е сложно да направят съответните настройки на сървъра, през който минава нета да баннат фейсх*йк, туитър, свежо и т.н.? Егати ИТ специалистите имат в община Пловдив...
52
4
 
13
 
! Отговори
ЗЛОБЕН преди 14 години
ЗНАЧИ ЛАПТОПИ ЩЕ ИМ КУПУВАТ? НЕ ЛАПТОПИ А МОТИКИ 8 МИ НОМЕР ДА ПОЛУЧАТ *** И ОБЩИНАРИТЕ , *** И ДЪРЖАВАТА.МЛАДИ, БЯГАЙТЕ ОТ ТУК ЧЕ, НИКОГА НЯМА ДА СЕ ОПРАВИМ.КОЙТО ОСТАНЕ ЩЕ Е ИЛИ ДЕПУТАТ ИЛИ КЛОШАР.
51
1
 
3
 
! Отговори
Николай преди 14 години
А барабар с животните май и "усърдно трудещите се" общинари трябва да се изколят ....
50
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Статията е КРАДЕНА и ЛЪЖЛИВА. Първо е от миналата сесия, ама Днес.бг са решили днес да си я копнат. Цялата работ абеше, че Керин си бше отворил фейса на личния компютър, ама това пак миналата седмица, нямало е скайпове и тем подобни други глупости. Просто от Днес.бг са решили, както си правят всички други статии, да краднат инфо от някъде, да го "окрасят(измислят, излъжат) и айде, сензацийката е готова