Хотели, апартаменти... Bansko for sale

Някога китното градче отдавна вече е бетонен град
9 авг 2010 07:08,
117
Хотели, апартаменти... Bansko for sale
Снимка: БГНЕС

"For sale", "For rent" - такива надписи могат да се видят навсякъде в Банско върху хотели, апартаменти, магазини.

Табели има и на гръцки, и на руски, но не личи някой да им обръща особено внимание в последните години.

Гигантското строителство на хотели, което вече е стигнало в полите на Пирин, по никакъв начин не прави добра услуга на бившето малко, китно градче, сега затиснато от бетона, коментират еколози.

Много от хотелите дори не са завършени заради кризата, като не се знае дали и някога изобщо ще приемат гости. Британските и руските инвеститори отдавна са се отдръпнали, жалват се строителите.

Банскалии гледат, цъкат и казват – ние продадохме земята, взехме парите, изхарчихме ги, пък тези които строят, те да му мислят.

Дали един ден Банско ще разбере какво е загубило, докато е искало да печели?

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


117
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
2
 
11
 
! Отговори
КУРортист преди 13 години
Това което се случва в Банско е типично за дивия варваро-капитализъм.Тук важи приказката "Лакомо дупе кръв ***" и също фразата "Пази Боже сляпо да прогледа" Пълен ХАОС ! Пази Боже на българина да му споменеш за килипирче. На морските курорти е същото положение. Тнус ме е от тази държава ! и сигурно нямаше да е така ако не бях ходил по чужбината и ни бях видял как е там.
31
18
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Е сега разбирам, че всички пишещи тук сте абсолютни шматки! Морето ни било това, Банско било онова и само плюещи коментари... щял да ходи в чужбина да си копува апартамент, щял да ходи на море в гърция дрън,дрън,дрън... комплексирани безнадежно болни сте.
30
0
 
15
 
! Отговори
Салахадин преди 13 години
" Не сечете горатаа,лошо ще ви стигне".Тези думи не са мои, а на един писател,който със сигурност е на по-добро място в момента, от нас.Но, както и да е.След 100 години тези измислени строителни вакханалии на времето няма да ги има .Но планината ще си е още там.По-нова и по-млада.А вие алчни *** отдавна ще сте подхранили планината,като естествена тор на природния кръговрат!!!Носете си хотелите и парите от земята,която предадохте на оня свят!!!
29
1
 
25
 
! Отговори
MayDay преди 13 години
Пичи, в Банско се научих да карам ски 1994 година, след което 10 години не пропусках сезон да почивам там! Харесваше ми спокойствието и идилията на малкото възрожденско градче, макар и само с една писта - Шилигарника. В градчето имаше 4-5 механи, при това до една качествени. сутрин като ставахме за ски, гледахме бабите как си водеха козите... Слушахме истории от местните овчари как мечки бродят из планината... От 2005 не съм стъпвал там, отвратен съм от бетонирането и алчността ви! НИКОГА ПОВЕЧЕ
28
0
 
11
 
! Отговори
преди 13 години
Пирин е прекрасна планина и ще си остане такава, но Банско е обезобразено. Вероятно не си ходил в Банско преди 20-30 год. но....тогава не беше "модерно" да се ходи там. А сега е... Банско наистина беше невероятно градче, но вече не е.Колкото до грешките...а, преброи си първо твоите и тогава прави забележки.
27
0
 
15
 
! Отговори
скиор преди 13 години
Вихрене, Банско преди години беше място целунато от Бога! Сега заприлича на гетата по морето! Туризъм с бетон не се прави, приятелю! Разберете го! А промяната в манталитета и формулата "всяка снежинка - стотинка" тепърва ще си прави лоши шеги с местните и "инвеститорите". Казваш "комплекси" - комплексарите на 2 престилки място дигат хотел за 200 души...Аз нямам комплекси, просто имам избор ;) Дали в Банско и Боровец, или навън
26
0
 
11
 
! Отговори
фиро преди 13 години
Банско и много наши курорти загубиха естествения си чар.Преди бяха интересни, уникални... сега са курортни комплекси.Уникалноста и чара вече ги няма. Не е толкова грозно като Слънчев бряг, но и няма причина която да ме кара да ходя пак.
25
1
 
13
 
! Отговори
77777 преди 13 години
Банско БЕШЕ прекрасно място. Сега е отвратително място.
24
29
 
5
 
! Отговори
Вихрен преди 13 години
Защо ли имам чувството,че повечето пишещи против Банско сте:1.Неграмотни люде - пишете с правописни грешки;2.Никога не ста били там,но плюете;3.Плюете по всичко;Извод:Тази държава е пълна с комплексари и Вие мои сънародници сте едни от тях!Банско е прекрасно място,Пирин е разкошна планина и винаги ми е хубаво да отсядам там...
23
2
 
23
 
! Отговори
Банско ле си? преди 13 години
Алчните банскалии ще умират от глад! Продадохте си земите, изсекохте гората, бетонирахте се! Айде яжте дебелия сега и ревете с крокодилски сълзи! Менютата на гръцки, руски....цените до небето, оринати в ***!Кой иска да ходи в коптора наречен Банско?
22
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Виждали сме го ЖК Банско. Сигурно говориш за въздуха между хотелите и спокойствието в чалгатеките? Ако искам спокойствие ходя на планина, а не в Банско.
21
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Дано хората в малкото останали хубави места в България видят какво се случи с Банско, и никога не повторят грешката им!
20
0
 
14
 
! Отговори
! преди 13 години
For SALE ама няма купувачи.Предпочитам ако ще си купувам ваканционен апартамент да отида в друга държава, където не е презастроено и цените са по-приемливи.
19
10
 
5
 
! Отговори
един преди 13 години
Банско е мястото за почивка,особено сега когато няма много хора.Има въздух,спокоиствие и всичко от което човек има нужда.Всичко останало е плод на завист и вътрешно неудовлетворение,това е голата истина!!!!!!!!
18
1
 
7
 
! Отговори
саса преди 13 години
Същото е и на Пампорово. Пълно е с банкрутирали и недостроени хотели. А все още работещите са като общежития. Построени на две на три. А западните елитни хотелски вериги, ми просто няма такива защото почиващите не могат да си го позволят.
17
2
 
6
 
! Отговори
billie преди 13 години
скоро имам път през района и ми се ще да отседна за ден два в прословутото Банско, но като чета коментарите нещо взех да се разубеждавам
16
2
 
22
 
! Отговори
Комунист преди 13 години
Национализация ,другари,на всичко заграбено от народа ни!!!
15
1
 
22
 
! Отговори
somebody преди 13 години
определено трябва да има контрол на строителството както е в копривчица
14
1
 
27
 
! Отговори
redordead преди 13 години
е и аз ходих преди година, ама съм бил там и преди 15 години - сега разликата между люлин и банско е това, че в банско е по-модерно строителството - иначе - супер горзно и зле, да не говорим за измислените им цени и селянията на кръчамрите, дето постоянно се опитват да те прекарат със сметката...
13
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ти,явно,си сляп!