Пълна свобода за сексуалността в Пазарджик

Административният съд отмени скандална наредба
Обновена: 9 ное 2010 17:32 | 9 ное 2010 17:30,
412
Пълна свобода за сексуалността в Пазарджик
Снимка: БГНЕС

Административният съд в Пазарджик отмени скандалния текст в общинската наредба за обществения ред, който забраняваше демонстрациите на сексуална ориентация публично.

Не е спазена процедурата за приемане на наредбата, защото текстът не е бил публикуван две седмици преди гласуването му в Общинския съвет, гласи решението на магистратите. 

След отмяната на забраната гей паради в Пазарджик вече могат да бъдат провеждани.

Dnes.bg припомня, че скандалната наредба бе атакувана от ЛГБТ организациите в административния съд. 

В града се проведе и мирен протест на Младежката организация на лесбийки, гейове, транссексуални, които заявиха, че се чувстват дискриминирани.

Стигна се и до нападения на скинари над ЛГБТ активисти.

В защита на хомосексуалистите се обявиха от Комисията за защита от дискриминация.

Подкрепа изрази и омбудсманът на страната. 

Решението на Административния съд може да се обжалва пред ВАС в рамките на 14 дни.

Още по темата

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


412
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
347
3
 
1
 
! Отговори
TR-TURK преди 13 години
V SAYTA IMA 384 V MOMENTA GEYOVE V BG. NYAMALI NORMALNI HORA SYALA BG. LI SA GEYOVE TO JENITE ZATUY SI OTOVAT V CHUJBINA DEMEK.ZATOVA VIE NE SE RASTETE,TRYABVA DA VI PRATIME OT TUKA NYAKOLKO STOTIN KURDI.
346
1
 
0
 
! Отговори
Асдв преди 13 години
значи си си намерил мястото...............
345
1
 
3
 
! Отговори
хомо преди 13 години
продължение-и да се криеш като мишка за да си подариш миговете, които всъщност са твоята природа, с друг от твоя пол. Това е толкова убийствено мъчително и несправедливо...
344
2
 
5
 
! Отговори
хомо преди 13 години
Аз съм в чужбина, а не в България. Защо ли? Защото в България обществото е незряло и нетолерантно към различните. И не само това, насаждащо хомофобия. Всички вие, които го съдите сте продукт на това незряло неевропейско българско общество! В Западна Европа можеш да се водиш за ръка по най-главната улица и никой няма да ти обърне внимание. Там няма нужда да се жениш фалшиво, да се криеш лицемерно пред жена си...
343
2
 
0
 
! Отговори
СС преди 13 години
До ***: Време е да ходиш да се дупиш на ходжата да те оправи, *** нещастен.
342
2
 
0
 
! Отговори
СС преди 13 години
Давай продължавай да се излагаш мръсен ***, нещастен.
341
1
 
2
 
! Отговори
100% преди 13 години
Католическата църква е подложена на силен натиск и е вкарана в ъгъла.Всички тези събития са в логическа последователност и водят към какво?Според Ориана Фалачи тази кампания е като вируса на СПИН за обществото - разрушава имунната му система.Тя прави връзка с настъплението на исляма.Ако говорим сериозно явлението има две страни:1.индивидуалната хомосексуалност - като психологическа аномалия2.пропагандата на хомосексуалността и натиска върху обществото.Второто е много по-важно за дискусия.
340
2
 
3
 
! Отговори
100% преди 13 години
Дискусията дали хомосексуалността е нормална или не смятам за губене на време.Важните въпроси са:1.Защо запада се опитва да ни накара да приемем *** за нещо нормално?/От запада идва "политкоректното говорене" под чиято маска нормалните общества трябва да преглътнат исляма,*** и др./2.Какво ще следва след като приемем това?Можем да поразсъждаваме-в Испания вече струва ми се са разрешени гей-бракове,сега наред е осиновяването на деца от гей-семейства да бъде разрешено.
339
2
 
1
 
! Отговори
жена преди 13 години
до 372 Ако синчето ми излезе гей.....ами ще търся причината някъде съм сбъркала........
338
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Наредбата е отменена не по същество, а на процесуално основание. Следователно ако общината спази изискването за публикация две седмици преди да я внесе отново в общинския съвет за гласуване, няма пречка, ако я гласуват да влезе в сила отново.
337
1
 
2
 
! Отговори
аз преди 13 години
добре де не са само тамв Красна поляна са още по-големи боклуцитам е рая за арабитеебат кухавелките и за едно кафеебати и изметта
336
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
мда, тя те посреща невинната душица с "мамо", а ти я почваш с шамарите, щото си я заварила да си играе с червилото ти... мда, я си представи, че след някоя и др годинка излезе, че синчето ти е гей. какво ще правиш тогава, а?
335
2
 
4
 
! Отговори
жена преди 13 години
Не си падам по мъже с мустачки...боцкат....както и да е цял ден може да си пишем едно и също и пак няма да сме на едно мнение.....Добре;де ти харесваш мъже заради секса;но в едно нормално семейство има много неща които едва ли ги изживявате с твоя приятел....най приятното от които е детето да те посрещне с мамо;тате.....много е готино.......
334
1
 
2
 
! Отговори
хомо преди 13 години
До жена. Защо не ми вярваш? Какво искаш да ти припомня от преди 20 години? Не, не сме различни, само полът ни е различен, но имаме еднакви вкусове :)
333
3
 
6
 
! Отговори
Дедо Гаджа преди 13 години
Аз съм хетеросексуален, но не го афиширам нито на парад, нито в медиите, нито се смятам за еталон на гражданското общество. Хомосексуално ориентираните, за разлика от хетеросексуалните, държат на всяка цена да бъдат разпознати като такива, обявяват се за жертва на гражданското общество и неговото съзнание, вдигат врява до Бога. Може и без това!
332
2
 
0
 
! Отговори
жена преди 13 години
Защо ли не ти вярвам....на една възраст сме с теб а колко сме различни...освен пола......ох;имам син на 5 г...
331
1
 
1
 
! Отговори
хомо преди 13 години
Мерси, сладур :)
330
2
 
3
 
! Отговори
до 362 хомо преди 13 години
Хомо, така е прав си! Чета поста ти и там прозира отвращението ,което би изпитал ако те насилят да легнеш с жена. Това което теб те вдъхновява , обаче е отвратително за хетеросексуалните и обратното за хомосексуалните. При положение ,че е нормално повечето хора да са хетеро ,съответно отвращението съм хомосексуалността се проявавя от много хора. Някои си затварят очите и го отминават ,а други са крайни.
329
2
 
3
 
! Отговори
до 343 преди 13 години
Успех в живота пич, и се пази !
328
2
 
6
 
! Отговори
хомо преди 13 години
Аз съм на 30 и не съм заблуден пубер, който още не е наясно със сексуалността си. Много съм поживял и съм наясно какво чувствам. Не че не мога да го вдигна с жена, обаче е много по-трудно, отколкото с мъж, а и няма смисъл, щом няма как да изпитам дълбоки чувства и любов.