Убиха мечката, скалпирала жена в Смолянско

За залавянето на животното бяха поставени 14 капана
5 авг 2010 09:03,
152
Убиха мечката, скалпирала жена в Смолянско
Снимка: Булфото

Мечката, която преди седмици нападна жена в смолянското село Малка Арда, е убита, съобщиха от РИОСВ-Смолян.

Още по темата

Острелът й от ловци е станал рано тази сутрин.

Убитият екземпляр е мъжки, възрастен, с тегло около 150 кг.

Като размер на тялото и следата, убитото животно съвпада с това, нападнало жената, каза Екатерина Гаджева, говорител на местната РИОСВ.

На 18 юни мечката нападна и скалпира 64-годишната Галя Димитрова, докато жената събираше гъби в гората край селото.

За залавянето на животното бяха поставени 14 капана в района между Малка Арда и село Кутела. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


152
Още по темата: мечка
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
112
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Айдеее, имало е мечки от дълбока древност, но сега изведнъж трябва всички да се избият. Аз предлагам да се избият мечките, да се избият вълците, да се избият зайците (защото изяждат реколтата), да се асфалтира планината, защото иначе е опасно някой да не се спъне, да се изсекат горите, за да не пречат на видимостта. Така ще се разрешат всички проблеми.
111
4
 
7
 
! Отговори
!!! преди 13 години
Най-вероятно пак не е убита мечката-стръвница и скоро няма да я убият. Идеята е как с едно разрешение за отстрел на мечка, да се отстрелят поне десетина други мечки. Така ще бъде, докато има баламурници дето викат потресаващо - не искали да убият мечката.
110
14
 
8
 
! Отговори
Потресаващо !!! преди 13 години
Това, че има хора, които се възмущават от отстрела на мечката-стръвница показва колко промити мозъци има вече и до каква степен е подменена ценностната система на обществото ни !Тъжното е, че повечето от младите хора вече не осъзнават, че човекът е най-висшето същество на тази планета и самите те са такива !Приравняват Човека с животното и дори го слагат на по-долно стъпало от скота !
109
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Когато в някой район има мечка стръвница тя се ловува - това си е от време оно!
108
2
 
10
 
! Отговори
kaizer do Lady преди 13 години
ако тази стрина е *** или баба ти как ще реагираш?Да ако трябва ще се избият всички мечки,но ще се запази живота на една баба.Ти като даваш пример за мушичките защо слагаш кубчета с отрова против ***,а?Я ми кажи кога *** е изяла човек?
107
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Me4kata sama li si e priznala
106
2
 
8
 
! Отговори
Caleb преди 13 години
Да бе - и миналият път казаха, че са убили мечката стръвница. Обзалагам се, че и в двата случая се касае за същото животно... сега ще видим дали няма да има и трета жертва.
105
0
 
6
 
! Отговори
TooN преди 13 години
Подкрепям 113!Възрастният екземпляр винаги бяга от човек, запомнете това! Освен ако не е стръвница! По-скоро нападащия е бил млад, търсещ си територия...
104
10
 
4
 
! Отговори
Lady преди 13 години
Много правилно име си избрал за себе си - съвсем на място! Който го е страх от мечки, не ходи в гората! И що за *** идея е да се ограничи броят на мечките? Тогава, ако някоя стрина пак налети случайно на някоя от малкото останали мечки ще ревнеш, че мечките трябва да се избият до крак, нали? Никакво понятие нямаш, какви са последствията за цялото равновесие в природата от изчезването на само една мушичка, какво остава, ако погубим цял един вид като мечката! Пълни глупости говориш
103
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
е то и предишната мечка отговаряше на "размер на тялото и следата", ама после като направиха тестове се оказа, че не е тя. Тия *** сега е вземат да избият всички мечки. Що ли си мисля, че като са от една порода повечето ще са с приблизително еднакви размери. Ще трябва да измислят някакъв друг начин да раберат коя е стръвницата
102
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
горкото животно, това ли е бил единствения възможен изход от ситуацията? Съмнявам се...
101
4
 
3
 
! Отговори
123 преди 13 години
Горкото животно го убиха за да не убие то беззащитна баба.Макар и от село тя е човек,за разлика от теб.
100
1
 
2
 
! Отговори
SWAT преди 13 години
koito go e strah ot mechki da ne hodi v gorata, mechkata ne sliza v selata vi, prosto selata vi navlizat v gorata, tova e teritoriq na mechkite i jivotnite, kolkoto navlizate s barakite si v gorata taka navlizate v tehniq dom tq za tova idvat v taka narechenite vi sela
99
0
 
1
 
! Отговори
ангел преди 13 години
абе ***,защо лъжеш хората- на теб ти трябват хора да се регистрират през твоя линк за да почнеш ти да печели,а на тях докато им дойде времето и те трябва да спамят като теб тука.знаем ги тея системи !!! ай изчезвай!
98
0
 
1
 
! Отговори
до 105 преди 13 години
Да, сега е на мода да си морално извисен.
97
3
 
1
 
! Отговори
kkk do kalin преди 13 години
Не знаеш къде ме е раждала майка ми,така,че млък.Но не ни досаждай с пристанишкия си пройзход.Той ти личи от мириса на моряшка ***,лъхаща от теб.
96
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
закво обиха горкото животно ? За пореден път доказваме че хората сме най големите зверове в природата...особенно оная селска зган....
95
5
 
7
 
! Отговори
tulski преди 13 години
А каква е ползата от такива, като тебе, освен да пълниш тоалетната ?!
94
8
 
5
 
! Отговори
Ловец преди 13 години
Бум, бум още 1000 - 1200 мечки и сме отървали природата от тази ***. Някой от защитниците им да ми каже какво е ползата ни от зверове, който изяждат и малкото останали българи в балкана ???
93
0
 
9
 
! Отговори
вас преди 13 години
Няма лошо, че мечките се множат. Лошо е дето се множат и ***. Сигурно тези събития са свързани. Когато България стане Цинганария за мечкарите ще има достатъчно мечки. Леле майко, страх ме е да си мисля за бъдещето.