Акция "Пушек" души колите в България

Транспортният министър ще присъства на първата проверка
Обновена: 14 окт 2010 10:34 | 14 окт 2010 07:19,
119
Акция "Пушек" души колите в България
Снимка: БГНЕС

С акция „Пушек“ ще се проверяват отделяните вредни емисии от колите.

Министърът на транспорта Александър Цветков ще присъства на първата от проверките на пътническите и товарните автомобили. Това ще стане в четвъртък от 11ч. на Околовръстен път преди разклона за с. Казичене.

Кампанията е част от мерките на транспортното министерство за повишаването на контрола над техническата изправност на автомобилите за обществен превоз на пътници и товари.

Проверката ще се проведе на територията на цялата страна. Инспекторите на "Автомобилна администрация" ще проверяват за нивата на отделяните вредни емисии от автомобилите.

Приетите изменения на Закона за движение по пътищата ще доведат до подобряване на техническата изправност на автомобилния парк в страната и намаляване на замърсяването на въздуха от неизправните автомобили, уверяват от транспортното ведомство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


119
Още по темата: акция
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
75
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
И като изригне някой вулкан как ще му спреш газовете?Или ще му наложиш глоба можеби?
74
0
 
1
 
! Отговори
hah преди 13 години
ne e nujno da sa 5 god - neka sa 10-12 primerno i da se vyvedyt EU stadartite... da ne govorim che sme edinstevenata strana v koqto plashtash po visok danyk za po novokola...neka da stimulirat obnovqvaneto na avtoparka...
73
6
 
7
 
! Отговори
Антитиква преди 13 години
Господа от герб.Довечера мисля да си е**** жената.Що не дойдете да видите дали съм и го вкарал правилно.А ако не ви хареса може да я отмените.
72
3
 
7
 
! Отговори
Кожодери преди 13 години
Айде стига глупости само за да дерете кожи ! Газта е най-чистото гориво но му докарахте цената почти колкото бензина. Защо се плаща акциз на газта.Нали като влязохме в Европа акциза щеше да отпадне ? Какво е това безобразие - бутилка газ дори за битови нужди е 25 лева !!! Преди години когато газта поскъпна цената и беше 1.50 лв или 17 ПЪТИ УВЕЛИЧЕНИЕ. Кой кара на газ и се топли на газ - по-бедните .Целта е винаги по-бедните да станат още по-бедни.
71
1
 
4
 
! Отговори
шофер преди 13 години
А на бас, че моите ТРИ коли, всяка на над 20 години са в по- добро състояние, от 80% от НОВИ коли, произведени през последните 3 години???Годишно поддръжката на всяка от тях ми струва около 800 лева, но са в отлично състояние!!Това, че новите коли били по- екологични, са пълни глупости! Имам сертификати за вредните емисии от колите ми!!
70
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ми то това е кризата бе лала.Толкова са много кредитите ,че някои са виртуални и не съществува кеш за тях.
69
0
 
5
 
! Отговори
мм преди 13 години
сетиха се, когато всяко 10то дете има астма и има бум на рака на белия дроб. Но те докато (ако изобщо) го въведът много хора ще си отидат от тоя свят защото имат нещастието да дишат изгорелите газове на икарусите и 20 годишните аудите без катализатори. Това е истината, който могъл избягал, който не - ще "диша"
68
2
 
3
 
! Отговори
Главен секретар преди 13 години
***, криза няма. Само отделни хора се оляха с тегленето на кредити за глупости.
67
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Гласува се закон кола на повече от 5 години да не се движи и готово.Кви са тия проверки и глупости акции и пиари?Много добре знаят какво трябва да се направи ,но ще скочи народа.Иначе всичко друго си е чешене на езиците и чакане да узрее мнението на по-голямата част от хората,което в близките 20 години няма как да стане с тези доходи.
66
0
 
6
 
! Отговори
Химик преди 13 години
Е, чак такива глупости досега не бях чел.. Колкото е по- високовъглеродно едно гориво, толкова повече кислород му трябва! Ти очеВАдно изобщо нямаш представа о химия, но пък имаш компютър и можеш да си пишеш глупостите!
65
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Още един повод куките да си поискат рушвет ... Кой точно ще гарантира изправността и калибровката на измервателните им уреди?
64
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Па'ра а не въздух,а дизелите имат катализатори или поне трябва да имат.А прегледите са формални защото иначе трябва да спре вноса на стари коли и да чакаме пак по 10 години докато ни дойде ред за нова
63
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
това, че дизела пуши не значи, че замърсява повече от бензина. Тук говорим за вредните газове които са в пъти повече на бензинова кола (особено на газ) в сравнение с дизела. На газ е най кофти да се кара в градовете, защото на 1 литър газ изгара и към 50 литра кислород (до колкото си спомням, но е там някъде) първо трябва да ограничат газовите коли в градовете.
62
6
 
6
 
! Отговори
Екстремист преди 13 години
Ей, господин Министре, да не ти припуши под краката. В тая криза не занимавай хората с глупости.
61
0
 
3
 
! Отговори
siko преди 13 години
данъкът се определя от кубатурата на двигателя и зависи в коя община е регистрирана колата.
60
0
 
1
 
! Отговори
Деян преди 13 години
Нова кола е първите 3 години след като е регистрирана за пръв път.
59
1
 
4
 
! Отговори
nue преди 13 години
съгласем съм с АС, нека има акцция пушек, но преди това да се провери качеството на горивата в България! нафтата е под всякаква критика и наистина в Гърция /примерно/ колите НЕ пушат, има повече мощност и тн. тук горивните филтри се сменят мноооого често, задръстени са!
58
1
 
5
 
! Отговори
main_creator преди 13 години
Ти си зле за 20 годишна е кола 120лева не 10лв - за 2000кубика мотор -за нова 1.1 пак толкова.И една кола зависи километрите дали си ги знае а за техническият преглед е формален. Дизеляците пушат най-много а като е с ГАЗ излиза лек бял въздух
57
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
"Най големия замърсител са тролеите. Тях трябва да спрат първо! "Вероятно си от провиницията, защото ако видиш трамваите в София какво правят ... бедна ти е фантазията!!!
56
3
 
4
 
! Отговори
Деян преди 13 години
@ 51Ами ти и старата я купуваш с кредит бе пич. После започваш да хвърляш по нея сума ти пари за ремонт и не осъзнаваш, че ти излиза по-скъпо. Не е задължително всички да сме в Ауди, Мерцедес или БМВ, нали така? Хайде лек ден!