Бедствено положение в Дупница заради пороя

Река Джерман излезе от коритото. Дъждът спира тази нощ
Обновена: 4 дек 2010 21:52 | 4 дек 2010 21:40,
58
Бедствено положение в Дупница заради пороя
Снимка: БГНЕС

Бедствено положение е обявено тази вечер в община Дупница, съобщиха от местната администрация.

С нареждане на кмета Атанас Янев се забранява влизането и пребиваването в наводнените райони на превозни средства и на външни хора, с изключение на спасителните екипи.

Река Джерман излезе от коритото си, заля мостове и достигна до пътното платно. Заляти са улицаи, а районът се охранва от полиция.

Има опасност от скъсване на някои от речните диги. В района има наводнени дворове, а спасителни екипи са извели трудно подвижни хора от три къщи.

Очаква се най-критично да бъде положението в следващите 4-5 часа. Бедственото положение в общината ще продължи до понеделник, а ако е необходимо този срок ще бъде удължен.

Още по темата

Частично бедствено положение бе обявено по-рано днес в Перник.

Река Струма преля и се наложи да бъде спрян притокът от яз. „Студена“ към нея. Положението там вече се нормализира и жп линията, която бе залята, вече не е под вода.

Възстановено е движението по пътя Перник – София, но степента на тревога остава код „оранжев”.  Все още е спряно движението по жп линията София – Перник, както и по вътрешноградската магистрала.

В София, където положението също е критично, не е обявено бедствено положение.

Обилните валежи наводниха мазета и шахти и затрудниха движението в столицата. Залята бе и Южната дъга на Околовръстния път и движението там бе спряно.

Започна изпускане на язовир „Иваняне” в район Банкя, след като водата достигна близо до дигата.

През последните 24 часа най-много валежи са паднали в Благоевград – 80 литра на кв. метър, в Кнежа – 61 л./кв. м, и в София – 59 л./кв.м.съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология при БАН.

Според синоптиците още тази нощ валежите ще започнат да спират. Възможно е в северните райони сутринта в неделя да превали слаб сняг.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Още по темата: бедствено положение
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
0
 
1
 
! Отговори
Дуп преди 13 години
Припомнете си Греховете, г-да Съдии от Дупница!!Да ви отнесе сградата на Съда дано!
41
0
 
3
 
! Отговори
ha ha преди 13 години
до 52. Пич и ти си се объркал малко, ББ. нестрой а само реже ленти "само за това става" а ако строеше, няма кой да ортеже лентата поради простата причина да не довежда нищо до край
40
0
 
0
 
! Отговори
ha ha преди 13 години
до 38. пич, нещо си объркал реда на цифрите, не са 18 а 81, (най малко)
39
0
 
1
 
! Отговори
Мениджър преди 13 години
Бачкатор, не се прави на ударен, дори и за половината описани по-долу престъпления твоята мутра трябва да си ходи. Той не евиновен за дъжда разбира се, но за калпавото строителство правено от фирми, на чиято ясла е отдавна следва да понесе своята отговорност. Още повече че лично гарантира за качеството на построеното. Десетки са случаите, в които седмица-две след тържественото рязане на лентата започва основен ремонт. С твоите пари ***!!!
38
2
 
6
 
! Отговори
Президент на РъБъ преди 13 години
Брех да му се не види... В Дупница кмета е от БСП и пак Бойко е виновен... А де :)
37
2
 
1
 
! Отговори
анонимен преди 13 години
до 48На парка нищо му няма, защото е далече от р.Джерман.За съжаление са пострадали обикнвени хора.Така е все невинните го отнасят!
36
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Бате Бойко много знае да открива , но вчера се видя какво са направили с приятелчето му Симеон Пешов(един от олигарсите в България)....Скъпи съотечественици , вчера падна още един мит , как Бойко строи качествено...
35
0
 
6
 
! Отговори
Мислещ преди 13 години
След толкова много наводнения и прелели реки по времето на БСП-ДПС, отново същата история се повтаря. Марица и Искър още не са прелели, но река Струма защо не е следена. Водата от язовирите се изпуска предварително, преди да завалят дъждовете, а не след като прелее язовира и се скъса стената му!!! Бат`Бойко вместо да го обвиняват за инцидентите, да вземе да ги уволни всичките, които работят на язовирите. Има работни места, където трябва да се работи и мисли в переспектива, а не да се лежи.
34
9
 
