Акция "Пушек" души колите в България

Транспортният министър ще присъства на първата проверка
Обновена: 14 окт 2010 10:34 | 14 окт 2010 07:19,
119
Акция "Пушек" души колите в България
Снимка: БГНЕС

С акция „Пушек“ ще се проверяват отделяните вредни емисии от колите.

Министърът на транспорта Александър Цветков ще присъства на първата от проверките на пътническите и товарните автомобили. Това ще стане в четвъртък от 11ч. на Околовръстен път преди разклона за с. Казичене.

Кампанията е част от мерките на транспортното министерство за повишаването на контрола над техническата изправност на автомобилите за обществен превоз на пътници и товари.

Проверката ще се проведе на територията на цялата страна. Инспекторите на "Автомобилна администрация" ще проверяват за нивата на отделяните вредни емисии от автомобилите.

Приетите изменения на Закона за движение по пътищата ще доведат до подобряване на техническата изправност на автомобилния парк в страната и намаляване на замърсяването на въздуха от неизправните автомобили, уверяват от транспортното ведомство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


119
Още по темата: акция
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
95
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ако го направи някой това добре, ама само панелите още струват по 5 лв. на ват, а изграждане, проектиране, трасета от екватора до БГ и т.н. кой ще я направи тая инвестиция не ми е много ясно. Иначе идеята е супер.
94
2
 
4
 
! Отговори
123 преди 13 години
Има един израз на Сърбо-Хърватски който гласи: "Пичкин Дим":) Това най-добре оприличава акциите с *** имена...
93
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
до 84Така е ако се разчита само на собствена територия.Става въпрос за целия свят без да се дели на никакви строеве като капиталисти социалисти и тем подобни глупости.На екватора КПД е най-голямо,а земята се върти сама около себеси.Основно там трябва по целия екватор да има панели.Отделно на всеки покрив в отделните държави(ако ги има де).Така енергията няма да спре докато има слънце.Винаги ще има огряти модули които да дават необходимото.
92
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Що бе,нали Кремиковци душеше града и околностите?Сега като го няма май става по-зле,е що така?Ало еколозите дайте отговор,къде се изпокрихте напоследък ,защо не плямпате и не ритате като през изминалите години,а?Пожарникаря ли ви забрани, и стадото..ръъъъъъ.....на паша.
91
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
къде е електомобила, който да се зарежда от контакта? 1 ми кажи, а не да се зарежда от инерцията?
90
1
 
5
 
! Отговори
Един Българин преди 13 години
Ами трябва да се прави за всички автомобили. Има такива,зад които неможе да се види нищо. Това освен че е вредно за природата е опасно за движението.
89
1
 
2
 
! Отговори
Киркор преди 13 години
До 78 - мия: Затова ли ще се произвеждат ЕЛЕКТРОМОБИЛИ???Много си ***, честно!
88
1
 
3
 
! Отговори
До Анонимен преди 13 години
Хей ти нищо не каза бе :) Да намалее КПД на ел.мотор Ти май го бъркаш с двигател с вътрешно горене.Я си свери часовника и прочети някоя книжка така може да станеш и кометентен.
87
0
 
0
 
! Отговори
? преди 13 години
v statiqta stava duma za avtobusite na gradskiq i kamioni.
86
0
 
3
 
! Отговори
Пора преди 13 години
Така е в банановата република България ! Всички искаме нови коли - да ама не става.Тук колите масово са или от по 100 000 и нагоре или трошки втора ръка.В Европа масово се карат нови коли. Извода е само един - една група "тарикати" стриже доста успешно цялото овчедушно стадо.
85
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Абе те и динозаврите са се надявали да си остане само един изригнал вулкан ама ги няма нали?
84
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Безспорно си прав за фотоволтаиците, но % ще е малак. Скоро четох някаква статия , че за да се захрани Рим със слънчева енергия, трябвало цяла Италия да се покрие с панели (от край до край)
83
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
до 78Така беше досега да факт.Но с навлизането на фотоволтаиците няма да е така.Само 15 % от енергията на слънцето ако се лови по цялото земно кълбо са достатъчни за нуждите от ток за цялата земя,без да има нужда от нито една ядрена централа.ФАКТ!
82
1
 
4
 
! Отговори
Цветарят преди 13 години
Довечера аз ще се виждам с жена ти, така че ти си намери друга занимавка.
81
0
 
3
 
! Отговори
Joro преди 13 години
Елате в Благоевград да проверите автобусите за градски транспорт. Не само димят, ами тровят направо.
80
4
 
0
 
! Отговори
мм преди 13 години
в исландия изригна и спра след седмици. Но трошките никога не спират, десетилетия се движат и само тровят хората. И егоистите дето ги карат естествено не се интересуват от това и за това трява да се облагат колите за вредни емисии. И така е редно да бъде и който няма пари ще пътува без кола като мен
79
0
 
7
 
! Отговори
Чужденец преди 13 години
Българите са големи капацитети по всякакви въпроси и имат решение за абосолютно всеки проблем на планетата. Освен това са открили топлата вода и са измислили колелото.
78
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Кола на газ гори повече от два пъти кислород за литър гориво от колкото бензиновите и дизеловите коли. Това е доказано, направи си справка. Както и че стар тролеи е по вреден за природата от колкото дизелов автобус. Като сложиш загубите на ток по жиците и намалелия осезателно КПД на ел мотора на тролея с годините излиза, че за да се произведе и достави тока за да предвижи тролея на 1 км примерно се изхвърлят много повече вредни газове от колкото рейса да измине 1 км на нафта. ФАКТ!
77
1
 
12
 
! Отговори
Ам ам преди 13 години
Приятелю всеки иска да кара кола до 5 години ама местата за митничари,пътни такси,съдии,прокурори и псевдо бизнесмени са ОГРАНИЧЕНИ
76
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
10 или 12 беше за преди 20 години.Сега и без това така ги правят да издържат по 5 години за да си купиш пак.