Мечката убиец застреляна край смолянското село Кутела

В понеделник тя нападна и уби 65-годишен мъж
20 май 2010 13:09,
190
Мечката убиец застреляна край смолянското село Кутела
Снимка: Булфото

Мечката, която най-вероятно е причинила смъртта на 65-годишния Никола Шиков, е застреляна по обед в района на село Кутела, съобщиха от РИОСВ в Смолян.

Хищникът е убит в местност между селата Кутела и Славейно. 

В хайката за преследване на стръвницата са участвали 20 ловци и горски служители от района.

Има вероятност мечката да е с малко мече, затова районът се обследва, за да може то да бъде открито и настанено в зоологическа градина.

В понеделник обезобразеното тяло на Шиков бе открито от две жени, които се разхождали в гората над селото.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


190
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
103
4
 
8
 
! Отговори
Лого преди 13 години
И аз те разбирам. Някои нещша са наистина сложни. Но не и това дали да има *** в града. Уличните *** не са нито олицетворение на природата, нито ще липсват на някой. Те трябва да бъдат 100% избити, дори 120% заедно с "домашните", които се разхождат без синджир И (не или) намордник.Вън фондация "Четири лапи" от България!
102
2
 
2
 
! Отговори
Deborah преди 13 години
Ami ako ubitata hishtnica e neina sestra ili treta bratovchedka ...?!!!Sega i malko meche ?! Ami ako sa 2 ? V gorata sam i bez orajie e opasno, mechki valci kucheta niama dokato se poiavat i ni napadnat... Posle razbirame che ima, no vinagi "posle" ili "sled tova"
101
2
 
6
 
! Отговори
пиленце преди 13 години
И ти си прав. Не зная как да се реши проблема? Реално аз не бих създал такава организация на живота, защото е ад. Но който го мисли да си го *** на главата. без да страдам аз, разбира се. Но едва ли? Проблемите водят до нови такива. Аз съм за отстрелване и убиване на настървените ***. Но пък и едва ли бех одобрил пълното изтребление на всяко псе. Аз харесвам вълците в гората, а не в града. Разбира се, че няма да се оставя да ме изядат, но и няма да тръгна да ги стрелям за кеф. Сложен свят.
100
1
 
4
 
! Отговори
резняк преди 13 години
сега от НАТО ще осъдят хората убили мечката до живот;
99
2
 
6
 
! Отговори
пиленце преди 13 години
Преди да въведат тези скапани латински норми на живота старите българи си имаха кучета, хранеха ги, в къщите си и не ги изоставяха на улицата. А сега скапаният весвишен изби българите, насели земята ни с *** и други, а въведоха като добавка и латинският модел на живота. Е, ще си имате кучета на синджири, ще си ги търгувате, но няма да имате български кучета-демократи, а разни вносни породи. тук-таме по някое нормално необлагородено с родословия псе. Видяхте питбуллите до какво водят?
98
5
 
9
 
! Отговори
vfhgjh преди 13 години
*** народ сме българите..*** и робски..защо да е престъпление диво животно да нападне човек, а хората да могат да си строят къщи в близост до тях..данеби да са говорили с мечката може ли. Докато не започнм да уважаваме природата нападенията на животните ще са най-малкото, което ни очаква. Болни човешки мозъци са решили, че човешкият живот е висша ценост, да бе, *** сме хората и най-нисши в природата..
97
5
 
6
 
! Отговори
Лого преди 13 години
Този въпрос *** и го задай в Грейт Британ! Защо те нямат вълци? Не у нас! Нека има у тях. Нека има лъвове в Африка. Нека има и мечки у нас, ама да не е прекалено. И да няма кучета по улиците на градовете, бе!Вън фондация "Четири лапи" от България!
96
1
 
5
 
! Отговори
пиленце преди 13 години
Бъркаш, нещо? Животното няма цена, нито човека. Друг е въпроса че го използуват като стока и му определят такава. Идвете страни са прави при определено положение. Едно е овне за търговия, а друго е, ако съжалиш някое бездомно куче и го оставиш в двора си като му отделяш храна. А и те повечето селски кучета са вързани на синджир, за да не бягат насам-натам. Не толкова да не хапят, колкото да не изпотъпчат разсада. Щото то не остана кой да хапят. Ако всичко избиеш, ще останат питбулли, доберманни.
95
3
 
