Главният мюфтия строи дом на пловдивските мюсюлмани

Социалната сграда ще се извисява в квартал "Столипиново"
16 ное 2010 18:39,
43
Главният мюфтия строи дом на пловдивските мюсюлмани
Недим Генджев. Снимка: Булфото

Голям молитвен дом, в който ще има кухня за бедни, стаи с компютри и техника за младежите и помещения за молитва предвижда да построи в Пловдив главният мюфтия Недим Генджев.

Той посети ромския квартал „Столипиново” с няколко овце, които дари на събратята си мюсюлмани по повод празнка им Курбан Байрям.

Вече е купен парцел от три декара до пазара в „Столиипиново” за изграждането на комплекса.

“Той обаче се намира в по-вътрашно място, затова сме подали молба и документи до общината, за да може да се извърши трансформация за по централно място”, съобщи Генджев и изрази надежда местната власт да се съобрази и да уважи исканията на 50 000 мюсюлмани.

Молитвеният център ще струва около 400 000 лева, а парите ще бъдат събрани основно от дарения, подчерта главният мюфтия.

Недим Генджев бе категоричен, че конференция за избор на нов главен мюфтия няма да има.

“Висшият мюсюлмански духовен съвет ще направи своя избор за главен мюфтия на страната на 12.12. 2012 г.”, заяви Генджев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
1
 
0
 
! Отговори
!!!!!!!!!!! преди 13 години
*** стават всякакви когато има далавера.......!
30
1
 
3
 
! Отговори
Ани преди 13 години
Тези хора си правят каквото искат-строят джамии, правят партии,месят се във вътрешната политика ,а все пак това е БЪЛГАРИЯ.Жалко е,че за джамии има пари, а за църкви НЯМА.
29
1
 
3
 
! Отговори
НЕУКОТО БРЕМЕ!!! преди 13 години
*** долни и крадливи мюсюлмани стана ли ! Ми че то в корана кражбата е един от най.голимите грехове.Да им се спрат помощите на *** и да си ходят в Азия там да им дават помощи
28
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ново свърталище на ***
27
2
 
6
 
! Отговори
AБВ преди 13 години
УЖАС! Абе кой така лекомислено позволява тези строителства. Защо не се информира колко църкви са построени в ислямските държави?!? Паричките скъпи ми българи ще са и от вашите данъци!!! Защото със сигурност не знаете колко пари е отредил министър Божидар Димитров за построяването и реставрацията на джамии на територията на България (тази и миналата година). След време и фесове ще се наложи да носим, за да бъдем толерантни.
26
2
 
6
 
! Отговори
Стоян преди 13 години
Айдееее, фабрика за камикадзета скоро отваря врати и в България!!!
25
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
"Той посети ромския квартал Столипиново с няколко овце"Хехе :) Списващият не е успял да се въздържи :Р
24
1
 
10
 
! Отговори
ДИМИТРОВА преди 13 години
Доган се скри и тоя се появи.Бандит над бандитите.Всичко прави от дарения,включително и инвестициите във фирмите на синовете си.Нямам думи.Спомням си в Разград и Русе как се беше разпищовил.ноДоган му сви перките и сега пак.Няма спасение от тях.
23
3
 
8
 
! Отговори
АТАКА преди 13 години
ДА ИМ ГИ СТРОИ В ТУРЦИЯ!
22
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Предлагам като го построй да се съберат повече *** вътре да се заключат здраво от вън и да се изгорят живи.
21
3
 
8
 
! Отговори
Amenhotep преди 13 години
Я? Що сте изтрили сбития ми преразказ на празнуването на Рамазан Байряма в джамията в "Столипиново"? То и в тоя сайт го бяха описали ... междуфпроч` ... е, не как си требе, ама си има снимки накърканите депутати на ДПС и "другарската дружина" от столипиново ... Тогава ония биха хората на Генджев, междувпрочем ...
20
4
 
10
 
! Отговори
У.Гладстон преди 13 години
Тракия на тракийците, Македония на македонците, България на българите, Сърбия на сърбите, Гърция на гърците...
19
4
 
11
 
! Отговори
античен мизиец преди 13 години
Че то в Пловдив има ли въобще българи? Разни арменци, евреи, гърци, помаци, турци, помаци и един бюлюк ***.Сега разбирам, че имало и нослидншцш но античните тракийци в Пловдив :). Предлагам ФИРОМ и Пловдивско да се обеденят в една държава, която да носи името Антична федерация Македонракия
18
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ало..които не се чуства БЪЛГАРИН да лови маината си!
17
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Просто нямам точни думи,***!
16
16
 
8
 
! Отговори
пловдивчанка преди 13 години
Пловдив нито е гръцки, нито е български , нито е турски! Пловдив - ВЕЧНИЯТ ТРАКИЙСКИ ГРАД НА СЛЪНЦЕТО е на Пловдивчаните. ПУЛПУДЕВА - столица на независима и обединена Република Тракия.
15
3
 
8
 
! Отговори
AryanaBulgarica преди 13 години
ало негроГръкче можеш да се присъединиш единствено към братята си в етиопия откъдето крадливото ви племе се е довлякло в европа.ок?
14
2
 
8
 
! Отговори
123 преди 13 години
Машината за промиване на мозъци БС*П/ДПС се активизира . След погромът на изборите червените *** се насочват активно към последния им останал електорат - *** !
13
5
 
5
 
! Отговори
Късно преди 13 години
Е тези момчета са решили и те да облажат от заменките.3 декара в ромската махала за едно от тепетата на Пловдив,след това Хотел.Май Майните не са вече Майни а ***.
12
15
 
11
 
! Отговори
Пловдивчанин преди 13 години
Какви джамии ще ми строят тия във Филипополи, бе ??? В този многохилядолетен ГРЪЦКИ град няма да допуснем *** джамии и варварщина! Към Гърция ще се присъединим, ако трябва но Пловдив няма да оставим да се варваризира и ***.Никога и на всяка цена ще си защитим града!