4
 
! Отговори
БАЧКАТОР преди 13 години
Значи 18-ия грях на ГЕРБ ме разби просто. Излиза че Бойко е един Зевс и е виновен заради дъжда?! А фалшивата диплома на Калина -виновен е пак Бойко че очите му не са рентген и не са сканирали хартията на дипломата, ми как?
33
6
 
15
 
! Отговори
капо преди 13 години
Абе, къде отиде оная , дето все режеше ленти по цял ден?
32
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Язък им за градската градина :((( Дето им я построиха братчетата Галеви ...и са шо че правят? сами че си я копат!единственото убаво нещо у Дупница!
31
0
 
5
 
! Отговори
Точно така преди 13 години
ами да, такива дето се "охранват от полиция" :D
30
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
"Заляти са улицаи" ?
29
1
 
8
 
! Отговори
Ха преди 13 години
От кога не съда, а правителството издава присъди, бе ***?
28
0
 
22
 
! Отговори
BUCHHALTER преди 13 години
Хайде сега да видим, кво ще направят братя галеви, дето толкова обичат градо.
27
11
 
4
 
! Отговори
КРИКЧЕТО преди 13 години
смотан комунист - чудиш се кво да измислиш.
26
4
 
10
 
! Отговори
spellcheck преди 13 години
Заляти са улицаи?!?!!?!?Заляти са улицаиЗаляти са улицаиЗаляти са улицаиЗаляти са улицаиЗаляти са улицаиЗаляти са улицаиЗаляти са улицаиЗаляти са улицаиЗаляти са улицаиЗаляти са улицаиЗаляти са улицаиЗаляти са улицаиЗаляти са улицаиЗаляти са улицаиЗаляти са улицаиЗаляти са улицаиЗаляти са улицаиЗаляти са улицаиЗаляти са улицаиЗаляти са улицаиЗаляти са улицаиЗаляти са улицаиЗаляти са улицаиЗаляти са улицаиЗаляти са улицаиЗаляти са улицаиЗаляти са улицаиЗаляти са улицаиЗаляти са улицаиЗаляти са
25
26
 
13
 
! Отговори
бай шиле преди 13 години
в дупница са най-големите СЕЛЯНИ, които съм виждал ! потопа да ги отнесе
24
26
 
42
 
! Отговори
18-те гряха на ГЕРБ преди 13 години
Дори да си безпристрастен, трудно е да се води статисктика за гафовете на това правителство, които надминаха гафовете на предишното. Решихме да изброим някои от тях:1. Фиаското на Румяна Желева2. Фиаското с пицата на Дянков3. Скандалния закон, Цецка Цачева и Държавен вестник4. Показното арестуване на граждани без доказателства по *** пред жените и децата им/гаврата с певеца Красимир Аврамов5. Скандалът с Несебър6. Скандалът със Софийския Университет и митинга на студентите7. Скандалът с БАН и последвалия митинг8. Проблемите със здравната реформа и недоволството на лекарите9. Обещанията за присъда на Масларова - неизпълнени10. Обещанията за присъда на Мургина - неизпълнени11. Обещанията за "данък лукс" и последвалото отмятане12. Гафът със стандарта "Стара планина"13. Скандалът с имотите на Цветан Цветанов14. Правителството позволява намесата на американския посланник Джеймс Уорлик във вътрешната политика на страната15. Невероятния скандал с фалшивата диплома на Калина16. Новината за бъдещия музей на социалистическото изкуство17. Депутатите напуснали народното събрание, за да им подарят GSM-и. В чест на истината това не бяха депутати само от ГЕРБ.18. Наводнение в отсечката от столичното Околовръстно, лично открита от Бойко Борисов преди няколко месеца
23
10
 
16
 
! Отговори
Ивка преди 13 години
Тук Бог Тиква какъв код на тревога е обявил? Яркочервено-жълто-зелено-черен ли? Какви смешковци са само?