В Пловдив приключи операция "Майките"

119 са уличени, че са ощетили бюджета със 100 бона
21 юни 2010 20:02,
468
В Пловдив приключи операция "Майките"
Снимка: Булфото

Операция "Майките" приключи в Пловдив. Този път обаче тя не беше проведена от МВР, а от НОИ.

119 майки от Града под тепетата са уличени, че са ощетили държавата с над 100 хиляди лева.

Това стана ясно, след като от Националния осигурителен институт започнаха да проверяват кои родители са пуснали децата си на ясла, а в същото време са получавали обезщетения за гледане на дете в размер на 240 лв.

"Ние направихме засечка с данните на общината и установихме злоупотребите", каза началник-отдел "Контрол на краткосрочните плащания" в РУСО – Пловдив Магдалина Чакърова.

Тя посочи, че тези, които са получавали обезщетения за гледане на дете неправомерно, сега ще се наложи да върнат парите обратно в хазната.

Майките от Пловдив приеха остро новината за проверките и имат обяснения защо са попълвани декларации с невярно съдържание.

Борислава Тодорова е майка на 6-месечно дете и смята, че не е редно родители да връщат пари, особено в условията на криза, при която се чудят как да свържат двата края.

"Даже чух, че има майки, на които не са им дали парите, а сега искат от тях да ги възстановят", казва Тодорова.

Кремена Колева е майка на 3-месечни близначки. Тя е на мнение, че един родител не би имал възможност да извади накуп 2000 лева и да ги даде на държавата.

Още по темата

От Регионалното управление по социално осигуряване не приемат оправданията на майките и казват, че всяко нарушение се наказва.

Взетите незаконно пари майките ще трябва да върнат или накуп, или разсрочено. Ако това не се случи в рамките на следващите 2 седмици, съдебни изпълнители ще се намесят, за да съберат дълговете.

Очаква се скоро и в другите градове на страната да приключат проверките за неправомерно получаване на майчинство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


468
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
419
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Леле, що злоба, що чудесии.........тези майки доведоха държавата до фалит, да се линчуват! А тези в парламента, където си ги дондуркаме с нашите пари нека работят, дааааааааааа, направо мен би ме било срам да търся тези "огромни суми" с които някой все пак се опитва да отглежда БЪЛГАРСКИ БЕБЕТА! Добре, че вече малко българи раждат тук, в България! Няма за какво, обречени сме изцяло на простотията и по-добре някъде другаде отколкото тук, друга държава с радост ще отглежда нови поданници!
418
1
 
3
 
! Отговори
mamata преди 13 години
Добре де, тия пари първо те са си ги внесли сами в НОИ - това са техните вноски и съответно обезщетение. В декларацията, дето я попълват, се казва да не са изоставили децата в детско заведение, не да не ходи на ясла. А и яслата е услуга, спонсорирана от общината, какво общо има тя с НОИ? ***, съдете държавата, нека съдът ви даде тълкувание, не някакви *** чиновници!
417
0
 
4
 
! Отговори
Сапардчо преди 13 години
Здравей,Розово дяволче!Просто опитах да бъда ироничен...иначе основната ми теза е,че всеки,получавал пари НЕПРАВОМЕРНО , трябва да ги върне,по възможност с лихвите,като някои трябва да търкат наровете в Централния Софийски затвор,например.
416
0
 
8
 
! Отговори
pink_devil преди 13 години
445,"не стига" се пише разделно, за разлика от "неграмотен". Сега Гербарите са виновни! Преди бяха Станишев, комунисти, царя...всички, все някой ви е виновен на вас. Тези пари се дават, за да си стоят вкъщи и да си гледат децата. А относно кризата, условията са равни за всички.Стига вече с *** оправдания.Сапардчо, ти разлика между злоба и чувство за справедливост правиш ли?И пак казвам, нелепо е да знаеш само какво ти е позволено, но не и какво е забранено.Удобно е, но е нелепо и не минава.
415
6
 
0
 
! Отговори
ьяа преди 13 години
Сега и от маиките гледат да вземат нестига че с тези мизерни пари дето ги дават едвам се отглежда едно дете *** ГЕРБЕРИТЕ СМОТАНИ дано да са тези маики дето са гласували за герб че да им доиде акъла
414
2
 
9
 
! Отговори
pink_devil преди 13 години
Хора, що вeднага пак почнахте да лаете за правителство, ***, мафиоти и прочее. За тях ли е темата? Не е. Всички знаем за к'во става въпрос, не е нужно да разтягате локуми с цел да оправдаете майките. Първо, след като са майки, не значи, че законът не важи за тях.Второ, след като са крали, ще връщат-без значение дали са знаели или не.Как все си знаят правата, но не и задълженията?Аман от тарикати!
413
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Вие феминистките първо си платете далаверите , после давайте предложения !
412
6
 
2
 
! Отговори
степан преди 13 години
А каква беше санкцията към правителството, че не изпълни законът наречен държавен бюджет? Никаква! *** с ***! Гледай с кой са се заяли - с българските майки. Бойкооо, хората започват да не те понасят! Започни да вадиш парите на мошениците, а остави майките, децата и старците намира. И гледай филма "Титаник", за да видиш как се постъпва с тези хора в кризисна ситуация!
411
0
 
