Мечката убиец застреляна край смолянското село Кутела

В понеделник тя нападна и уби 65-годишен мъж
20 май 2010 13:09,
190
Мечката убиец застреляна край смолянското село Кутела
Снимка: Булфото

Мечката, която най-вероятно е причинила смъртта на 65-годишния Никола Шиков, е застреляна по обед в района на село Кутела, съобщиха от РИОСВ в Смолян.

Хищникът е убит в местност между селата Кутела и Славейно. 

В хайката за преследване на стръвницата са участвали 20 ловци и горски служители от района.

Има вероятност мечката да е с малко мече, затова районът се обследва, за да може то да бъде открито и настанено в зоологическа градина.

В понеделник обезобразеното тяло на Шиков бе открито от две жени, които се разхождали в гората над селото.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


190
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
83
6
 
8
 
! Отговори
Волов преди 13 години
*** сте си и *** ще си останете! Напълнили са ви тиквите с глупости по кабелната която гледате и станахте голямите защитници на природата. Ходете прочетете какво означава ЦТРЪВНИЦА, след това коментирайте пишлемета!
82
2
 
4
 
! Отговори
пиленце преди 13 години
Аз не съм щатен природозащитник. Просто мисля, че тоталното избиване на кучетата ще разчисти градовете, но едва ли ще реши всички проблеми. А и има доста несправедливи неща. Едва ли е нужно някоя бабичка на село да плаща градски данък затова, че е приютила улично куче да го храни на синджир. Но пък онези дето си ги държат в апартаментите са длъжни да им осигурят и грижи и намордници, за да не хапят. макар, че реалон не знаеш, кое е по-лошо? Нападнаха ме десетина каракачана, а ме ухапа минипинчер
81
2
 
7
 
! Отговори
аз преди 13 години
А дали"ТАЗИ МЕЧКА Е УБИЛА ЧОВЕК" , или е просто първата, която са видяли?
80
9
 
8
 
! Отговори
ghjfghj преди 13 години
Нещастници. Ние сме нация от *** комплексари. Не искам да съм българин вече! Писна ми!!! Майната им на всички отговорни за злината ***. Как пък поне един човек няма, който да мисли тук. Не знам вече нямам думи. Лека му пръст на загиналия и да почива в мир, но мечката не е виновна че се е опитала да си запази мечето. Но какво да обяснявам...
79
4
 
10
 
! Отговори
Word's Worth ! преди 13 години
Кларита на мен акъла не ми побира откъде се взехте вие сбърканяци , които поставяте живота на животните над този на хората , ТАЗИ МЕЧКА Е УБИЛА ЧОВЕК , в момента , в който убие човек вече няма значение дали е застрашен вид или дали има мече или защо го е направила , не са тръгнали да стрелят по всяка мечка сигурно имат някаква идея коя може да е , НИЗКОХУМАННО е това , че никой не съчувства на семейството на този човек , всички говорите за *** мечка ... зелена чума !
78
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Всички, които поставят на едно ниво живота на човек и животно са откровени психопати. Някои им викат "природозатници".Щях да симпатизирам на последните, ако разбираха смисъла на това понятие. Например защо не се борят за забрана на лова като вид "спорт" или хоби някакво( извратено разбира се), а само защитават кучетата. Щото там са програмите с пари на европейския данъкоплатец - подсказвам за недосетливите.
77
5
 
11
 
! Отговори
Кларита преди 13 години
Ние сме, преобладаващо нация от *** и низкохуманни ***. Затова тук животът нито на мечката - майка, нито на човек е ценност! Умът ми не побира, как се гърми по мечка с мече, как се стреля защитен вид и защо, след като не се знае, дали тази мечка е нападнала човека. На всичкото отгоре, мечката била някъде към 60 кг. Т. е., малка мечка!!!
76
3
 
14
 
! Отговори
jasemi преди 13 години
Ами ако не е същата?
75
1
 
9
 
! Отговори
агент 007+0,000001 преди 13 години
А горският агент под прикритие ли е бил, в операцията "Мечките"? Защо не се е легитимирал, когато мечката го е изненадала?
74
1
 
5
 
! Отговори
Цветанов преди 13 години
Издаваме лиценз за отстрелване на мечки: "Licence to Kill" като на Джеймс Бонд, но само за мечки
73
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Абе няма значение дали е същата мечка. Хората са излязли да убият мечка. Видели са някаква и просто са я гръмнали. Важното е да имаш трофей от мечка. Да си закачиш главата и над камината.
72
1
 
7
 
! Отговори
Цветанов преди 13 години
Имаше агент провокатор и той издаде мечката изедник.
71
6
 
3
 
! Отговори
Четири Лапи преди 13 години
г-н/г-жо АХА,Ние сме Четири Лапи ЕООД, а не *** ЕООД. Моля да си вземете бележка и да не ни безпокоите с кореспонденция за горепосоченото дружество.
70
2
 
12
 
! Отговори
Иво преди 13 години
Вчера писаха че имало над 200 мечки в района - как разбраха че точно тази е убила човека?
69
6
 
4
 
! Отговори
Четири Лапи преди 13 години
Г-н Веско, ще предадем на г-жа Б.Бардо вашата покана! Надявам се в поканата ви влиза и настаняването (посрещане на летище с лимузина, апартамент в Шератон, преводач и личен шофьор). На какъв адрес може да ви пратим сметката?Не разбрахме само последната ви реплика: съжелявате че сте останали с основно образование? Не се притеснявайте, Четири Лапи не сме образовани.
68
5
 
13
 
! Отговори
хм преди 13 години
Странна работа - според вас, когато мечката защитава малкото си, това е нормално, но същите вие се репчите, когато човек защитава детето си от куче примерно. Как става тая работа?
67
8
 
13
 
! Отговори
R преди 13 години
Има една поговорка "който го е страх от мечки да не ходи в гората"За кавко им трябваше да убиват мечката ? Да я бяха упоили и да я закарат в някой от резерватите. Плюс това не съм сигурен, но мисля, че в БГ е забранен отстрелът на мечките.И другия въпрос. Как са разбрали, че е същата мечка ?
66
5
 
12
 
! Отговори
Vesso преди 13 години
До "Четири лапи". Ще посрешнем Бриджит Бардо, както я посрешна кмета на Букурещ преди няколко години, след като бе отстрелял бездомните кучета в града и тя бе решила да му "набие" "кучепоклонизъм". "Да бе дошла преди 40 години щеше да бъде събитие. Сега не е." Защо никой от тези които сега рипат срещу разтрела на мечката, не рипат срещу бездомните кучета, които унищожават сърни,зайци,яребици и фазани в полето и гората? О, жалко основно образование, о страшно невежество народно!
65
4
 
10
 
! Отговори
AXA преди 13 години
МНОГО СТЕ *** АМА МНОГО
64
6
 
12
 
! Отговори
veronika_honda преди 13 години
А, бе, абсолютни нещастници са тея дето са убили мечока. Това да защитиш детето си е в реда на нещата - вика му се природа. А който го е страх от мечки да не ходи в гората.