8
 
! Отговори
КучеФоб преди 13 години
Хайде сега и всички *** от градове и села да ги пратят при мечката!!!
94
2
 
4
 
! Отговори
пиленце преди 13 години
А, защо искаш да не останат вълци, мечки ид руги животни? Не забравяй, че по еволюционно сътворение, последе не създаден човека. Значи без него нищо не се губи в природата. Създаден е да одухотвори и оцени красотата на създаденото, преди него, да го пази и цени. А не да се множи като животно, неограничено, да троши наред, да избива за кеф наред? Нещо човечеството е сбъркано като цяло, макар отделните хора индивидуално свестни. Че ако изчезне вълка, ще изчезнат и други неща. Свързани са.
93
4
 
5
 
! Отговори
до 84 преди 13 години
Нужно е всяка бабичка на село да плаща градски данък затова, че е приютила улично куче да го храни на синджир. Всеки плаща вода на кубик, ток на киловатчас, независимо дали е на село или не. Кучето също струва пари + трябва да е за синджир. А ако не е на синджир: ГЛОБА!!!
92
5
 
9
 
! Отговори
Лого преди 13 години
Тази организация иска да има мечки и вълци по горите на България, които да ядят хора и овце, за да се обезлюдяват селата и да умира селското стопанство. В Германия и Англия няма нито един вълк, лисица и мечка от повече от 200 години.Вън фондация "Четири лапи" от България!
91
5
 
9
 
! Отговори
Лого преди 13 години
Тази организация застрашава националната сигурност. Тя има за цел да има глутници от бесни *** по улиците и хората да бъдат хапани и да губят пари за ваксини и време по лекари. Децата да не може да играят по улиците, а да се крият и пушат по входовете.Вън фондация "Четири лапи" от България!
90
4
 
8
 
! Отговори
Лого преди 13 години
Новото ми лого, с което ще се подписвам под всеки коментар. Правя го, защото това е една долна организация, която има за цел да пречи на развитието на България, на българиските деца с мръсни методи: точене на пари от бюджета за ненужни манипулации с животниВън фондация "Четири лапи" от България!
89
3
 
12
 
! Отговори
Enf преди 13 години
Е, те откъде разбраха, че е същата мечка, тя да не ходи с табелка"аз съм мечката убиец"
88
2
 
7
 
! Отговори
пиленце преди 13 години
Дивеча се избива и от дружинки и от бракониери. И понеже няма какво да ядат дивите популации, защото са нарушени, те се приближават и към хорските места и животни. И кой каквото намери. Мечката едва ли е търсила горския да го яде, но ако е била с мече, го е нападнала по инстинкт, от такава близост. жалко, че са се срещнали и точният извод. Сега и горския и мечката са мъртви.
87
6
 
9
 
! Отговори
Дядо Мецан преди 13 години
Бездарни селяци! Нито са сигурни, че мечката е причина, ако да - дали е тази, нито знаят къде е мечето... Ама и май не ги брига особено и като нищо ще го оставят да умре само. В зоологическа вас трябва да тикнат, с пушките ви навряни отзад, бездарни селяци, прости! Гррррр...
86
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
това да си българин си е чисто проклятие.За мен вече е късно, но децата си ще ги изгоня от този "земен рай" на олигофренията.
85
1
 
5
 
! Отговори
пиленце преди 13 години
Ловците нали си имат дружинки, ловен сецзон, разрешение по дивеч? Предполага се, че горските наблюдават популациите и спрямо това разрешават какво да се ловува? Не зная. Рядко ходя за гъби, но винаги се промъквам, като нинджа, щото се трещи като на война. А при толкова снайперисти, дето се гърмят из храстите, не знаеш кой по кого стреля. Прелитат кучета, трещи се, мучи се? Сякаш си на средновековна битка, в мини модел. Но е готино, ако намериш някоя сърнела, неизкоренена от ***.
84
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Така, така. Нека мечките се научат да не закачат хората, когато им влизат в леговището, ами да ги посрещат с мед и прибрани нокти.