Книжка пред камери. Факт от 1 октомври!

Видеокамерите са мобилни и евтини, твърдят от ДАИ
30 сеп 2010 17:03,
71
Книжка пред камери. Факт от 1 октомври!
Снимка: Булфото

От 1 октомври влиза в сила изискването теоретичният и практическият изпит за шофьори да бъдат заснемани.

Вече има оборудвани 50 зали (27 държавни и 23 частни) в цялата страна, които отговарят на изискванията и са били приети от експертите на "Автомобилна администрация".

Очаква се до края на другата седмица още около 20 да получат разрешения. 

Още по темата

Устройствата за практическия изпит ще бъдат носени и монтирани от изпитващия служител на "Автомобилна администрация".

След приключването на изпита ще бъдат демонтирани. Това няма да натовари финансово инструкторите, защото те няма да купуват тези камери. Записите от практическите и теоретичните изпити ще бъдат съхранявани за последващ контрол една година.

Държавната такса за явяване на шофьорски изпит остава непроменена, което не предполага никакво вдигане и на таксата за шофьорските курсове, твърдят от ДАИ.

Новите изисквания за видеонаблюдение на изпитите за шофьори бяха забавени заради обжалвания на процедурата за избор на изпълнител за нужната техника.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


71
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
сега вече помаците не могат да вземат посмъртно-тия са *** *** чутури
24
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Като вкарат една хубавица и като някой и вземе парите--знаете ли колко бързо може да се окаже ,че е от някоя служба и всички отиват в затвора и остават без работа и т,н,т, само ,че не камера та камера,тя кога държавата иска и комповете ще ни прибере,,,
23
0
 
1
 
! Отговори
dulovo преди 13 години
za kvo datiq vidqt kit se blisnish ti sam siya dokazvash
22
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ей, сложил си българското знаме а пишеш "полицайте". Върви си купи един учебник по Български език за 4-ти клас и го прочети, па тогава си слагай знамето за аватар, че се излагаш като кифладжия.
21
1
 
9
 
! Отговори
Курсист преди 13 години
Безсмислено, парите не ги вземат в колата пред останалите изпитвани тези неща се оправят преди това извън колата.
20
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Да ама с това се започва внедряването на камерите уж като нещо изключително необходимо и докато се усетиш навсякъде ше си имаш камерка ,,,,
19
3
 
6
 
! Отговори
Gaskoing преди 13 години
Това значи ли, че със книжката ще се дава и диск от КАТ и да е записано как си взимам книжката..? или част от изпита да има на него.? много ми е чудно как полицайте ще видят че ми е купена книжката например?
18
1
 
6
 
! Отговори
За изпитите е статия преди 13 години
Май не си разбрал - статията е за изпитите, иначе вярно, че ще има камери и за прегледите, но и на това ще му намерят цаката...
17
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Много ми е интересно коя кола дето е навършила 10 годин ще издържи на високоморалноинтелигентните технически прегледи съпроводени от следене с камери в реално време по пунктовете за технически прегледи ,особено газ-анализаторите какво ли ще покажат ,българина с тези продънени джобове май ще кара колело ?
16
2
 
13
 
! Отговори
бг преди 13 години
същите тия момичета ни правят живота черен после по улиците!
15
1
 
7
 
! Отговори
бг преди 13 години
пиши до europe direct. действа! Имай предвид, че тази машинка НЕ Е узаконена, и те извършват най-малкото нарушение, а вероятно и ПРЕСТЪПЛЕНИЕ
14
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
За теоретичния изпит няма такова значение... то е ясно там или знаеш или не, но на практическия да трябва да има. На моя изпит си плати едно момиче, което едвам се оправяше със сменянето на скоростите.... Трябва да има контрол!
13
2
 
16
 
! Отговори
инструктор преди 13 години
Тия лудили са!Ние ще умрем от глад, с 500лв. заплата как се живее?!?Аз до сега толкова изкарвах на ден!Сега остава и на КАТ да сложат камери в патрулките!Ама изобщо не мислят за нас тези хора...
12
0
 
8
 
! Отговори
бг преди 13 години
въведени са малоумнически ограничения за да може и най-смотаната ***-депутатка да си кара колата с половин километър в час. ТОВА Е! по пътищата не може да се кара от ***.
11
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
АЗ съм шофъор и искам даяджиите да минават на психоизпит така както минават и професионалните, но без да им се дава възможност да тренират преди това на машини и други разни начини който те използват чрез власта си .Щото съм си говорил с хора който притежават такива машини и те са ми казвали ,че като седнеш за първи път без да си тренирал преди това директно ядеш дървото аи лично съм го изпитвал ,а и съм тренирал и знам след това какви ми са резултатите,,,
10
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
"Записите от практическите и теоретичните изпити ще бъдат съхранявани за последващ контрол една година." ХАХАХАХА, яснооо, след година всичко изчезва, а дотогава "ня'а да пипаме!" Нищо няма да се промени. По-скоро трябва при ПТП да се гледат записите на виновния... Пак ще се плаща по същия начин, но може би малко повече, като оправданието за по-високия рушвет ще бъдат записите.
9
0
 
9
 
! Отговори
инструктор преди 13 години
ДАИ - пари
8
0
 
6
 
! Отговори
мари преди 13 години
Ужас!!!На мен ми предстои изпит :)))
7
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Кой ли е виновен...
6
1
 
12
 
! Отговори
DS преди 13 години
Край, никой повече няма да взема книжка. ДАЙ дa обяви общонационална стачка!