Посред нощ спасители търсиха изгубили се французи

Колата им закъсала близо до хижа "Партизанска песен"
20 авг 2010 11:00,
27
Посред нощ спасители търсиха изгубили се французи
Снимка: Булфото

Няколко часа спасителни екипи издирваха двама загубили се французи в местността Осеникова поляна, съобщиха от полицията.

Двамата френски граждани се изгубили след местността Узана, на пътя Габрово – Карлово, близо до хижа “Партизанска песен”. Сигналът бил получен в четвъртък в 19.30 часа.

В продължение на два часа било неясно къде точно се намират. Мобилните им телефони са с френски карти, които пък били блокирани.

Чужденците закъсали с лек автомобил "Ситроен". По първоначална информация са тръгнали от Узана към Карлово, следвали са жълто-зелена маркировка, която ги отвела на черен път.

Към 23.00 часа вечерта е получена информация, че изгубилите се чужденци са на път след Узана, който води към местността Крачана и с. Ясеново.

На място са изпратени два спасителни екипа от Габрово и Стара Загора да направят оглед от двете страни на маршрута. Към 01.30 часа двата екипа се срещнали пред хижа “Партизанска песен”, но не открили по пътя изгубилите се чужденци.

Около час и половина по-късно екипът на “Гражданска защита”-Габрово открил французите на черен път в района на местността Осеникова поляна.

Автомобилът им, който е затънал в пропаднала част от пътя, е бил изтеглен. Съпроводени са до хотел, където са пренощували.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още по темата: планинафранцузи
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Планината е сериозно място не е като Слънчев брег, другия път да мислят.
25
0
 
3
 
! Отговори
5ar преди 13 години
На тези французи нашите *** са им спукали гумите за отмъщение, че Саркози им връща братчедите.
24
0
 
0
 
! Отговори
Димитър преди 13 години
"Сигналът бил получен в четвъртък в 19.30 часа." Ти от това изречение ли стигна до извода, че те са се обадили? Аз останах с впечатлението, че е получен сигнал. Предполагам, че от хора, които са се сетили да ги търсят. А и защо изобщо трябва да им връщат обаждането, ако предположим, че те са се обадили?
23
0
 
1
 
! Отговори
xaxaxa преди 13 години
nqma tabeli, nqma pyti6ta. Abe pylna djungla si e Bylgariq i towa si e.Ili kato na magistralata, kydeto tabelite za po-malkite sela sa postaweni SLED otbiwkata. Emi kakwo da prikazwam.
22
0
 
3
 
! Отговори
до 19 преди 13 години
Ц, не е така. Разговорният език се говори, а щом се пише, трябва да е на "правописмен" или с казано по друг начин - грамотно.Само неграмотниците смятат, че трябва да се пише правилно само в часовете по БЕЛ, ама те и там не могат, ами изкарват двойки и тройки. :))
21
1
 
0
 
! Отговори
bnek преди 13 години
аз пък си мисля, че нищо нямаше да им стане ако бяха преспали в гората, да се полюбуват на звездите и на др. ден нашите хора ги заведат до хотела... ама найсе, нали са франсета треббаа веднага ги вадим от калта... ... ...
20
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
виждате ли МВР си върши работата
19
3
 
1
 
! Отговори
до #13 преди 13 години
Тука е място за разговор и се пише на разговорен език.А за книжовния си има часове по БЕЛ както и контролни на който можеш да си пишеш рецензиите по цял ден.Аман от даскали! Виж за латиницата си прав
18
0
 
2
 
! Отговори
oftca преди 13 години
agent slavow====tazy ot ZAArata obatce wi ebawa wsitkite tuka budaly-forumsky i wie NE SE ose6tate===tce e prosta-prosta e ,obasche wladee iskustwoto da wi ebawa maystorski,pozdrawi ot Purwomay..Harry Poter
17
1
 
1
 
! Отговори
Мая преди 13 години
Там ли бяха убили Митко Палаузов? Имам някакви спомени от детските книжки за хижа Узана и Осеникова поляна...
16
0
 
2
 
! Отговори
Agent Slavov преди 13 години
Podkrepqm. Tazi e ebati ofcata
15
0
 
10
 
! Отговори
Momchil преди 13 години
Смеят ни се по цял свят заради такива като теб. Французите може да са всякакви (и аз не ги харесвам), но в случая става въпрос за спасяването на живота на човешки същества. Тази човешка черта (явно неприсъща за всички хора) е една от малкото, които ни отличават от животните.
14
0
 
3
 
! Отговори
СФ преди 13 години
Не се връзвайте :) това си е жива е*авка със СтЗ
13
4
 
15
 
! Отговори
anonimen преди 13 години
Г-жице/Г-жо, не е нормално да имате правописна грешка във всяка дума. Не стига, че пишете на латиница, ами на всичко отгоре нямате дума без грешка. В българския език има два вида гласни - отворени и затворени и те определено се различават. Не е нормално да пишете "народнити" "гирои"!!!! В българския език има и два вида съгласни - звучни и беззвучни и също доста се различават. Затова изписани думи като "исгледала", "фсякакви" са просто недопустими. Ползвайте речник, достъпни са в Интернет, моля!
12
1
 
5
 
! Отговори
83860 преди 13 години
"Автомобилът им, който е затънал в пропаднала част от пътя,..." като пропадне пътя и джип не те оправя.
11
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Че какво им е на партизаните, те са се борили против фашизма и фамилията Сакскобурготски!Давали живота си за свобода, поне са вярвали в нещо, докато фамилията Сакскобурготски са лапали 60 години и още не можем да се отървем от тях, че и на всичкото отгоре Царчето съди собствената си държава,като ще ни накарат да пратим от джоба си за каквото ще осъдят България.Тааа ти седесаро-проамерикански *** /номер 2/ се скривай, че ми е писнало от такива коне с капаци като теб!
10
1
 
3
 
! Отговори
СФ преди 13 години
Явно ти не си наясно, зщото те са се свързали но нашите не са могли да им върнат обаждането, защото 112 се избира без сим карта но от 112 не могат да ти наберат телефона катоняма роуминг.
9
6
 
5
 
! Отговори
Димитър преди 13 години
Явно не са много умни, защото телефон 112 се избира и без SIM карта.
8
6
 
5
 
! Отговори
здравко преди 13 години
И песни ли са пяли партизаните, не млъкнаха ли
7
8
 
4
 
! Отговори
KREMENA ST ZAG преди 13 години
PITCH???!!! Idin istinski PITCHaga idva li guvori takiva ALLA-BALLIzmi pu adresz na Narodniti giroi-partizaniti....As sam isgledala pune idno 40-50 part.eposa za niravni sfatki i srajenia saz umraznite fashisti i Hitliristki nashestvinitci.....Narodniti sinuve i dashtiri samuotdainu i fsia4iski razgrumiavad vraga...Walter brani Saraevu...