Хотели, апартаменти... Bansko for sale

Някога китното градче отдавна вече е бетонен град
9 авг 2010 07:08,
117
Хотели, апартаменти... Bansko for sale
Снимка: БГНЕС

"For sale", "For rent" - такива надписи могат да се видят навсякъде в Банско върху хотели, апартаменти, магазини.

Табели има и на гръцки, и на руски, но не личи някой да им обръща особено внимание в последните години.

Гигантското строителство на хотели, което вече е стигнало в полите на Пирин, по никакъв начин не прави добра услуга на бившето малко, китно градче, сега затиснато от бетона, коментират еколози.

Много от хотелите дори не са завършени заради кризата, като не се знае дали и някога изобщо ще приемат гости. Британските и руските инвеститори отдавна са се отдръпнали, жалват се строителите.

Банскалии гледат, цъкат и казват – ние продадохме земята, взехме парите, изхарчихме ги, пък тези които строят, те да му мислят.

Дали един ден Банско ще разбере какво е загубило, докато е искало да печели?

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


117
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
112
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
в Банско се научих да карам ски 1994 година, след което 10 години не пропусках сезон да почивам там! Харесваше ми спокойствието и идилията на малкото възрожденско градче, макар и само с една писта - Шилигарника. В градчето имаше 4-5 механи, при това до една качествени. сутрин като ставахме за ски, гледахме бабите как си водеха козите... Слушахме истории от местните овчари как мечки бродят из планината... От 2005 не съм стъпвал там, отвратен съм от бетонирането и алчността ви! НИКОГА ПОВЕЧЕ
111
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Дано хората в малкото останали хубави места в България видят какво се случи с Банско, и никога не повторят грешката им!
110
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
определено трябва да има контрол на строителството както е в копривчица
109
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Споко,има време за багерите..
108
1
 
2
 
! Отговори
Умозаключение преди 13 години
С две думи изсрахме се на метеното,както на морето така и на Балкана!А честито!Прасета ли сме в крайна сметка,май .а!?
107
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Лакомо дупе-кръв ***.
106
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Банско БЕШЕ прекрасно място. Сега е отвратително място.
105
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Доста *** трябва да си за да се зареждаш на тази бетонна разорана джунгла. За да се кефиш на мястото траябва или никога да не си ходил там преди или дас и некъв хипер друсан филмиран тип. Не сериозно .... наистина трябва хич да не си виждал нищо дрлуго освен панелката в квартала за да се кефиш на това чудо.
104
0
 
1
 
! Отговори
коко преди 13 години
умирам от кеф да знаете.лакомията винаги се е наказвала.на българина му дай парче имот и му гледай сеира.пирин скоро ще слезе зимата с една лавина и сама ще се прочисти.
103
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
... Банско в момента е модерния Люлин или Надежда. Ако някой иска да почива сред бетон там е мястото. За мен там от 10 години място няма. Няма и по родното черноморие. Ей къде е Гърция с прекрасни заливчета, няма мутри, няма рекет. Пътищата хубави, задръстване няма. Просто почивка!
102
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ох, с нетърпение чакам да изляза в отпуск и да отида на Тасос - няма бетон, няма шумотевица, малки, безлюдни и в разгара на сезона плажчета, хубава храна, по-евтина от тази на Слънчев бряг, тишина и красота!
101
0
 
1
 
! Отговори
an преди 13 години
4OVEKA E RODEN DA JIVE E SAS MALKO. NO NA NQKOI HORA, LAKOMIQTA E VGRADENA V GENA IM. KOLKOTO IMAT, O6TE TOLKOVA ISKAT DA IMAT. OT KRASIVO KITNO SELCE, BANSKO GO PREVARNAHA V JELEZO BETON. CQLATA PRIRODA E UNI6TOJENA. ZA TOVA IMAT ZASLUGA DRUGARITE, KOITO 20 GODINI E.AT PROSTIQT ELEKTORAT. KOITO ELEKTORAT IM DAVA KOKALA, NA VSEKI 4 GODINI.
100
1
 
1
 
! Отговори
ade be преди 13 години
ade daite az kupuvam vednaga eftino
99
0
 
1
 
! Отговори
DKP преди 13 години
problema na bulgarite mai e che vse mnogo da rasu6davame do kato potuvame vuv fikaliite i da gultame ot tqx dokato potuvame i da sporim sa vkusoviteim kachesta ............ da xva6tame orujieto i nazeonalisazia . DVIJENIE SA KACHESTVEN PREVRAT
98
0
 
4
 
! Отговори
Митко преди 13 години
Мамта разгониха на държавата. Ето това е. Нека строят те сами ще си стоят в панелините градини, мутрите с мутресите в хотелите, сами ще си живеят.
97
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Бетон, бетон, бетон по плажовете, бетон по планините. Изчезна черноморието, изчезна Банско, изчезна река Въча и долината и, скоро ще изчезне река Арда заедно с най-красивата долина на България. Ще минат години... И когато сме на пикник върху някоя бетонена площадка ще се запитаме: Какво направихме? Не съм еколог, но ме боли душата като гледам какво правят с България.
96
4
 
17
 
! Отговори
kamen преди 13 години
Дано да фалират всички тем селяци
95
0
 
5
 
! Отговори
88 преди 13 години
Ами истината май е, че слепците далеч не са толкова много :))). Иначе още щяха да градят и надуват цени. Ама уж българите и чуденците глупави, но явно не чак толкова, защото вече мераклийте да ходят в тия гета уредяват. Тия и за това реват и искат да продават, ама ако може да не си намалят и печалбите :)))
94
0
 
17
 
! Отговори
Месар преди 13 години
Хотелиерите и строителите се забатачиха в собствените си глупости и грешно направени планове и се очертава да ги правим на колбаси.
93
0
 
19
 
! Отговори
Сигма преди 13 години
Имали са пари, строили са. Сега се усетиха, че са се увлекли със строителството и работата отива на зле и затова продават. Но докато едните строяха, другите им се чудеха на глупостта и алчността. Сега няма кой да купува тези беобразни строежи заради, които едно прекрасно място вече е бетонно гето.