3
 
! Отговори
хаха преди 13 години
НЕ
410
3
 
2
 
! Отговори
Ха ха ха преди 13 години
А КОГА ЩЕ ПРИКЛЮЧИ ОПЕРАЦИЯ "ИМИТИРАЩИТЕ ДЕЙНОСТ" ???Много операции,много нещо ,и всички заловени се оттърват с по едно мъмрене.НЯМА ЛИ ДА ИМА НАКАЗАНИ,ВЪРНАТИ ПАРИ,УВОЛНЕНИ.......
409
5
 
6
 
! Отговори
Митко преди 13 години
Как не ги е срам тия майки, така да ощетяват държавата, крали, яли, пили, ужас. СПоред мен само майките са виновни за ситуацията в България, Цветанов да проведе и операция - "Бащите", после операция "Децата", защото имам съмнения че и децата са крали от Държавата. Даммм нека да вкараме тия мошеници майките, децата, бащите, лелите, дядовците, бабите в затвора и тогава няма да имаме престъпност. Смешна държава. Аз се радвам че скоро напускам скапаната държава със скапаните управници!
408
5
 
7
 
! Отговори
баща преди 13 години
Майките в строг тъмничен затвор! Доживотни присъди за тия майки, дето искат да отгледат децата си в България. Светлина да не видят! На какво прилича това?Ето затова един лев няма да внеса повече на скапаните НОИ, НАП и всякакви бездушни съкращения, на които не им пука как и с какво отглеждам децата си. Майната и на държавата!
407
5
 
5
 
! Отговори
някой преди 13 години
До: номер 434А така значи! Майките масово са крали? А Юрий Галев тогава не е крал според теб така ли? Щото трябваше да го гръмнат, за да има някакво правосъдие, до момента се води неосъждан, въпреки че е крал масово гори и е изсичал дървета, това нас не ни ли ощетява? Майките повече ощетяват държавата от такива като Юрий Галев? И то да беше само той - безброй са "героите" а осъдителни присъди няма! Защо никой не се надигне срещу това безобразие, а майките сте захапали???
406
6
 
3
 
! Отговори
432-ри преди 13 години
До: 434-тиАко аз съм данъчен, ще те хвана защото си крал въздуха който си дишал без да си платиш съответния данък!Не се безпокой - ще ти намеря точка и алинея от съответния закон където го пише!Кодекса за Социално Осигуряване в момента е такава боза, че никой не знае кой на кого какво дължи! Дават ти да подписваш едни декларации, като в повечето случаи дори не знаят коя декларация трябва да подпишеш!
405
5
 
13
 
! Отговори
до 432 ри преди 13 години
З а никаква злоба НЕ СТАВА ВЪПРОС ,А ЗА ТОВА ,ЧЕ ПРОСТО СА К Р А Л И !!!Взимали са пари ,които не им се полагат ...И ТЕЗИ ПАРИ СА ВЗЕТИ ОТ И ЗА СМЕТКА НА ДРУГИ ДАНЪКОПЛАТЦИ ...!!!
404
5
 
4
 
! Отговори
Бъдещ пенсионер преди 13 години
Обръщам вниманието на злобарите към друга тема пак тук:Топим се с 1,5 млн. до 2040 година След 30 години пенсионерите ще са с 400 000 повече от сегаАз предлагам, когато пенсионерите станат с 400 000 повече от сега през 2040 година, тогавашното правителство да проведе една операция "Пенсионерите" да видим тогава кои 400 000 души взимат неправомерно пенсии!
403
7
 
3
 
! Отговори
някой преди 13 години
Добре бе, злобари, плюйте по майките, плюйте! Но се замислете, че и вие имате майки! Замислете се, че децата на тези майки са бъдещите данъкоплатци на държавата, а за да станат такива, първо трябва да бъдат отгледани и изучени.Пък вие плюйте, защото са ви взели от залъка и сега нямате джобни пари за повече бира и кебапчета!!!
402
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
РАЗБИРА СЕ ,ЧЕ СА ВИНОВНИ МАЙКИТЕ и че трябва да върнат парите ,та и с лихвите ...!!!Въпросът е друг -по какъв начин социалния пакет да не отива в *** ,които само от това живеят ,защото най-лесното е да се вдигнат детските ,НО НА КАКВО ОСНОВАНИЕ ЩЕ ЛИШИМ *** ОТ ТЯХ ...???Нали Европа ще ни изяде -ЧЕ ГИ ДИСКРИМИНИРАМЕ,нищо ,че *** ЕДНА СТОТИНКА НЕ ВНАСЯТ ,КАТО ДАНЪЦИ ,а само се ползуват от помощите !!!
401
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Станалото - станало. Сега би следвало да им се опростят тези пари и повече да не се случва. Те пък едни пари - сякъш с 200 лв. може да се гледа дете и сякъш майките са ги изпили тези пари. Детето ходи на градина не само защото майката работи а заради нещо по-важно - да се развива в детска среда. И вярвайте - майката през това време съвсем не си пие кафето по заведенията. Това е то ГЕРБ - за по хиляда лева изкараха обикновените хора престъпници!
400
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Така им се пада. Пред тази далавера и заменките бледнеят! Дижавата, моля Ви се, им плаща 240 лева на месец, а те прокцлетниците да пратят децата на ясла!!! Това си е "злоупотреба в особено големи размери" и трябва най-строги наказания. Пък и да им имам "проекта" - деца ще правят? Това приоритет ли е? Деца в България с лопата да ги ринеш... Да бяха садили тютюн, да ги финансираме, а те... Акъл трябва! Ама сега, като им вземат апартаментите ще се научат! Деца ли ще раждат ... ама ха!